Sungit ásvány hatása szépségre, egészségre

A Sungit ásványt Oroszországban legalább 300 éve ismerik és használják gyógyításra, egészség helyreállításra. Az ásvány földtani korát 2 milliárd évesre becsülik. A helyiek szerint már az ókorban is gyógyhatásukról voltak ismertek a Sungit lelőhelyének környékén található vizek. I. Péter gyógyfürdőt is alapított a környéken. Azt mondják ilyen ásvány sehol nincs másutt a Földön, itt viszont van bőséggel :). Vannak olyan hangok is, melyek szerint ez az ásvány nem földi eredetű, de ezt bizonyítani még nem sikerült.

Különleges összetétel és anyag szerkezet

Oroszországban folyamatosan kutatják a Sungit gyógyhatásait és egyfajta népi gyógyászatnak számít az alkalmazása. Különlegessége az egyedülálló kristály szerkezet. Fő összetevője a szén, azonban szilikátok (kvarc) is találhatóak benne. Dr. Kellermann Aranka, aki évek óta a kvarc kristály gyógyításával és az általa átadott információkkal foglalkozik, azt mondja, hogy a kvarc kristály (hegyi kristály) üzenete szerint az emberi szervezet átalakulása zajlik jelenleg, természetesen nagyon-nagyon lassú mértékben. Jelenleg a fizikai test szén alapú, viszont eszerint a szilicium irányába halad. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor új nézőpontból csodálhatjuk a Sungitot, mert ez mintha épp ezt a fajta változást segítené szén-szilikát összetevőivel. Ki tudja, talán ez az összetevő is hozzájárul a Sungit különleges tulajdonságaihoz.

Fiatalító hatás

A Sungit kristály szerkezete fulleréneket tartalmaz, melyeket a természet focilabdáinak is neveznek, mert a szén atomok hatszögekbe és ötszögekbe rendeződnek, méghozzá úgy, hogy egy-egy molekula pontosan 12 db ötszöget tartalmazzon. Szakemberek szerint ez a szerkezet különösen nagy stabilitást biztosít. A fulleréneket C60-ként is ismerjük. Ma már mesterségesen is előállíthatóak és nemcsak ipari alapanyagként szolgálnak, hanem a kozmetikumokban is… Méghozzá öregedés gátlásra, fiatalításra. Ezt a fajta felhasználást támogatja, hogy ismert az ásvány gyökfogó képessége is, azaz természetes antioxidánsnak számít.

Oroszországban régóta nem kérdés a Sungit fiatalító hatása és megfigyelték sejtmegújító, vérkeringés javító hatását is.

Fullerének

Sungit - gyógyhatások és érdekességek

A fullerének az élő szervezetben nem helyileg hatnak, nem egy egy betegséget vagy problémát céloznak, hanem hatásuk sejt szintű. Serkentik az immunrendszer működését és fokozzák a szervezet ellenálló képességét.

A kérdés nekünk laikusoknak ilyenkor az, hogy hogyan tud hatni ránk egy ilyen ásvány?

Ha benne is vannak a fullerének, akkor is hogyan “nyerhetjük” ki?

Orosz tapasztalatok szerint vízben a fullerének kioldódnak (lsd. kovelos.ru, Semenova Nagyezsda kutatási munkáját a Szilíciumról). Ezért a Sungitot elsősorban vízbe helyezve használják fel és az ily módon nyert vizet isszák. Sőt fürdenek is benne és növényeket is locsolnak vele. Vízbe helyezve víztisztító hatása is van. Kipróbáltam, tényleg :).

Elektromágneses hullámok

Használják védőkőként is és valószínűleg igazuk lehet, amikor így tesznek, mert a kőnek jó az elnyelő képessége a vegyi tulajdonságai miatt. Oroszországban az emberek használják elektromágneses sugárzás elleni védelemre is, ill. a mobiltelefonok és egyéb rádióhullámot kibocsátó eszközök elleni védelemre is. Vagyis nem mondanak le ezek használatáról, csak kiegészítik némi Sungit-tal :).

A Sungit az építőiparban is bizonyított. Építőanyagot készítenek belőle és olyan helyeken használják fel, ahol fokozottan védeni kell az elektromos információkat, azaz fontos elnyelni a rádióhullámokat, elektromos hullámokat.

Sungit az egészségügyi problémákban

Szintén orosz tapasztalatok szerint (rengeteg konkrét kutatást lehet találni az orosz neten a Sungit hatásairól és az emberek gyakorlati tapasztalatairól). Ízületi porckopás, légúti megbetegedések, szív- és érrendszeri panaszok enyhítésére is jónak bizonyul.

Gyakorlatban igazolták (Oroszországban) egyes gyógyszer allergiák elleni hatását is.

Csakrák

A Sungit szerkezeti stabilitásából, elnyelő képességéből és az emberi test alapjául szolgáló szén összetevőjéből adódóan szinte már nem is kérdés, hogy a gyökér csakrához kapcsolódik. Energetizálja, tisztítja azt. Stabilizálja használója földdel való kapcsolódását, földel.

Mezőgazdaságban

Oroszországban még a mezőgazdaságban is kipróbálták és úgy találják, hogy a növényeknek is jót tesz. Még a szobanövényeknek is :).

Mellékhatás

Nincs ismert mellékhatása.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Felhasznált irodalom:

https://shungit-ki.ru/about/o-shungite/

kovelos.ru

https://hu.wikipedia.org

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!