Szeretet áramlás – A Felsőbb és az emberi Én eggyé válik

Miért és miben gátol a Felső Én? Hova vezet az önmunka? Hogy áramlik a szeretet anélkül, hogy tennénk érte? Hogy lesz elmúlhatatlan a szeretet áramlás?

A Felsőbb Énünk kijelölte itteni utunk mérföld köveit és ezek mind a lelki, spirituális fejlődésünkkel függenek össze. A cél az, hogy az emberi és a Felső Énünk egységet alkothasson itt a földi életünkben. Ennek egyik módja, ha megszüntetjük a szeretet áramlás akadályait.

Szerető Felső Én a bajok mögött

Emberként létezve azonban jól esik kényelmesen a megszokásban élnünk, nem szeretjük a változást, az ismeretlen dolgokat, ezért nem könnyű kimozdítani minket. Vajon mit tehet a Felsőbb Énünk, hogy hajlandóak legyünk a belső fejlődésre? Hogy pl. tegyünk az önbizalom hiányunk ellen, esetleg kilépjünk a szeretet hiányos állapotokból, megtanuljunk új képességeket, megnyíljunk az együttérzésnek, a mások szabad akarata tiszteletének, az önmagunkat képviselni tudásának, önmagunk megtalálásának, stb.

Észrevétlen fejlődésünk

Minden olyan nehézség, gond, baj, probléma, ami kibillent a megszokásból remek eszköz arra, hogy a “magasabbik” utunkat járhassuk, hogy belső fejlődésen mehessünk keresztül. Mikor már nem bírjuk elviselni a testi-lelki bajaink nyomorúságát, a pénz hiányt, a tudás hiányt, a párkapcsolat, a barátok hiányát, stb., akkor el kezdjük a megoldásokat keresni. Miközben a hiányainkon dolgozunk, olyan akadályokat győzünk le, amelyek legyőzése közben belső fejlődésen megyünk keresztül. A fejlődési hajlandóságunkon és a fejlődésünk megvalósulásán múlik, hogy mennyi idő alatt érjük el, amit szeretnénk és milyen nehézségek, netán szenvedés, veszteségek árán érjük el.

Okafogyott a jó dolgok megvonása

Ha magunktól fejlődünk, ha törődünk a belső akadályaink leküzdésével, akkor okafogyottá válik a jó dolgok “megvonása” és azt fogjuk észrevenni, fellélegezhetünk. Miközben magunktól fejlődünk, belső önmunkát végzünk, vagyis törődünk önmagunkkal. Ha törődünk a belső fejlődésünkkel, az elvezet az önmagunk feltétel nélküli szeretetéhez, ami a szeretet áramlás 1. fázisa.

Csak magunkon kell dolgoznunk – Hát nem egyszerű?

Hát nem egyszerűbb magunkon dolgozni, mint azon, hogy megmentsük a világot vagy megfeleljünk másoknak?

Rá ébredünk, hogy amit most nehézségnek, akadálynak, problémának látunk, az mind eltűnik, amikor magunkban megoldjuk a belső blokkokat.

Hatásukra új képességek nyílnak meg és szebbnek látjuk a világot. Ahogy úrrá leszünk a belső blokkjainkon, úgy nő meg az erőnk. Úgy ébredünk rá, hogy csak magunkon kell dolgoznunk és a világ hozzánk való viszonya is megváltozik. Nem mi feleltünk meg neki, hanem ő vált olyanná, ami számunkra is jó. Ez fogja az erőnket adni. Ez segíti a kitartásunkat is.

A szeretet áramlás a 2. fázisába lép

Ahogy törődünk a belsőnkkel, úgy fogjuk egyre jobban megismerni önmagunkat. Észrevesszük a saját mintáinkat és azt is, hogyan kéne rajtuk változtatni. Ahogy megértjük magunkat, úgy fog bennünk fokozódni a szeretet önmagunk iránt. Ahogy nő a magunk iránti szeretetünk, úgy fogjuk ezt sugározni kifelé.

A szeretet veled kezdődik

Szeretet áramlás - A Felső Én és az emberi Én eggyé válikHa önmagadat szereted, életbe lép a tükrözés törvénye és a külvilágból is a szeretetet fogod viszontlátni. Ez tovább fogja erősíteni a magad iránti szereteted. Ez pedig tovább növeli a kifelé sugárzó szeretetet, ami tovább fokozza a külvilág szeretetét irántad. Igen, ez egy olyan folyamat, ami könnyedén le tud állni, ha belső blokkjaid az útjába állnak.

De ha megtapasztalod milyen a hatása az önmunkának, akkor már tudni fogod, hogy csak túl kell lépj ezeken is. Ahogy egyre több blokkon lépsz túl úgy fogod egyre jobban élvezni az önmunkát, az erőt, amit ad, a változást, amit hoz és a szeretet fokozódását, amit érezni fogsz.

A szeretet áramlás ok nélkülivé válik

A belső blokkok teljes felszámolása fogja szabaddá tenni a szeretet áramlását. Ahogy nő benned a szeretet úgy tudsz egyre többet adni és ahogy adsz az már nem ugyanaz a szeretet adás lesz mint az, amikor azért adtad, hogy kapd, hogy neked is lehessen, vagy hogy nehogy elveszítsd. Ezt az áramlást az ok, indok nélküliség vezérli, mert felszámoltad az áramlás útjában álló összes feltételt. Ez a feltétel nélküli szeretet. Ez a 3. fázis.

Soha el nem fogyó biztonságos szeretet

Ahogy végtelenül szereted magad úgy áramlik feléd a világ végtelen szeretete, mert az csupán tükör neked. Ezt te alakítottad ki, nem kaptad, hát nem is vehető el. Nem kiérdemelted, hát nem is tudsz érdemtelenné válni rá. Nem másoktól kaptad, hát nem is tudod elveszíteni. Nem megdolgoztál érte, tehát nem tud csökkenni, ha épp elfáradsz. Nem lassul, mert már észreveszed mielőtt új blokkját alakítanád ki. Nem korlátozódik, mert megszabadultál az akadályaitól. Végtelen, mert semmi nem állhat többé az útjába.

Biztonságos, mert nem függ semmitől és senkitől, hisz a te önmunkádon alapszik, bármi hatna is ellene, csak egy kis önmunka és megoldódik.

Nem önző szeretet

Nem az önszeretet az önzés. Az önzés egy blokk a szeretet szabad áramlásában, elmozdítható ez is és Te tudod magad is és másokat is szeretni önzés nélkül. Az önszeretet alapja az önmagunkkal való törődés, a belsőnk megismerése, a kényszer helyzeteket, a szenvedést okozó mintáink, blokkjaink felszámolása. Ezért a magunkkal való törődés sem önző.

Nem a segítségen alapuló szeretet

A valódi szeretet nem annak a függvénye, hogy segítünk-e másokon, átvesszük-e a terheiket, megoldjuk-e problémáikat a szeretetük reményében. Ez a valódi szeretet “mellékhatása” nem pedig feltétele. Viszont különös dolog történik ezen a téren. Rá fogsz jönni, hogy a legtöbbször a legnagyobb segítség másoknak, a legnagyobb szeretet mások felé, ha hagyod őket megoldani a saját problémáikat. 🙂 Mégis, ha tényleg közbe kell lépj, mindig tudni fogod, mikor tedd.

Amikor elfelejtesz akarni szeretetet kapni

Amikor a szereteted szabadon áramlik és a szeretet sugárzik kifelé belőled, akkor paradox módon nem az elfogyás irányába hat a folyamat, hanem oda, hogy többé már kapni sem kell akarnod, mert magától sugárzik vissza feléd. Úgy fogod érezni magad, mintha még a levegő is téged szeretne, mintha a fák is téged ölelnének. Különös lesz a számodra, hogy eljutsz oda, ahol már semmit sem kell tenned, szeretetet adnod sem kell és kapnod sem. Helyette minden szándék nélkül sugárzod és sugározódik vissza hozzád. Magától. Ezen a ponton már nem kell szeretet nyelveket beszélned és beszélned sem kell. Nem kell senkit győzködnöd arról, hogy szereted. Mert ahogy a nap sugározza a fényt úgy fogod sugározni a szeretetet.

Amikor a szeretet Nap-jává válsz megszűnik az ellentmondás közted és a Felső Éned közt. Az emberi Én és a Felső Én eggyé válik. Megszűnik az az érzés is, mintha a Felső Éned nem szeretne, mert folyton “akadályozza” emberi vágyaidat. Ez a szeretet áramlás “végső” fázisa, innen már állandó társaddá válik.

A szeretet áramlása maga az élet áramlása, az öröm forrása.

Tényleg csak ennyin múlik: törődsz-e magaddal annyira, hogy belső önmunkát végezz?

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!