Tar Zsolt craniosacralis kezelő

Tar Zsolt craniosacralis kezelő és oktató vagyok. Az elmúlt évek néhány ezer kezelése által volt alkalmam megfigyelni a test természetes módon történő önrendező, öngyógyító, mindig a harmónia és a lehetséges egyensúly irányába törekvő lenyűgöző rendszerét. Biodinamikus megközelítésben végtelen távlatokat látok a fejlődésre. Minden egyes kezelés az emberi létnek és a test-lélek összefüggéseinek újabb titkát osztja meg. Egy másik emberrel való kapcsolódást a craniosacralis biodinamika szemléletében nem munkának, hanem inkább megtiszteltetésnek érzem.

Eredetileg gépészmérnöki valamint szakfordító és szaktolmács diplomákat szereztem és 10 évig mérnökként dolgoztam. Sokat utaztam, főként Ázsiába.

2004 sorsfordító év volt számomra. Minden előjel nélkül egy nap arra ébredtem, hogy meg kell vátoztatnom az életemet. Új hivatást és életcélt kell találnom. Volt egy visszatérő homályos érzet, hogy valami karitatív, emberekkel kapcsolatos dologgal fogok foglalkozni.  Úgy gondolom, hogy minden ember azért születik bizonyos képessegekkel a világra, hogy azokkal beteljesíthesse a számára rendelt életfeladatot. Arra, hogy ezen képességek fejlődnek-e és hogy megtaláljuk-e a feladatunkat, az élet egyik misztikus csodájaként tekintek.

Utamat keresve először egy éven keresztül tradícionális thai masszázst tanultam itthon is és Chiang Mai-ban is, egy ottani ismert észak-thai mestertől Pichettől. Pichet meghatározó szerepet játszott új életem megtalálásában.

Pichet különlegessége, hogy a hangsúlyt a testtudat felébresztésére és fejlesztésére fekteti. Filozófiája, hogy amíg nem érezzük a saját testünkben, hogy milyen hatással van ránk az, hogy egy másik embert masszírozunk, addig hogyan is segíthetnénk másokon? Főként nekünk, már gyermekként széken ülésre kényszerített és anatómiailag is ahhoz idomult európaiaknak a padlón ülni, térdelni, matracon dolgozni hosszabb távon súlyos problémák kialakulásához vezethet, ha nem érezzük a testünket. Pichet feledhetetlen karakter, általa bepillantást nyerhettem a tradícionális thai sámánizmus hagyományaiba és hitrendszerébe is. Emellett buddhista pap és thai masszázs mester, aki száz-szavas angol szókincsével igyekszik a dharmát ( a sors és a világ törvénye ) az arra tévedő külföldiek szívébe csempészni. Neki köszönhetem, hogy találkoztam Edward Kearney-vel (Nyugat-Virginiából).

Tőle hallottam először a craniosacralis terápiáról (kranioszakrális terápia). Edward Amerikában akkor már 15 éve gyakorolta a craniosacralis módszert, ő mutatta meg az első fogásokat. Azonnal éreztem, hogy mindig is ezt kerestem. Mintha hazaértem volna.  Azelőtt még sosem tapasztaltam ilyen végtelenül nyugodt tudatállapotot és a test szinte sejtszinttű érzékelését. Olyan érzés volt mint újra megszületni.

Pichetnél hallottam egy Rosemary Wallace nevű angol hölgyről is, akinél tovább építettem craniosacralis terápia tudásomat és akinek a tanításait követem 2006 óta. Az ő tanításaiban leülepedve tükröződik Krisnamurti (indiai filozófus) és a taoizmus szemlélete. Puszta jelenlététől természetes módon bontakozik ki a a hallgatók személyiségfejlődése is. Zenészként, szociális munkásként, hospice dolgozóként és biodinamikus szemléletű craniosacralis kezelőként szerzett gazdag élettapasztalatát hétköznapi történetekbe ágyazva adja át. Képzései a:

  • I. II., Reflections (személyiségfejlesztő tréning, melynek célja hitrendszerünk felismerése ) és
  • Thanatology ( Tanatológia – a halál és a haldoklás tudománya ).

Itthon az első craniosacralis biodinamika tanfolyamot tartottam  2007-ben. Ezt követően sok vidéki és külföldi tanfolyamot is szerveztem és azóta sok száz ember felé közvetíthettem a módszert.

2009-ben szerveztük meg Németh Balázszsal (tanítóm) az Integrált Masszázs és Mozgás tábort ( IMMT ). Az egy hónapos tábor különböző holisztikus szemléletű gyógyító- és mozgásterápiákba ad bepillantást. 2 napos workshop-ok váltják egymást melyeket 10 napos meditációs elvonulás zár. Itt is tanítottam craniosacralis biodinamikát, valamint thai masszázs, acrojóga, taiji-qi gong, pilates, yin jóga tanfolyamokat szerveztünk.

A biodinamika újabb dimenzióját a Biodinamikus Oszteopátia iskoláját 2013-ban végeztem el Philip Bingham, ausztrál tanárnál.

A Magyar Hospice Alapítvány önkénteseként is dolgozom. Szép munkát és sok tapasztalatot ad nekem sokkal inkább az életről, mint a halálról.

Küldetésem

Úgy segíteni másoknak, hogy saját szervezetük öngyógyító erejét ébresztem fel és személyiség fejlődésüket támogatom a craniosacrális terápiák szervezet számára harmonikus megoldásaival. A testet működtető, újrarendező erők és folyamatokkal való együttműködés és azok aktív figyelemmel történő támogatása és az általam eddig tapasztalt legtisztább tevékenység és legérdekesebb dolog az életben. Tudásomat, tapasztalataimat tanfolyamokon is átadom mindazoknak, akik ezzel a módszerrel szeretnének segíteni.

Tar Zsolt – elérhetőség

Telefon: +36 70 505 9889

E-mail: decoy.soak@gmail.com

Honlapom: http://biodyncranio.com/

 

 

 

 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!