Szeretethiány nincs – Az elme illúziója szertefoszlik

Érezted már valaha a szeretet hiányát? Lehet-e úgy élni, hogy minden pillanatban, állandóan szeretve érzed magad? Szerintem igen és szerintem így lehet… Ez az én karácsonyi ajándékom.

A szeretet az élet alapja

Testünk sejtjei a számunkra szükséges energiát a sejtek erőműveiben termelt ATP (Adenozin-Trifoszfát) nevű molekula által és segítségével nyerik (leegyszerűsítve). Ez az a molekula, ami ugyanekkor a feltétel nélküli szeretet, a létezés 7. síkjának molekulája a testünkben, azaz szeretet molekula.

ATP nélkül a testünk nem tudna élni, mindig van, amíg csak élünk. Szeretetben élünk, testünk tele van szeretet molekulákkal.

Szeretethiány nem létezik mégis éljük

Elménk fátylat borított a tényre, mindig van szeretet, bennünk van. A nincs szeretet tükrében tanuljuk a van szeretetet általa. Ugye mikor olvasod ezt a cikket az jut eszedbe, hogy mi a bizonyíték arra, hogy mindig van szeretet és nincs szeretethiány?

Na és mi a bizonyíték arra, hogy van szeretethiány? Az a fájdalmas érzés lenne, amit szeretethiányként szoktunk azonosítani? És mi van azzal, amikor szeretünk? Azt is érezzük (legalább néha), ugye?

Szóval akkor van is szeretet meg nincs is? De hova tűnik, mikor nincs? Ki viszi el? Akit szerettél és csalódtál benne? Ha elviszi, akkor hogy lehet, hogy egyszer csak mégis úgy érzed, szeretve vagy? Ki játszik veled hol van, hol nincs szeretetet?

Szerintem az elméd vagy, ha úgy tetszik az egód. Ugye felhúzza az orrát, ha valami nem úgy van, ahogy tervezted? Ugye igazságtalanságnak tartja, ha szeretted mást tesz, mint elvárnád tőle? Ugye ő az, aki a következtetést is levonja, hogy “na tessék nem is szeret”.

Szeretethiány - Csupán az elme illúziója

Mi lenne, ha a szeretethiány helyett a “szeretet az egész életem” gondolkodásra váltanál?

Van-e különbség ha abban hiszünk, hogy “szeretet az egész életem” vagy abban, hogy szeretethiányos az életem?

Szerintem egyetlen különbség van:

Ha hiszed tiszta szívvel, hogy szeretet az életed, akkor jobban fogod érezni magad, sokkal jobban, mintha a szeretethiány lenne a valóságod.

Az elméd természetesen meg akarja majd torpedózni az új hited és sok érvet tud felsorakoztatni a szeretet ellen. Rajtad áll, hogy legyőz-e az érveivel, vagy te győzöd meg az elmédet szeretettel és hittel a szeretetteljes életben.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Az anyagiak szegény-gazdag játszmája Önvalóként (a valódi Énünk) energia mezővé szelidül, amit tudatosan meghaladunk. Az anyagi kérdések ily módon többé nem okoznak szenvedést, bánatot, vagy aggodalmat, problémát. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!