A testi fájdalom így születik, ha nem tudunk önmagunk lenni

A test alapvető működése szerint testi fájdalom mentes, annyira, hogy olyan, mintha nem is lenne testünk. A test önmagától működik, szabályozza önmagát, gyógyítja önmagát és remekül alkalmazkodik a körülötte levő világhoz anélkül, hogy nekünk ezzel foglalkozni kéne. 

Mi téríti el a testet az alapvető működésétől?

Az ember születésétől fogva gyűjtögeti a magáról alkotott véleményeket, elképzeléseket, családi mintákat és ezek alapján hisz vagy nem hisz tulajdonságokban, melyekkel felruházza vagy nem ruházza fel magát. Ezek az önmagáról alkotott hitek érzelmi töltésükkel együtt a tudatalatti szintjén tárolódnak a fizikai test sejtjeiben, a DNS-ben. Például, ha az anya elvált és sokáig küzdött egy új, megfelelő társért, akkor a gyereke, – aki a társa szeretett volna lenni szeretett anyukájának – azt a hitrendszert tárolhatta el, hogy ő nem elég jó társ és ilyenkor az érzelmi töltés a nem elég jó. Felnőve pedig azt fogja tapasztalni, hogy nem tud normális párkapcsolatban élni és ezzel megerősíti azt a hitét, hogy ő nem elég jó. Valahányszor nem sikerül neki a párkapcsolat, újra és újra átéli a nem vagyok elég jó érzését, mert ez az érzelmi töltése az ő hitrendszerének.

Önmagunkról alkotott képpel azonosulunk

A hitrendszerek eltérítenek bennünket attól, hogy önmagunk lehessünk, mert nem látjuk tőlük önmagunkat. Nem önmagunkat látjuk, hanem azt a képet, amit a hitrendszerek összesége vetít ki rólunk, magunknak. Mivel folyton ezzel a képpel szembesülünk élet eseményeinkben, ezért feltétel nélkül elhisszük, hogy a kép igaz. Valójában viszont “nem vagyunk önmagunk”, hanem egy önmagunkról alkotott képpel azonosulunk. Ez mindaddig így van, amíg csak bármit is hiszünk magunkról, bármilyen elképzelésünk is van magunkról.

A testi fájdalom lelki háttere

A testben emiatt feszültség lép fel, mert ellentmondás van aközött, amik valójában vagyunk és aközött, akinek hisszük magunkat. Olyan, mintha a test ilyenkor segítségért könyörögne: “légyszi vedd már észre, hogy nem igaz, hogy nem vagy elég jó, ez csak egy téves következtetés volt egy adott pillanatban”.  Valójában az ember nem tud nem önmaga lenni, de mivel úgy viselkedik, mintha  más lenne, ezzel megtagadja önmagát. Ez bizony fájdalmas.

“Megtagadod önmagad”, hamis gondolataid vannak magadról és én már nem győzöm kompenzálni a kettő közti különbséget” – mondja a test. Minél erősebb fokozatú az önmagunkról alkotott tévedés, annál nagyobb a feszültség. Minél több ellentmondás van a különböző magunkról alkott hitrendszer és a valóság között, minél nagyobb, több az ellentmondás aközött, amit szeretnénk és amit hiszünk magunkról, annál nagyobb a feszültség. Minél nagyobb a feszültség, annál jobban eltéríti az a testet az alapvető, a természetes működésétől. Ilyenkor létrejön valamilyen betegség, ami ezeket a folyamatokat visszatükrözi.

Lássuk inkább tisztán, önmagunkat

Minél tovább tart az eltérés annál erőteljesebb tünetek jönnek és megjelenik a fájdalom, ha ezt annyiban hagyjuk. Az is annyiban hagyás, amikor érezzük, hogy a párkapcsolati probléma összefügg a fájdalmunkkal és ettől még inkább igyekszünk társat találni. Nem ez a megoldás. Nem ez a lényeg. Ez is megoldódik – magától -, mikor felismerjük, hogy tévesen azonosítottuk magunkat valamilyen hitrendszerrel és a fájdalom is elmúlik. Magunkkal kell inkább foglalkoznunk (nem a személyiségünkkel, hanem a valódi Énünkkel, az Önvalóval). Azzal, hogy önmagunk lehessünk, önmagunkról alkotott képek helyett. Így a testünk is tud önmagaként működni. A test is felszabadul, amikor önfelfedezésünk során végül azt is felismerjük, hogy mégcsak nem is a testünk vagyunk :).

Itt találsz 3 videót, ami segít elindulni, hogy felfedezhesd a valódi lényedetTényleg csak ennyik vagyunk? Videó személyiségen túli lényünk felfedezéséhez

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

ZYO A belső életenergia felfedezése - Önvaló Tudatosság, mini elvonulás

ZYO A belső életenergia felfedezése – Önvaló Tudatosság, mini elvonulás dec. 1-3.

A belső életenergiát nemcsak érzékelni, figyelni, tudatosítani fogjuk, hanem ki is fejezzük, és megnézzük, hogy válik fizikaivá. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!