Tükrözés törvénye – Hogy többé ne haragudj másokra

Az Univerzum kikerülhetetlen törvénye. Miért és hogyan hat ez ránk? Egy megtörtént példával. Ha tudjuk mi a tükrözés törvénye, akkor fel is tudjuk használni. Méghozzá az emberi kapcsolataink természetessé, barátságossá tételére.

Sokan sokféleképp értelmezik azt az elménk számára furának tűnő jelenséget, hogy ami bennünk van, azt a körülöttünk levők a velünk való viszonyukkal, a ránk való reagálásukkal, a felénk irányuló kommunikáció stílusával visszajelzik.

Azt, hogy ez a jelenség egyáltalán létezik Vianna Stibal-tól, a Theta Healing megalkotójától tudtam meg. Azonnal éreztem, hogy ez az emberek egymáshoz való viszonyában egy kulcsfontosságú kérdés, ezért sokáig megfigyeltem magamon is, a környezetemen is, a tanítványaimnál is. Most a saját összegyűjtött tapasztalataimat szedtem össze számodra és minden kedves ismerősöm számára, aki régóta kérik ezt tőlem 🙂 .

Hogy működik a tükrözés törvénye?

Pl. van, hogy szépnek tartjuk magunkat tudatosan, de a tudatalattinkban ott pihen az a téves program, hit, hogy csúnyák vagyunk. Mi fog történni?

Folyton olyan helyzetekbe kerülünk, hogy ahol mások szembesítenek bennünket valamilyen formában a csúnyaságunkkal. Pl. kapunk egy-egy szurkálódó megjegyzést, hogy mit történt ma velünk, hogy ilyen gyűrött az arcunk? Vagy, hogy nekünk is jó lenne már valami ránctalanító krémet keresni.

Hogy is szoktunk ilyesmit lereagálni?

Úgy gondoljuk, hogy a másik kritizál, lenéz, csúnyának tart, rosszindulatú, szándékosan belénk akar rúgni, stb. Elfojtjuk magunkban az érzést (és ha sokszor tesszük beszerzünk egy pajzsmirigy betegséget is akár 🙂 ) vagy éppen visszavágunk egy hasonlóan sértőnek vélt megjegyzéssel.

Következménye?

Haragszunk rá és megmagyarázzuk magunknak vagy neki mentegetőzésként, hogy nem is vagyunk csúnyák (de közben azért a kétely bennünk marad). Hosszabb távon, ha sok ilyen szurkálás ér, akkor elkönyveljük, hogy a másik negatív, utálni kezdjük és elkerüljük, ha tudjuk. Ha meg nem tudjuk elkerülni, akkor szenvedünk, mert valahányszor rá nézünk, azt jut eszünkbe, hogy ő csúnyának tart minket. Közben pedig szinte “fuldoklunk” az elfojtott szavaktól. Emellett a belső szenvedésünk állandó stresszben tart, annak pedig tudjuk mi a következménye.

Miért érezzük az egészet igazságtalannak és miért szenvedünk tőle?

Mert a tudatunkban úgy gondoljuk szépek vagyunk, vagy ha nem is hisszük ezt, akkor is úgy gondoljuk, hogy illene ezt nem felemlegetnie a másiknak. Mivel ezt az egész történést rajtunk kívülállónak érezzük – hisz nem tettünk semmit, ami ezt a megjegyzést indokolta volna – ezért tehetetlennek érezzük magunkat és szenvedünk, mert nem tudjuk mit kezdjünk vele.

Hogyan lehet megoldani egy ilyen vagy hasonló szenvedést?

Először értsük meg, hogy valójában mi az a folyamat, ami itt zajlik. Ha megértettük, meg is tudjuk oldani. Ezért fontos megérteni a tükrözés törvényét.

A tükrözés törvénye

Tükrözés törvénye - Hogyan ne haragudj többé másokra

Ez az univerzum működésének alap törvénye. Ahogy van nappal és van éjszaka, úgy van tükrözés is. Hiába kéred a barátnődet, hogy pl. ne emlegesse fel a csúnyaságot valamilyen, sokszor burkolt formában. Valahogy mégis folyton megtörténik. Nem ő tehet róla, egyszerűen úgy cselekszik, ahogy azt az univerzum bele kódolta az emberbe.

A törvény szerint minden, ami benned van, azaz a tudatodban ÉS A TUDATALATTIDBAN azt mások visszatükrözik. Hiszen hogyan ismerhetnéd meg Önmagad, ha nem kapnál visszajelzést? Hogyan máshogy vehetnéd észre, hogy a tudatalattidban téves, rosszul kapcsolódó hitrendszerek, programok futnak? Hogy vennéd észre a karmáid? És az életfeladataid? Persze van itt is segítség a tükröződésen kívül is, de ez a legalapvetőbb és egyben legkönnyebben lefülelhető megoldás a fejlődésünkben.

Miért nem vesszük észre mit üzen valójában a másik? Miért sértődünk meg helyette?

Mert egónk van és ez egyből védekező pozícióba lendít minket, ahelyett, hogy ránéznénk a kérdésre azzal a szemmel, hogy mi van, ha tényleg ez van a tudatalattinkban?

Csak a tudatunkról tudjuk mi van benne, az pedig csak kb. 5-12%, a fejlődni, tisztítani valóink 88-95%-a rejtve van előlünk….

A tükrözés törvényének megértésével és felhasználásával emberi kapcsolatainkat meg tudjuk gyógyítani, ha hajlandóak vagyunk bele időt és energiát fektetni. A hogyan kérdésre és a törvény mélyebb megértésére válaszolok a következő cikkben, sőt azt is elmesélem szerintem, hogyan tudsz akár egymagad is változtatni a világ legalább egy részén, ha a tükrözés törvényével élsz és nem ellenségednek tekinted. Arról is lesz szó, hogy lehet belső békéd a törvény következtében.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!