Szeretnél valamit? – A teremtő erejű vágy nem reked meg, viszont rombol

Szeretnél valamit, célod van, vágysz valamire, akarsz, szükséged van vagy félsz attól, mi lesz, ha az nem lesz? A cél, a vágy jó érzésnek tűnnek, ezért ezek elaltatják a gyanút, hogy valami mégsem stimmel. Olyan jó vágyakozni… vagy mégsem?

A teremtő erejű vágy

Mikor szeretnél valamit egy olyan rezgés állapotában vagy, ami folytonosan vonza a rezgés párját, a vágy tárgyát. Eredendően ez egy teremtő erejű rezgés. Ha megfigyeled a vágyat a születésénél magadban, akkor látod, hogy nem a testben, nem az elmében és nem is a fizikai szívben keletkezik. A létezés – általad is érzékelhető – terében keletkezik és a test, a fizikai szív – észleli. Ekkor érzed úgy, hogy van egy vágyad. Ekkor érzed azt, hogy ez annyira, de annyira jó. Lehet, hogy képek, gondolatok jelennek meg az elmében róla, de a lényeg a nagy jó érzés. Ez maga a vonzás rezgése. Ez önmagában, önmagától hozná neked azt, amit szeretnél. Ha tudnád ezt és hagynád is békében a megvalósulást….

Mi történik ehelyett?

Egyszercsak eltűnik ez a nagy jó érzés és megjelenik a helyén a hiány. Annak a nagy jó érzésnek a hiánya, amit a vágy felbukkanásakor éreztél. Vajon hova tűnik? Miért lesz belőle hiány?

Amikor a nagy jó érzés megérkezik az elméhez, az a saját – általad elfogadott – hitrendszerei szerint megvizsgálja mit is kell gondolni erről az érzésről? Majd ezen – tudatalatti – hitrendszerek alapján létrejön a következtetés, a minősítés, a kategorizálás. Azaz az elme elhelyezi a megfelelő fiókjába ezt is. Pl. “ez egy olyan jó érzés, amit csak akkor kaphatok meg, ha …… teljesül”, “ez reménytelen vágy”, “ezt nehéz elérni”, “ez nekem nem megy”, “ez olyan vágy, amihez én kevés vagyok”, “á ez is csak egy olyan érzés, ami nem is igaz”, stb. Ha elég “erős” vagy, hogy esélyt adj a megvalósulásnak, akkor is nehéz utad lesz, mert a hitrendszereid folyton kétséget ébresztenek benned (“minek kellett nekem ebbe belevágni, mikor ugysem biztos, hogy van rá esélyem”). Sőt, hiányt gyártanak abból, amit szeretnél. Hogyan? Úgy, hogy elhiszed, hogy az, amire vágysz, az nincs, az hiányzik. Ez az, amikor nem hagyod békében a megvalósulást. Bármit társítasz a megjelent vágyhoz, érzéshez, azzal már gátolod a teremtődését.

Igen, tényleg úgy is látszik, mintha a vágyad tárgya nem lenne, csak a hiánya. De nézzünk ennek a mélyére:

Ha szeretnél valamit, az nem lehet hiány

A fizikai világodban tényleg az látszik, hogy nincs az, amit szeretnél (nincs párod, nincs gyereked, nincs pénzed, nincs munkád, nincs egészséged, stb.).

Azonban, ha tényleg nem lenne meg a vágyad tárgya, akkor nem tudnál róla. Hiszen ahhoz, hogy valamiről tudj az kell, hogy az már legyen. Vagyis van. A létezés terében a vágy azért tud megjelenni, mert ez adja a tudást arról, hogy már meg van a vágy tárgya. Valójában a vágy tárgya jelenik meg tudásként és utóbb kerül rá az elnevezés, hogy ez vágy. A vágy tárgyának tudata teremti meg – az emberen keresztül egy történés folyam által, azt, ami már tudatosult. Így ebben nem lehetne semmilyen hiány és meg tudna valósulni.

Az téveszt meg, hogy úgy tudod csak annak hihetsz, amit látsz. Ezt viszont nem látod, mert még rezgés szinten, energia szinten van meg és csak később válik láthatóvá.

Az ember elméje rabul ejti a folyamatot

Az elme hitrendszerei csak azt engedik át, ami a hitrendszerek halmazán (kulcslyuk) átfér. Ha az elme hiánynak értelmezi a teremtődés folyamatát, akkor a hiány rezgése fog teremteni az eredendő rezgés helyett. Azt üzeni a külvilágnak, hogy nincs, nincs, nincs, adjatok, adjatok, adjátok meg nekem.  A hiány rezgése hiányt teremt, ezért válik fájóvá a vágy (hiszen valójában van, csak még rezgés fázisában).

Mivel látszólag nincs, még mindig nincs, ezért kialakul egy állandó sóvárgás, egy állandó rossz érzés. A rossz érzés csillapítására megjelenik a remény. Azonban a remény ilyenkor tovább erősíti a hiány rezgését és még távolabbra sodorja azt, amit szeretnél. Ettől úgy érzed, hogy még többet kell tenned, küzdeni kell, keresni valami megoldást, nehézségeket elszenvedni, kiérdemelni, amit szeretnél, stb. Ezek azonban mintha még távolabb löknének a vágyad tárgyától. Jön a belefáradás, a nem bírom tovább, stb. Hosszabb távon a test is reagál az állandó befeszülésre és megbetegszik vagy fájdalmai lesznek.   Jön a megrekedtség érzés, a nem haladok, nem megy érzés.

Rabul ejtett tudatosság

A te valódi lényed (Önvaló) nem a személyiséged, mégis olyan, mintha a személyiéged átvette volna fölötted a hatalmat. Tiszta tudatosságod “megreked” a vágyban.

A létezés teréből, az Önvalóból érkező vágy azonban nem tud tartósan megrekedni, hanem valamilyen formában rombolni fog. Lerombolja az érvényesülését akadályozó tudatalatti hitrendszereket, ragaszkodásokat, szokásokat, mintákat. Ez a rombolási folyamat (keleten ezt hívják Siva-nak) – amíg személyiségnek hiszed magad – veszteség érzést kelt benned, szenvedést okozó életeseményeket, akár fájó dolgokat is hoz. Így tudja lerombolni az akadályokat. Ilyenkor érzed azt, hogy nagy a baj, hogy minden összeomlik, hogy minden rossz. Aztán mikor az akadályok elhárultak, a vágy teremteni tud és hopp hirtelen megjelenik a régóta vágyott dolog, ember, munka, pénz, szeretet, stb.

Ebből a folyamatból született meg az elme másik téves hitrendszere, hogy “szenvedni kell ahhoz, hogy elérjük a jót”. Aztán mikor ezt is elhisszük, akkor meg ezt fogjuk tapasztalni és emiatt szenvedjük meg a dolgainkat.

És mindez még csak a töredéke az egész folyamatnak. Sőt arról még nem is esett szó, amikor a hitrendszerek keltik a vágyat és emiatt nem is tudnak teljesülni. Hihetetlen, hogy mennyi bajhoz, szenvedéshez, fájdalomhoz vezet, amikor szeretnél valamit. Fölöslegesen. Pedig ez a vágy, cél olyan ártalmatlannak tűnik :).

Az egész témakör más nézőpontot igényel. Olyat, ami nem a személyiség, nem az elme nézőpontja, túl van rajta. Ha meg van, minden a helyére kerül és segít lelökni magadról a vágyak beszippantó erejét, azt, amivel a vágy uralkodni látszik feletted. Azt, amitől a vágy bábut varázsol belőled és csak mégy, mégy a vágyad nyomán, az meg csak nem akar beteljesedni :). Nem kellene küzdeni, szenvedni a vágyakért és ez nem azt jelenti, hogy akkor nem lesz meg, amit szeretnél :). Sőt inkább meg lesz 🙂 :). Miért?

“A vágyam mögött mélyen elrejtve a Teremtő vágya rejtőzik.” – Rumi (szufi költő, filozófus)

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!