Szívmező energia hatása emberi kapcsolódásainkban

A legtöbb ember kommunikáció alatt csak a nyílt jeleket, a nyelvet, a hangokat, a gesztusokat, az arckifejezéseket és a testbeszédet érti. Azonban ma már bizonyíték van arra, hogy egy finom, mégis hatásos elektromágneses vagy “energetikai” kommunikációs rendszer működik a tudatosságunk szintje alatt. Az energetikai kölcsönhatások valószínűleg hozzájárulnak az egyének közötti “mágneses” vonzáshoz vagy visszavágásokhoz, valamint befolyásolják az információ cseréket és emberi kapcsolódásokat. Úgy tűnik, hogy a szívmező fontos szerepet játszik az élettani, pszichológiai és társadalmi információ közlésében.

Szívmező az egymás közötti információ cseréjében

A HeartMath Intézetében végzett kísérletek figyelemreméltó bizonyítékot találtak arra, hogy a szív elektromágneses mezője képes információt továbbítani az emberek között. “Képesek vagyunk mérni a szív energiájának cseréjét az egyenként 5 láb távolságban lévő egyének között. Azt is megállapítottuk, hogy az egyik agyhullám valójában szinkronizálható egy másik személy szívével.” Ráadásul, ha egy személy koherens szívritmust termel, akkor az agyi hullámok és a másik személy szívverése közötti szinkronizáció valószínűbb. Ezeknek az eredményeknek érdekes következményei vannak, ami azt sugallja, hogy a pszichopoiológiailag koherens állapotban lévő egyének jobban tudatában vannak a körülöttük lévők körében kódolt információnak.

Ez megmagyarázza azt a különös jelenséget is, hogy mind az Önvalóként élők, mind a magasabb tudatszinteket használó módszereket alkalmazók (pl. ThetaHealing-et alkalmazók), sőt a médiumok, látók is, válaszolnak, reagálnak a másik személy kimondatlan és számukra nem ismerhető érzéseire, gondolataira, jövőképeire, stb. – Fekete Kata (ford.) megjegyzése.

Az idegrendszer antenna

E kísérletek eredményei azt a következtetést vonták le, hogy az idegrendszer “antennaként” működik, amelyet más egyének szívének elektromágneses mezőihez hangol és reagál rá. “Hisszük, hogy az energetikai információcserére való képesség egy olyan veleszületett képesség, amely fokozza a tudatosságot és közvetíti a valódi empátia és a mások iránti érzékenység fontos vonatkozásait. Továbbá megfigyeltük, hogy ez az energetikai kommunikációs képesség tudatosan fokozható és ennek eredményeként elmélyül a nonverbális kommunikáció, a megértés és az emberek közötti kapcsolat.” Szintén figyelemre méltó, hogy bizonyíték van arra, hogy szívmező kölcsönhatások léphetnek fel az emberek és az állatok közötti kapcsolódásban is.

Röviden, a szívmezőn keresztüli energetikai kommunikáció elősegíti a tudatosság kiterjesztésének fejlődését a kapcsolatainkban.

A szívmező és az intuíció

Szívmező az emberi kapcsolódásokban
Szívmező az emberi kapcsolódásokban

Vannak olyan új adatok is, amelyek arra utalnak, hogy a szív mezője közvetlenül részt vesz az intuitív érzékelésben, kapcsolódva egy energetikai információs térhez a tér és az idő határain túl. “Szigorú kísérleti eljárással bizonyítékokat találtunk arra, hogy mind a szív, mind az agy fogadja és reagál a jövőbeli eseményre vonatkozó információkra, még mielőtt az esemény ténylegesen megtörténik. Még meglepőbb volt az a megállapításunk, hogy a szív úgy tűnik, hogy az agynál előbb kapja meg ezt az “intuitív” információt.” Ez azt sugallja, hogy a szívmező egy finomabb energetikai mezőhöz kapcsolható, amely információt tartalmaz a tárgyakról és eseményekről a térben idő előtt. Karl Pribram és mások “spektrális tartomány”-nak nevezik a potenciális energia ezen alapvető rendjét, amely kiterjed a térre és az időre, és úgy gondolják, hogy ez az “Egész-ség” tudatunk alapja. (Lásd a heartmath.org-ot további részletekért .)

A szívmező hatása az emberi kapcsolatokra

Feltételezésünk szerint ugyanúgy, ahogyan a szív energiát generál a testben, a társadalmi közösség is energia aktivátor és szabályozó a társadalmi rendszerekben.

Az úttörő munka lényegi része azt mutatja, hogy az anya és csecsemő közötti szocioemotikus kölcsönhatás területe elengedhetetlen az agy fejlődéséhez, a tudat kialakulásához és az egészséges önfogalom kialakulásához. Ezek az interakciók kétféle kapcsolati dimenzió mentén szerveződnek: a baba érzelmének ösztönzése és a megosztott érzelmi energia szabályozása. Együtt olyan szocioérzelmi mezőt hoznak létre, amelyen keresztül hatalmas mennyiségű pszichobiológiai és pszichoszociális információt cserélnek. Az anya-gyermek kapcsolatok koherens szerveződése ezen a téren kritikus. Akkor fordul elő, amikor a kettőjük közti interakciók pozitív érzelmekkel (szerelem, öröm, boldogság, izgalom, értékesség, stb.) töltöttek és a kettőjük közötti kapcsolódás nagyon szinkronizált, egymás között kölcsönös cserék zajlanak. Ezeket a minták a gyermek agyában lenyomatot képeznek és így befolyásolják az egész életen át tartó pszichoszociális funkciókat. (Lásd Allan Schore Érintett Rendelet és az Én eredete.)

46 társadalomcsoport hosszútávú vizsgálata során egyikünk (RTB) dokumentálta, hogy egy csoport globális szerveződésével kapcsolatos információ – a csoport kollektív tudatossága – a társadalmi-érzelmi információk mindenkihez továbbítódnak az energetikai mező révén. Az egyes tagok közötti kapcsolatokra vonatkozó adatok alapján pontos képet kaptunk a csoport egészének társadalmi szerkezetéről. A csoport társadalmi struktúrájának koherens szervezete a pozitív töltésű érzelmek (szeretet, izgalom és optimizmus) hálózatához kapcsolódik, amely összekapcsolja az összes tagot. Ez a pozitív érzelmek hálózata úgy tűnik, hogy az energetikai kapcsolat olyan területe, amelyben a csoport közösségi struktúrájára vonatkozó információk kódolódnak és eloszlanak az egész csoportban. Figyelemre méltó, hogy a csoport általános társadalmi struktúrájáról pontos kép van az egyes párok közötti kapcsolatokról. Hisszük, hogy ennek az egyetlen magyarázata, ha az egész csoport szervezésére vonatkozó információ a csoport minden tagjának energetikai területén oszlik meg. Az ilyen részek és az egész közötti információcsere összhangban áll a holografikus szervezet elveivel.
Forrás: https://www.science-ofthe-soul.com

Fordította: Fekete Kata

Nézd meg ezt is

Elmén túli megértés a gyakorlatban - Önvaló, videón

Elmén túli megértés a gyakorlatban – Önvaló, videón

Gyakorlati példát mutat neked arról, ahogy felismerődik az a megértés, ami gondolkodástól független, ami nem következtetésen alapszik.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!