Szeretet kapcsolatok – Kapcsolat méreg és feltétel nélkül

Mindenkinek van családi mintája és sok-sok tapasztalata, hitrendszere, ami által létrejött egy elképzelése arról, hogy mi is az a szeretet és annak milyennek kellene lennie. A másiknak hogyan kell viselkednie, hogy érezze a szeretetet. Belegondoltál-e abba, hogy ez az, ami megbuktatja, akadályozza, korlátozza, konfliktusossá teszi a szeretet kapcsolatok bármelyikét? 

Szerinted, mi a szeretet?

Bármit is nevezel meg, az, hogy meg tudod nevezni azt jelenti, hogy a szeretet számodra egy elképzelés halmazon alapuló érzés. Ez azt is jelenti, hogy azt várod másoktól, hogy úgy szeressenek téged, ami megfelel a te szeretetről alkotott elképzelésednek, mert csak ebben az esetben fogod szeretve érezni magad. Ahhoz, hogy a másik tartósan megfeleljen ezeknek az elképzeléseknek az kellene, hogy ő úgy legyen önmaga, ahogyan ez épp illeszkedik az elképzeléseidbe is.

Ezért futnak zátonyra a szeretet kapcsolatok

Tartósan nem lehet fenntartani az elképzeléseken alapuló szeretetet, mert eljön a pillanat, amikor vagy feladjuk személyiségünket a másik elvárásaiért vagy saját személyiségünket választjuk. Ha “kicsit” adjuk fel a személyiségünket a kapcsolatért, akkor a szeret – nem szeret válik sorsunkká. Nem tudjuk igazán megélni a szeretve vagyok érzést, de a kapcsolat megmarad és megmarad a kapcsolatban feszülő szeretet is, csak valahogy nem tud kiteljesedni.

Az elvárások a szeretet kapcsolatok mérge

Minden érintettnek vannak elvárásai a szeretetről, általában sok különbséggel. Az ezekhez való ragaszkodás ellehetetleníti a valódi szeretet megnyilvánulását. Az elvárások belső konfliktust okoznak, mert egyszerre szeretnénk megfelelni a másik elvárásainak, de közben önmagunkat nem adhatjuk fel a másik kedvéért. Bármelyiket választjuk, az külső konfliktust okoz. Az elvárásainkat viszont félünk feladni…. Belegondoltál már, hogy miért és melyiket? Mikor ezzel szembenézel magadban a kérdés mélységében, el fogod tudni engedni őket. Hisz valójában a szeretet nem egyenlő az elvárásoknak való megfeleléssel, sőt a kettőnek semmi köze nem kell, hogy legyen egymáshoz. (Ha szeretnéd ezt a tudatalattid szintjén is a magadévá tenni, akkor ennél a cikknél ebben a csoportban találsz ehhez programozott ThetaHealing letöltést: https://www.facebook.com/groups/524617121073203/)

Szeretet kapcsolatok a szülő-gyerek kapcsolódásában

Még a szülő-gyerek kapcsolatban is úgy szeretünk, hogy van egy elképzelésünk arról, mi a jó a gyerekünknek és ez azon alapszik, hogy meg legyen mindene, mire felnő. De vajon tényleg tudjuk-e, hogy neki kivé, mivé válnia a legjobb? És azt, hogy mi a jó neki ehhez? Tényleg azzal szeretjük, ha a róla alkotott saját elképzeléseinknek akarjuk megfeleltetni? Felnőttként tényleg akkor szeretnek szüleink, ha úgy szeretnek, ahogy az elképzeléseink szerint azt kellene? Nekik is meg vannak a maguk szeretet mintái, elképzelései, hitrendszerei és ők is ezen “belül” szeretnek. Úgy tudnak szeretni, ahogy szerintük jó szeretni.

Szeretet kapcsolatok - Kapcsolat méreg nélkül, feltétel nélküli szeretettel

Vajon tudod-e, hogy a másik mit érez?

Mikor azt mondod, a másik nem szeret, honnan tudod?  Hisz csak azt tudod, hogy te mit gondolsz, érzel az ő megnyilvánulásaival kapcsolatban. Mikor azt mondod érzem, amit érez. Tényleg azt érzed vagy azt érzed, amit te gondolsz arról az érzésről? Figyeld meg, hogy minden benned zajlik, az az érzés is, amit a sajátodnak tekintesz és az is, amit a másénak. Mikor a másét érzed, akkor a saját értelmezéseden keresztül azonosítod mi ez, majd viszonyítod az elvárásodhoz. Látod, ezek egyike sem a másikról szól, hanem mind rólad. Mikor azt mondod tudod mit érez a másik, akkor valójában csupán feltételezésed van róla. Ha pedig feltételezés, akkor lehet téves is, ugye? Ha pedig lehet téves, akkor tényleg a feltételezésed alapján szeretnéd megítélni a kapcsolatot? Igen, jól látod, ez is egy kapcsolat méreg.

Mitől marad meg a szeretet kapcsolat?

A szeretet feltétel nélküli, azaz korlátlan, azaz végtelen és időtlen. Ha eként éled meg, nem múlik el, míg elmúlik addig van – gyakran a tudatalatti szintjén – olyan feltétele, ami miatt el kell múlnia.

Az is egy feltétel lenne, ha a szeretetet érzésnek tekintenénk. Az érzések jönnek, mennek, a szeretet pedig VAN. Könnyen összetéveszthető az érzésekkel, mert a testünk érzékszervei az érzelmekkel azonos módon (is) éreztetik. Az is feltétel lenne, ha csupán valakikre korlátozódna (!) és lennének olyanok, akikre nem vonatkozna. Az is feltétel lenne, ha viszonzástól, kölcsönösségtől függene és az is, ha elképzelés, elvárás lenne (hisz az is változik). Az is feltétel lenne, ha csak akkor éreznéd magad szeretve, ha a másik valamilyen vagy valamilyen módon viselkedik vagy ha valamelyik félnek meg kellene felelnie hozzá. Az is feltétel, ha a szeretetnek mennyiséget, minőséget adsz vagy adott helyhez kötöd.

Bárhogyan akarnád meghatározni mi a szeretet, azzal csak lekorlátoznád, leszűkítenéd, azt ami az valójában. A szeretet ezért meghatározhatatlan. Mikor meghatározással leszűkíted, akkor a szeretetnek ez a “szűk” köre válik tapasztalásoddá.

Ezek bármelyikét olvasva rossz érzésed támad vagy az a gondolatod, hogy ez nem igaz 🙂 , akkor tudd, hogy a tudatalattid szintjén valamilyen hitrendszer akadályozza a szeretet valódi természetének kibontakozását. A feltételeket azzal tesszük létezővé, élővé, hogy hiszünk bennük és ebből a szempontból mindegy, hogy tudatosan vagy csak tudatalatt.

A feltétel nélküli szeretet

Az igaz természeted. Minden korlát, amit tudatosan vagy tudattalanul állítottál fel feltételként a valódi önmagadtól választ el. Míg elválaszt nem tudod mélységében, időtlenségében megélni, ezért nem is tudod elképzelni, hogy az milyen. Addig csupán a szeretetről alkotott gondolatokon alapuló érzéseket éled. Ahhoz tudnám hasonlítani a különbséget, mint mikor a szerelmedet élőben öleled vagy csak a fényképét öleled. A feltételeidet felismerve elengedheted őket egyesével. Hisz ugyan mire lenne jó feltételekkel korlátozni a szeretetet? Így eljuthasz szép lassan a valódi lényedig. Felismerheted a valódi önmagadat is és ezzel hamar lehullik a fátyol, ami eddig eltakarta előled, hogy a feltétel nélküli szeretet van és ez igaz természeted.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

ZYO A belső életenergia felfedezése - Önvaló Tudatosság, mini elvonulás

ZYO A belső életenergia felfedezése – Önvaló Tudatosság, mini elvonulás dec. 1-3.

A belső életenergiát nemcsak érzékelni, figyelni, tudatosítani fogjuk, hanem ki is fejezzük, és megnézzük, hogy válik fizikaivá. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!