Sokat küzdesz? Minden olyan küzdelmes, nehéz? Mindenkivel harcolni kell?

Sokat küzdesz? – “Miért kell folyton küzdeni?” Kérdezed magadtól. “Miért harcolok a gyerekkel, a főnökkel, a kollegákkal, az ügyintézőkkel, stb? Miért harcolok folyton önmagammal is? Miért nem lehet az, hogy csak úgy elérjek valamit, könnyedén, küzdelem nélkül?”
A válasz a tudatalattiban keresendő. Nem is egyszerűen csak a sajátodéban, hanem bizony a magyarság kollektív tudattalanjában.

Emlékszel még a történelemre? Mennyit harcoltak őseink? Mennyit küzdöttek?

Harcok harcokat és háborúkat követtek. Miért is? A szabadságért. Kollektíven gondoljuk, hisszük és éljük, hogy a szabadság az egyik legfontosabb dolog az ember életében. Nem élhetünk rabságban, elnyomásban. Ma nem is élünk így – elméletben. De ha megfigyeled az érzéseidet te is megtalálod magadban a szabadság hiányának az érzését, csak most nem egy elnyomó nemzet fogságában vagy.
Helyette sokat küzdesz az ÉRVÉNYESÜLÉSÉRT. Az érvényesülésért küzdesz, mikor szeretnéd, hogy megértsenek, meghallgassanak, meglássák az igazadat, elfogadjanak olyannak, amilyen vagy, amikor pénzt, anyagi bőséget igyekszel teremteni, sőt amikor csak meg akarsz gyógyulni, akkor is. Sőt akkor is, mikor csak egy normális párkapcsolatot szeretnél, hisz az is a te igényed, aminek érvényesülnie kellene.

Belegondoltál? Mit ad neked az érvényesülés?

SZABADSÁGOT. Szabadnak érzed magad, mikor érvényre jut, amit szeretnél. Emeli az önbecsülésedet. Ha nem tudsz érvényesülni, mert nincs párod, nincs pénzed, nem fogadnak el, nem adnak neked igazat, stb, akkor úgy érzed mintha a tehetetlenség foglya volnál. Mintha fejet kellene hajtanod valami magasabb erő előtt (elnyomás), ami ezeket nem engedi meg neked és mintha ennek a rabságában kellene élned. Próbálsz küzdeni ellene, megteszel mindenfélét, megtanulsz pár dolgot, hogy tudj érvényesülni és kitörhess abból, amiben benne vagy és ezáltal visszanyerhesd a szabadságodat. De nem megy, vagy sokára megy, vagy piszokul belefáradsz már a sok küzdelembe, erőfeszítésbe. Falakba ütközöl, de újra megpróbálod és újra nekifutsz. Nem akarod feladni, mert akkor az olyan lenne, mintha legyőztek volna, vereség, veszteség, szégyen, mintha megsemmisülnél, mintha meghalna egy részed.

Ez bizony egy tudatalatti energia mintázat

Újra és újra ugyanazokat a köröket futtatja veled. A történet akár különböző is lehet: ma párkapcsolati történetként jelenik meg, holnap munkahelyiként, holnapután meg betegségként, stb.

Tudod mi teszi ezt veled?

Ez a háborús hitrendszer, friss, élő példa, amit nem egy embernél látok tudatalatti szinten:
A jó magyar nyelv remekül elárul sok-sok hitrendszert a maga tökéletes megfogalmazásaival. 🙂 Hogy is hívja a magyar nép a harcát? SZABADSÁGHARC. Hogy is néz ez ki a kollektív tudatalattiban? Szabadság = HARC. Mit csinálunk a harcban? Küzdünk és akár meghalunk érte! Az életünket adjuk a hazáért, az igazság érvényesüléséért és a szabadságért. Mert a szabadság az mindennél fontosabb és nem kérünk a rabigából. Győzni pedig csak harc, küzdelem árán lehet. A magyar nép állandóan harcolt, csoda-e hát, hogy még most is harcol csak most más formában? Még most is ott van az emberek tudatalattijában, hogy a szabadság érzésért meg kell küzdeni.
Igen, most már nem a fizikai szabadságért, hanem helyette az érzésért és persze az érvényesülésért. 
Sokat küzdesz? Minden olyan küzdelmes, nehéz? Mindenkivel harcolni kell?
Ha pedig győzni kell a küzdelem során, akkor ebből az is megszületik, hogy folyton “ellenségekkel” találkozzunk, akiket majd le lehet győzni és akkor jön a szabadság érzés. Így keveredünk olyan helyzetekbe ahol nem együttműködéssel találkozunk, nem kellemes emberi kapcsolatokkal, hanem ellenséges, akadályozó, gátakat elénk helyezőkkel. Ez segíti érvényesíteni a küzdeni és győzni vágyó hitrendszerünket, ami a tudatalattiból bevonzza nekünk az “ellenséget”. Ellenségeskedünk a párunkkal, a kollegákkal, az ügyintézőkkel, stb. Majd pedig meglepődünk, hogy “megsemmisülünk” a csapások súlya alatt, amit mások, az élet ránk ró és úgy érezzük, hogy már nem bírjuk tovább, ebbe most már bele fogunk szinte halni.

Mi lenne, ha a sokat küzdesz érzést felválthatná a béke?

Szabad lennél, megkönnyebbült és végre letehetnéd a pszichikai fegyvereidet és a terheket, amiket eddig cipeltél.

MÁR MOST MEG VAN A SZABADSÁG ÉRZÉS, már most is érvényesülsz

Nem hiszed? Persze, hisz addig míg a fókuszod a szabadság, érvényesülés hiányán van, a kételkedésen, a nekem ez nem megy-en, azon, hogy már a szüleid is megmondták, hogy ha sokat küzdesz, akkor lesz jó neked, stb., addig nem is fogod észre venni, hogy márpedig ott van, benned. Inkább engedd el a fenti mintázatot és add fel a küzdelmet, a harcot, a győzni akarást, az ellenségeskedés szemléletet. Helyette inkább arra irányítsd a figyelmed, ami már most is ott van. Mert a szabadság érzés benned van. Nem kell elérni, ott van csak nem veszed észre, mert el akarod érni valami árán. Minden, amiért úgy érzed, hogy harcolnod kell, már meg van benned, érzés formájában (nem egy tárgy, eszköz, egy konkrét személy formájában!!!), hisz ha nem lenne már ott, akkor nem is tudnád miért is küzdesz és akkor bele se kezdenél.
Mikor rájössz, hogy az érzés, amit érvényre szerettél volna juttatni az adott tárgy, eszköz, ember formájában, az már meg van, akkor el tudod engedni a küzdést, hisz fölösleges. 🙂
Mikor pedig elengeded a küszködést és megengeded magadnak, hogy élvezd a helyette megjelenő szabadság és egyéb érzéseket, rájössz, hogy küszködés nélkül is elérheted, amit szeretnél :). Mikor elengeded a győzni vágyást eltűnnek az ellenséges emberek vagy az ellenségességük, hisz megszűnik az egész alapja, nincs többé miért legyőzni bárkit is. A döntés a tiéd, miben szeretnél hinni? Hogy csak küzdelem árán érheted el, amit szeretnél? Akkod ezt fogod élni. De, ha úgy döntesz, hogy leteszed ezt az egészet, akkor végre átalakulhat az életed küzdés üzemmódból béke üzemmódra.
Mikor elfogadod, hogy az emberek nem akarnak neked rosszat és ellenségesség helyett előlép a barátságosság, kedvesség, a nyertes-nyertes kapcsolódás, akkor megjelenik a béke, a békesség érzés magától, mert ez a valódi alaptermészeted, ahogyan a szabadság is.

Nézd meg ezt is

Elmén túli megértés a gyakorlatban - Önvaló, videón

Elmén túli megértés a gyakorlatban – Önvaló, videón

Gyakorlati példát mutat neked arról, ahogy felismerődik az a megértés, ami gondolkodástól független, ami nem következtetésen alapszik.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!