Türelem – 3 tip, hogyan várakozzunk örömmel

Ha szenvedés a türelem, a várakozás, íme néhány tipp, hogyan cseréld örömmel telire. Hogyan érezd jól magad akkor is, mikor várat magára a vágyad elérése.

A türelem – türelmetlenség, mert nincs ember, aki ne “küzdene” vele. 🙂 Méred magad másokhoz, és megállapítod, hogy “sajnos másoknál jóval türelmetlenebb lehetsz” és megállapítod azt is, mint egy újabb feladatot: “türelmet kell tanulnod”.

Türelmetlenség, de hiába, a sors közbeszól

A türelem azonban fura természet, ugyanis nem úgy működik, hogy uralni tudd, úgy működik, hogy “ha vágysz, ha nem vágysz, ha sürgeted, ha nem, ha szenvedsz, ha nem… az esemény eljövetelére nincs hatással a saját türelmetlenséged! Ha valami időben még nem érkezett el, akkor a fejed tetejére is állhatsz, sírhatsz, toporzékolhatsz türelmetlenkedve, az esemény nem jön el gyorsabban.

Így a sors akarva-akaratlan folyton türelemre “kényszerít”, és így már csupán az a kérdés, hogy ezt jól viseled-e, vagy mérhetetlenül kínlódsz ebben. A türelmetlenséged a kínlódásod…

Ezért aztán nem türelmet “kell” tanulnod, hanem valami mást, de sokkal-sokkal fontosabbat, egy olyat, ami minden “szomorúságodnak” alapja…

Valóban számít-e, hogy másokhoz képest türelmesebb vagy-e?

Ha a türelmetlenséged neked szenvedést, kínlódást okoz, akkor valójában picit sem boldogít, hogy más nálad jobban vagy rosszabbul éli meg ugyanezt. Sőt, csak rosszabb, ha másokhoz méred magad, mert valami fura dolog kapcsán, mindig arra fogsz jutni, hogy nálad vannak sokkal türelmesebbek is.

Ekkor pedig, hogy önigazolást találj, meg is bélyegzed őket azzal, hogy lusták, hogy nem pörögnek, hogy lassúak, hogy nem tesznek semmit sorsuk jobbá tételéért! Ez esetben a türelmetlenségedet rögtön erényként fogod megélni. Csak valójában továbbra is feszíteni fog. Igaz?

Türelem - Tippek, hogyan várakozzunk örömmel

Türelem – Te hogyan éled meg?

A türelmetlenségedet / türelmedet egyetlen dologhoz mérd: önmagad megéléséhez!
Vagyis, ha Te kínlódsz, akkor ezt “kezelned kell”, ha viszont olyan jól viseled, hogy kifejezetten élvezed, fejlődést látsz benne, és kalandnak tekinted, akkor a türelmetlenséged kifejezetten jól is hat rád: motivál, serkent, tüzel!

Mit “kell” megtanulnod akkor?

Ismét “csak” önmagaddal “kell” békét kötnöd! A türelmetlenséged csupán egy “tünet” arra, hogyan éled meg a hiányt valami megszerzésének útján.

A legtöbben a párkapcsolataikban élik meg legrosszabbul: amikor várnak a kedvesük válaszára, a kedvesük jöttére, a kedvesük döntéseire.
Ez olyan hiány, melyért Te magad aligha tehetsz: nincs rá hatásod, ezért tehetetlenül állsz a világodban, kérdésekkel a fejedben, fájdalommal a szívedben, hogy történjen már valami bizonyosság, amihez mérheted magad, ami cselekvésre tud majd ösztönözni.

Ilyen várakozásban a “türelmet kell tanulnod” mondat csak olaj a tűzre. Mondogatod magadban, és minél jobban mondod, annál inkább bekapcsol az ellenállásod, hiszen arra vagy programozva, hogy valamit megszerezz, biztosan tudj, birtokolj, mert ez adja majd a boldogságodat.

Igaz?
Van benned egy program, hogy a környezetedtől “kell” megszerezned mindazt, ami boldogságot jelent és rettegsz, ha nem tudod elérni, rettegsz, hogy elveszíted, amikor sikerül.
Amikor majd már tudod és érzed, hogy ez valójában csak egy “program”, és a boldogságodhoz sem megszerezni, sem birtokolni, sem félni nem kell, akkor már a türelmetlenséged is egy lesz csupán a kalandjaid közül.

Most még azonban “kezelned kell”, bár a sors fojtogat, hisz nem hozza eléd hamarabb a dolgot.

Mit tehetsz? Hogyan kezeld? 

Semmiképp sem azzal, hogy mondogatod magadban: “türelmet kell tanulnom”, hisz ez csak ellenállásba taszít, és ha ügyesen tolod ezt önmagadban önmagaddal szemben, akkor szép kis elfojtásokat kreálsz majd, aminek egy torokgyulladás lesz a következménye. (minimum.)

Ez nem megoldás. Arra van szükséged, hogy örömmel élj meg egy várakozást, nem arra, hogy mantrázod magadban, milyennek kellene lenned!

Türelem lépések – Türelmetlenség szelídítő tippek

1. Ha a türelmetlenséged abból fakad, hogy a szerelmedtől nem kapsz visszajelzéseket…

Teremts csendet magad körül, csukd be a szemed, lassítsd le a légzésedet, és képzeld magad elé önmagad! Próbáld meglátni önmagad mások szemével! Nézd meg milyennek láthatnak, amikor nevetsz, amikor beszélsz, ahogy jársz, ahogyan viselkedsz! Éld át a mások szemével a találkozásaitokat, nézd magad kívülről, ők milyennek láthatnak, hogyan érzik magukat veled.

Milyennek látod önmagad? Szerethetőnek? Kedvesnek?

Ezzel a gyakorlattal önmagaddal töltődsz, önmagadból merítesz erőt, mert közben átélheted azt is, hogyan érezhetnek mások, ha rád gondolnak.
Már nem lesz olyan fontos, hogy visszaigazolásra várj,  mert hisz látod: a válaszok benned is megvannak. Valahányszor elviselhetetlenné válik a türelmetlenséged, a hiánya, játssz egy ilyen öntöltő pici meditációt.

2. Ha nem kötődik valójában semmi konkrét eseményhez a türelmetlenséged, de szenvedést okoz…

Ez esetben a ragaszkodásod áll az utadban. Ragaszkodsz ahhoz, hogy amit elképzeltél, bekövetkezzen. Csak úgy, és csak abban a formában szeretnéd, ahogyan a vágyaidban él. A ragaszkodásod bezárja a kapukat, és semmilyen más lehetőséget nem fogadsz be, csak azt egyet, amit elképzeltél. Ilyenkor a legritkább esetben sem érkezik meg a vágyott dolog. 🙁

Ekkor 2 technika is segítségedre lehet: Nyisd meg a kaput, és engedd el a ragaszkodásodat!

Nyisd meg a kapudat:

Tedd fel a kérdést magadnak! “Milyen lehetőségeket nem veszek észre? Milyen megoldások jöhetnek még a vágyaimra?”
Azzal, hogy kinyitod a figyelmedet más megoldások felé is, könnyebben észre is veszed majd a más megoldásokat!

A ragaszkodást add fel az égieknek! Csinálj egy kis “szertartást”, amivel átadod az égieknek a megoldásokat, és te majd “csak” elfogadod, ami jön, mert tudod, hogy az életedben minden téged szolgál – még a várakozás is. Ezek mindig később, idővel nyernek értelmet. Most csupán elfogadnod kell ezt.

3. Ha túl messze a vágyott cél, ami türelmetlenné tesz

Ha túl messze van, akkor nagyon frusztrálni fog. Sokat segíthetsz magadon, a jelen örömtelibb megélésében azzal is, ha a messzi vágyhoz vezető útra kisebb kis mérföldköveteket beépítesz! Olyan kis célokat, melyek Téged fejlesztenek: megtanulni valamit, elvégezni egy tanfolyamot, elsajátítani valamit, kifejleszteni egy újabb képességet, találni egy új hobbit. A lényeg, hogy önmagaddal foglalkozz, önmagadnak adj figyelmet magadtól.

Ekkor ugyanis megint csak kevésbé fogod érezni a külvilágtól való visszajelzések igényét és hiányát.

Fedezd fel önmagad! Ismerd meg érzelmi működésedet, indulj el önmagad felé egy belső kalandra most!

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!