ThetaHealing blokkoldás nem vagyok elég jó, megfelelés, elfojtás: Videó

ThetaHealing blokkoldás nem vagyok elég jó, megfelelés témája mellett egy még ennél is nagyobb “falat” bukkant fel ezen a bemutatón.

A tudatalatti rétegei

Ha úgy érzem nem tudok megfelelni, akkor ennek egyenes következménye egy másik hitrendszer, a “Nem vagyok elég jó”. Nagyon mélyen gyökerező tévedések ezek. Egész pici korunkból hozzuk magunkkal. Ez egy gyermeki szemszög, ahogy a gyerek vélekedik arról, amikor a szülei kedvében szeretne járni, és nem sikerül. Ebből felnőtt korunkra egy nagyon sok réteggel elfedett bonyolult történet lánc lesz, sok-sok újabb magunkról alkotott téves hitrendszerrel megtetőzve. Ha ráadásként elfojtjuk őket, ha úgy teszünk, mintha nem lennének, akkor újra és újra ismétlik az ennek megfelelő történetek magukat az életünkben.

Valójában még a nem vagyok elég jó hitrendszer csupán a jéghegy csúcsa. A nem működő párkapcsolatok is csupán felszín. Valahol mélyen az apával való kapcsolódás sérülésében még mélyebb blokkok rejlenek.
Az egész a tudatalatti nagyon mély rétegeibe vezetne, ha nem állná útját a pszichés elfojtó mechanizmus. Mindemellett így is oldódik az, amire az alany már készen áll. Van, hogy nem tudunk megemészteni ekkora lelki falatot, ezért “kicsiben harapjuk” :). Ez is rendben van.

Az egó védelmi rendszere

A nagyobb falat, amit ez az oldás felhozott, a pszichés elfojtás témája. Attól nagyobb falat, hogy ez magának az egónak a szerkezeti eleme. Nem pusztán tartalom, mint a “nem vagyok elég jó” hitrendszer.

A megszokott pszichés önvédelmi működésünk az egónk védelmét és fenntartását szolgálja. Ezzel konzerválja az ebből eredő jó sok szenvedést, melyről általában nem is vesszük észre, hogy innen származik. Emellett, egyúttal távol tart attól, hogy észrevegyük a valódi lényünk, az Önvaló jelenlétét és ráébredjünk a valódi önmagunkra.

Így hát szinte “kifolyt” a kezemből ez a cikk a pszichés elfojtásról: Pszichés elfojtó mechanizmus: Kicsi megkönnyebbülés, nagy ár.

Ezt elolvasva egészen más szemmel fogod nézni Ildikó videóját, ezt a mostanit. Ez így együtt, jó kis felismeréseket tartogat számodra önmagadról.

Ildikó videójának folytatásaként közzéteszem a ZYO Merj élni előadás egy részletét is, amit itt találsz.

A nem vagyok elég jó és a megfelelés témájában is lesz még cikk és videó is, később :), itt a magazinban.

ThetaHealing blokkoldás nem vagyok elég jó, megfelelés, elfojtás: Videó

Egyéni blokkoldásról itt találsz részleteket.

Ha meg szeretnéd tanulni, hogyan oldd magad a tudatalatti blokkokat, itt találsz részleteket.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

A szenvedés mély gyökere az elkülönültségbe, elválasztottságba vetett hit

A szenvedés mély gyökere az elkülönültség, az elválasztottság

Nem az elméből, hanem Innen látható a szenvedés mély gyökere... Mit hiszel magadról? Mennyire szenvedsz ettől? Látod-e az összefüggést?

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!