Sungit ásvány hatása szépségre, egészségre

A Sungit ásványt Oroszországban legalább 300 éve ismerik és használják gyógyításra, egészség helyreállításra. Az ásvány földtani korát 2 milliárd évesre becsülik. A helyiek szerint már az ókorban is gyógyhatásukról voltak ismertek a Sungit lelőhelyének környékén található vizek. I. Péter gyógyfürdőt is alapított a környéken. Azt mondják ilyen ásvány sehol nincs másutt a Földön, itt viszont van bőséggel :). Vannak olyan hangok is, melyek szerint ez az ásvány nem földi eredetű, de ezt bizonyítani még nem sikerült.

Különleges összetétel és anyag szerkezet

Oroszországban folyamatosan kutatják a Sungit gyógyhatásait és egyfajta népi gyógyászatnak számít az alkalmazása. Különlegessége az egyedülálló kristály szerkezet. Fő összetevője a szén, azonban szilikátok (kvarc) is találhatóak benne. Dr. Kellermann Aranka, aki évek óta a kvarc kristály gyógyításával és az általa átadott információkkal foglalkozik, azt mondja, hogy a kvarc kristály (hegyi kristály) üzenete szerint az emberi szervezet átalakulása zajlik jelenleg, természetesen nagyon-nagyon lassú mértékben. Jelenleg a fizikai test szén alapú, viszont eszerint a szilicium irányába halad. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor új nézőpontból csodálhatjuk a Sungitot, mert ez mintha épp ezt a fajta változást segítené szén-szilikát összetevőivel. Ki tudja, talán ez az összetevő is hozzájárul a Sungit különleges tulajdonságaihoz.

Fiatalító hatás

A Sungit kristály szerkezete fulleréneket tartalmaz, melyeket a természet focilabdáinak is neveznek, mert a szén atomok hatszögekbe és ötszögekbe rendeződnek, méghozzá úgy, hogy egy-egy molekula pontosan 12 db ötszöget tartalmazzon. Szakemberek szerint ez a szerkezet különösen nagy stabilitást biztosít. A fulleréneket C60-ként is ismerjük. Ma már mesterségesen is előállíthatóak és nemcsak ipari alapanyagként szolgálnak, hanem a kozmetikumokban is… Méghozzá öregedés gátlásra, fiatalításra. Ezt a fajta felhasználást támogatja, hogy ismert az ásvány gyökfogó képessége is, azaz természetes antioxidánsnak számít.

Oroszországban régóta nem kérdés a Sungit fiatalító hatása és megfigyelték sejtmegújító, vérkeringés javító hatását is.

Fullerének

Sungit - gyógyhatások és érdekességek

A fullerének az élő szervezetben nem helyileg hatnak, nem egy egy betegséget vagy problémát céloznak, hanem hatásuk sejt szintű. Serkentik az immunrendszer működését és fokozzák a szervezet ellenálló képességét.

A kérdés nekünk laikusoknak ilyenkor az, hogy hogyan tud hatni ránk egy ilyen ásvány?

Ha benne is vannak a fullerének, akkor is hogyan “nyerhetjük” ki?

Orosz tapasztalatok szerint vízben a fullerének kioldódnak (lsd. kovelos.ru, Semenova Nagyezsda kutatási munkáját a Szilíciumról). Ezért a Sungitot elsősorban vízbe helyezve használják fel és az ily módon nyert vizet isszák. Sőt fürdenek is benne és növényeket is locsolnak vele. Vízbe helyezve víztisztító hatása is van. Kipróbáltam, tényleg :).

Elektromágneses hullámok

Használják védőkőként is és valószínűleg igazuk lehet, amikor így tesznek, mert a kőnek jó az elnyelő képessége a vegyi tulajdonságai miatt. Oroszországban az emberek használják elektromágneses sugárzás elleni védelemre is, ill. a mobiltelefonok és egyéb rádióhullámot kibocsátó eszközök elleni védelemre is. Vagyis nem mondanak le ezek használatáról, csak kiegészítik némi Sungit-tal :).

A Sungit az építőiparban is bizonyított. Építőanyagot készítenek belőle és olyan helyeken használják fel, ahol fokozottan védeni kell az elektromos információkat, azaz fontos elnyelni a rádióhullámokat, elektromos hullámokat.

Sungit az egészségügyi problémákban

Szintén orosz tapasztalatok szerint (rengeteg konkrét kutatást lehet találni az orosz neten a Sungit hatásairól és az emberek gyakorlati tapasztalatairól). Ízületi porckopás, légúti megbetegedések, szív- és érrendszeri panaszok enyhítésére is jónak bizonyul.

Gyakorlatban igazolták (Oroszországban) egyes gyógyszer allergiák elleni hatását is.

Csakrák

A Sungit szerkezeti stabilitásából, elnyelő képességéből és az emberi test alapjául szolgáló szén összetevőjéből adódóan szinte már nem is kérdés, hogy a gyökér csakrához kapcsolódik. Energetizálja, tisztítja azt. Stabilizálja használója földdel való kapcsolódását, földel.

Mezőgazdaságban

Oroszországban még a mezőgazdaságban is kipróbálták és úgy találják, hogy a növényeknek is jót tesz. Még a szobanövényeknek is :).

Mellékhatás

Nincs ismert mellékhatása.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Felhasznált irodalom:

https://shungit-ki.ru/about/o-shungite/

kovelos.ru

https://hu.wikipedia.org

Nézd meg ezt is

Kicsoda Grigorij Grabovoj?

Kicsoda Grigorij Grabovoj? – A félreértett tudós legenda gyógyító tudása

A korukat meghaladó tudósokhoz nekünk kell felnőnünk. Ma már képes rá az emberiség, hogy ne elítélje, hanem lehetőséget adjon. Megértsen valami különlegeset, ahelyett, hogy bántaná, s ezzel önmagát fosztaná meg valami jótól.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.