Spirituális izomerősítés: A táskád vagy az autód vesszen?

Kis pofonból vagy nagy pofonból tanulunk csak? Védjük a komfort zónánkat és nem lépünk mikor kéne? Személyiség fejlődésünk része az életünknek és része a spirituális fejlődésünknek. Ha nem vagyunk “edzésben” hamar megérkeznek az élet pofonok, ha spirituálisak vagyunk, ha nem, ha hiszünk ebben, ha nem. A spirituális izomerősítés folyamatos és sokkal jobbá tehetjük életünket, ha tudatosak vagyunk rá.

A komfort zóna és a spirituális izomerősítés ellentmond

Emberként szeretjük mindazt, amiben jól érezzük magunkat, amitől boldogok vagyunk, örülni tudunk, szeretve érezzük magunkat. Viszont mikor ezt elérjük és esetleg tartósan jól érezzük magunkat, akkor kényelmessé válunk. Érezzük, hogy vannak dolgok, amikben fejlődnünk kéne, másképp kéne csinálnunk és rá kéne jönnünk, hogy hogyan kéne másképp tennünk, tudjuk, hogy változtatnunk kéne, de nem tesszük. Nehéznek érezzük a változtatást és jónak a megszokottat. Jól érezzük magunkat a komfort zónánkban és bizonytalannak, kockázatosnak tartjuk ebből kimozdulni. Van, hogy unatkozunk is. De a komfort zóna langyos állóvize még mindig kellemesebb, mint annak a kockázata, hogy változtatunk valamin és utána valami rossz fog történni. Úgy hisszük ez a biztos módja annak, hogy a tollunk is és az autónk is megmaradjon :).

Az emberinél magasabb rendű életvitel nem tűri tartósan a komfort zónát és megkívánja a spirituális fejlődést. Aki nem hisz benne, az is tapasztalja, hogy a komfort zónák csak ideig-óráig működnek, bármily jónak is érezzük :).

Milyen a spirituális izomerősítés?

Olyan, mint amikor dolgozunk rajta, majd elérjük a vágyott alakunkat, kellően izmosak, formásak, szépek vagyunk. Elégedetten nézünk a tükörbe és igyekszünk folyamatosan ismételni azokat a gyakorlatokat, diétát, amiktől ilyenné váltunk. Közben azonban telik az idő, változik az életünk és érezzük, hogy már nincs annyi időnk a gyakorlatainkra, már nem esik jól az a diéta, már más tápanyagokra lenne szükségünk. Közben már nem is tudjuk tartani a formánkat, de mégis ragaszkodunk ahhoz, ami volt és próbáljuk ráerőltetni magunkra ugyanazt, pedig érezzük, hogy valami már nem oké ezzel. Újabb és újabb gyakorlatokra, táplálkozás fajtákra és más módokra van szükségünk, hogy tartósan formában maradjunk, változnunk kell, ahogy változik az élet. Ugyanez zajlik a spirituális életünkben is.

Spirituális izomsorvadás

A kényelem, a komfort zóna kellemessége és a változástól való félelem beleragaszt minket egyfajta mókuskerékbe, ahol csak a komfort zóna határáig megyünk. Földi létünk célja viszont az, hogy ráébredjünk kik vagyunk valójában. Kik vagyunk, akik többek, mint csupán ember. Ezért a komfort zónában csak ideig-óráig maradhatunk, “izomsorvadás” ellen tehát jönnek az élet pofonjai. Nem bántani akarnak, csak kimozdítani a langyos állóvízből. Ha ehhez “kényszerre” van szükségünk, akkor úgy, ha megyünk magunktól, akkor úgy, a lényeg, hogy edzésben legyünk.

Ha a fizikai izmaink gyengülnek, ha szép alakunk elcsúnyulni látszik, akkor is tudjuk, hogy nincs mese, muszáj másképp táplálkozni, más gyakorlatokat választani. Ugyanez történik spirituális értelemben is.

Az élet pofonjai

Ha magunktól nem mozdulunk ki a komfort zónánkból, történik valami. Lehet, hogy gyerekünk lesz, pedig nem akartuk, vagy nem lesz, pedig akartuk. Vagy elküldenek a munkahelyünkről, pedig azt hittük minden rendben. Vagy elveszítjük a párunkat, vagy lesz egy, de problémák sorát hozza magával. Vagy megbetegszünk és nem győzzük keresni a gyógyulást.

Hogy lesz ebből spirituális izom erősítés?

Ahogy el kezdjük keresni a problémáink megoldását ezzel magával fejlődünk és változni kezdünk. Minél fontosabbat vesztettünk el, vagy fontosabb a célunk, annál nagyobb nehézségeket vállalunk, annál jobban hajlandóak vagyunk kimozdulni a komfort zónánkból.

A spirituális izomerősítés a spirituális fejlődéssel valósul meg. Először csak úgy tűnik, mintha a gyógyulásunkon, az új munkahelyünkön, a munkahelyi vagy a párkapcsolati “teljesítményünkön” dolgoznánk, valójában ahhoz, hogy ezekből jó érzésű megoldás legyen fejlődnie kell a személyiségünknek. Olyan lesz mintha egyre jobbá válnánk, aztán ahogy egyre jobbá válunk valahogy úgy alakulnak a dolgok, hogy érdeklődésünk fordul a spirituális irányba és ettől még jobbá válunk és ahogy még jobbá válunk úgy az életünk is jobbá válik. Egyre többet tudunk spirituális értelemben, egyre gyakorlottabban kezeljük a problémáink megoldását, vagyis a spirituális izomerősítés biztosítja a jobb létünket.

Ha ellenállunk a változásnak

egyre lehetetlenebbé válik a helyzetünk és a problémánk egyre mélyülni fog, egyre rosszabbul érezzük magunkat a bőrünkben és egyre reménytelenebbnek a helyzetünket. Súlyosbodik a betegség, nem találunk párt, munkát vagy ha igen, akkor csalódunk, egyre mélyebb pénzügyi problémába süllyedünk, stb.  Mert a spirituális izomerősítés nem elkerülhető és valahogy “rá fog venni” minket az élet.

Mi a teendő?

Spirituális izomerősítés - Kis vagy nagy pofonból tanulunk?Minél hamarabb el kezdünk “tornázni”, annál könnyebbnek és kellemesebbnek fogjuk megélni a változásokat. Sőt olyan lesz, mintha a mindenség erői összeállnának, hogy támogassák a változást és mi könnyedén haladhassunk előre. Jobb, ha abból tanulunk, hogy miért pont a mi kedvenc táskánkat lopták el, ahelyett, hogy abból kéne, hogy miért pont a mi kedvenc autónkat lopták el?

Figyeljünk fel a kicsinek látszó, ámde fura történésekre és nézzük meg mit üzennek? Miért pont velünk fordultak elő? Ne várjuk meg, amíg nagy pofont kapunk az élettől. Értsük meg az Emberinél több Önmagunk működését és engedjük fejlődni magunkat ebben az irányban. Ne átkozzuk a nehézségeket, hanem nézzük meg, vajon mire tanítanak minket?

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

 

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!