Spirituális választerápia – Mire jó?

A spirituális választerápia (SVT) a tudatalatti nagytakarítója. Segítségével fizikai, mentális, érzelmi javulás érhető el a terápiát követően. Szelíd megoldás, amely a tudatalattiban rejtőző életünket megkeserítő blokkokat, akadályokat, programokat mutatja meg és oldja fel.

Kinek a nevéhez fűződik?

A spirituális választerápia módszerének kidolgozója Robert E. Detzler (1926-2013), aki 27 éven keresztül fejlesztette ezt a megoldást. Eredetileg lelkész volt, majd sikeres író, tanár, tanácsadó lett, aki különleges módszerével sokakat segített gyógyuláshoz, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élethez az USA-ban.

Hogyan működik a spirituális választerápia?

A módszer a Felső Énünkkel (Szellemünkkel) és a lelkünkkel dolgozik. Segítségükkel keresi meg a tudatalattinkban rejlő számunkra negatív energiákat, blokkokat, akadályokat, programokat, melyeket tudatosan élve nem, vagy csak részben veszünk észre, viszont a hatásaik zavarják a mindennapi életünket. Legegyszerűbb példája ennek, amikor gyakran álmodunk rosszat és másnap rosszkedvűek, kialvatlanok vagyunk, pedig nem is tudjuk mit álmodtunk, nem is aludtunk keveset. De ilyen példa az is, amikor életünkben először találkozunk valakivel, ránézünk és máris ellenszenvesnek találjuk, pedig nincs okunk rá.

A spirituális választerápia eszközei

Spirituális választerápia (SVT)Az SVT a szellemünkkel és a lelkünkkel való kapcsolódás érdekében ingát és speciális táblázatokat használ. Kapcsolódáskor a létezés 7 síkja közül a 4. és az 5. síkra csatornázódik a módszer alkalmazója.

Hogyan szabad/lehet ingázni?

Az ingát ideomotoros úton mozgatjuk, azaz “elengedjük” a tudat által meghatározott mozgást és hagyjuk, hogy az ingát a szellemünk mozgassa és a kezünk csupán eszközként működjön közre. Az inga ilyenkor bárhonnan, bárkitől, bármely síkról származó választ képes közvetíteni. Emiatt a spirituális választerápiában az ingázást egy speciális bevezetési folyamat nyitja meg, amely biztosítja a biztonságos csatornát a megfelelő létezési síkra a létezés 7 síkja közül, valamint az ingahasználat közben is folyamatosan ellenőrzi, hogy honnan érkeznek a válaszok és a folyamat zárásakor is végrehajt egy speciális záróműveletet. Enélkül az a tapasztalat, hogy gyakran jönnek rossz válaszok, mások, más érdekeit szolgáló válaszok, melyek tévútra visznek.

Bonyolult módszer-e az SVT?

Amíg meg nem tanulod, addig igen. Azért ilyen bonyolult és igényel nagy körültekintést, mert a szellem és a lélek síkjaira csatornáz, amelyeknek saját törvényei vannak, ahogyan a mi világunknak is meg vannak a maga törvényei. Robert Detzler megismerte ezeket a törvényeket és ezek betartásával alakította ki a spirituális választerápia speciális módszereit.

SVT tanfolyamokon minden lépés, megoldás elsajátítható, megérthető.

És ha valaki nem akar tanfolyamot végezni?

Konzultációs megoldásként lehet spirituális választerapeutához járni, aki a módszer szakembere és megfelelő tudással, tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy neked segítsen.

Hogyan zajlik egy konzultáció?

A terapeuta beszélget a páciensével, kérdéseket tesz föl, melyekre mind a páciens, mind pedig a páciens szelleme (Felsőbb Énje) – az inga és a táblázatok segítségével – válaszolnak. A kettőből a szakember látja, hogy hol van ellentmondás a tudatosan gondoltak, a tudat által hitt dolgok és a tudatalattiban levő tartalmak között. Ezt az ellentmondást a szakember vissza is tudja vezetni a problémák gyökeréig még akkor is, amikor olyan gyökérről van szó, amiről sosem gondoltuk volna, hogy köze van a problémánkhoz. A folyamat a problémák gyökereit “megtisztítja”, a negatív hitrendszereket pozitívakra cseréli, a lelkünkben, tudatalattinkban rejlő blokkokat, akadályokat feloldja.

Honnan tudjuk, hogy hatott-e a terápia?

A hatás érezhető. Amikor feloldódik egy problémánk, akkor azonnal érezzük a megnyugvást, a megkönnyebbülést. Életünk ez utáni eseményei során pedig észrevehetőek a pozitív változások (pl. eleinte enyhébbekké válnak a rémálmaink, majd egyszer csak megszűnnek.

Milyen esetekben lehet hasznos számunkra a spirituális választerápia?

Stressz, félelem, szokások, amiktől megszabadulnánk, visszatérő mentális, lelki problémák, számunkra érthetetlen viselkedésünk, cselekvéseink esetén, melyektől mentesülni vágyunk. Vannak, akik a módszert kisebb betegségek megoldására is használják (nátha, allergia, stb.).

Ha a módszert használod kérlek használd mindig felelősséggel: konzultálj, ellenőriztesd magad orvossal és hagyd magad meggyógyítani általuk. Súlyosabb mentális, lelki, pszichikai probléma esetén pedig folyamatosan legyél pszichológus vagy más hasonló szakember ellenőrzése alatt. A módszer nem helyettesíti az orvost vagy pszichológust! Viszont kiegészíti azt és jóleső érzés, amikor az orvost, a pszichológust is sikerül meglepni a pozitív eredményekkel!

Hatásos-e ez a módszer?

Saját tapasztalatom szerint is hatásos. Viszont fontos tudni, hogy a tartós eredményt tiszta szándékból, a tudatalattink legmélyebb rejtekéből is akarnunk kell és tennünk is kell érte, kitartással, türelemmel addig, addig oldozva a blokkokat, amíg végül minden blokkot sikerül feloldani. És persze életünket is jó, ha közben új módon éljük.

És hogy mi a különbség akarat és akarat között?

Ha a tudatunkkal akarunk valamit, de a tudatalattinkban pont az ellenkezője található, akkor hiábavaló a szándékunk.

Nézzünk egy példát megoldással, csak egyszerűen

Pl: képzeld el, hogy ha megtanulnál angolul magasabb lenne a fizetésed, ezért végigjársz egy csomó tanfolyamot, de valahogy nem marad a fejedben az angol. Azaz tényleg akarod, de nem megy. Ilyenkor általában a tudatalattidban blokkol pl. egy olyan hitrendszer, hogy “aki tanul az stréber és mindenki utálja érte”.  Ha ez a baj, akkor ezt kicserélve máris megmarad a fejedben az angol.

Az SVT hivatalos magyarországi oldalát itt találod meg: http://www.spiritualisvt.com/fooldal

Fekete Kata

 

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!