Semmi sem állhat a szeretet felett: Szív és elme

Ha semmi sem állhat a szeretet felett, akkor mi romlott el? Az embereknek hiányzik a szeretet manapság, az a szeretet, amely bennük van, de a külvilágban keresik. Ahelyett, hogy minden alkalmat megragadnának arra, hogy megleljék a világban a szeretet érzését, várnak valakire, aki a kivánságaiknak megfelelően megteszi helyettük, ami alighanem lehetetlen. Mindenki a másikra vár anélkul, hogy megértené az igazságot.

A modern világ abba az irányba formálta az igazságot, hogy minél jobban vonzódjunk a jóléti életformához, a kütyükhoz stb. Jó, ha ezek is megvannak, azonban az igazság az, hogy ezekkel az eszközökkel sosem lehetünk igazán boldogok, ezek az egót teszik boldoggá, alapvetően ez az elme viselkedése, nem a szívé, így sosem érezhetjük igazán jól magunkat. Az igazság az, hogy a „szeretlek” szó azt jelenti, hogy élvezem a szeretetet magamban miattad, te vagy az ok, én pedig a forrás.

Semmi sem állhat a szeretet felett: csakis önmagadat szeresd

Valóban önzőség. A szív önzése, nem az elméé. Amikor ezt megemlítem az embereknek, először sokkolja őket, majd az a kérdés fogalmazódik meg bennük, hogy ez hogyan működik, és hogyan szerethetik önmagukat.

Hogyan működik?

Amikor a szeretet és a béke kellemes érzésére fókuszálunk önmagunkban, és fenn is tudjuk tartani, akkor ezt az érzést nem akarjuk megzavarni, ez a kulcs. Ezzel a hozzáállással elkerülhetjük, hogy bántsuk magunkat vagy másokat. Ha nem, akkor nem érezzük magunkat jól, nem vagyunk büszkék magunkra, ez szomorúsághoz, hitvesztettséghez, félelemhez vagy bűntudathoz vezethet.
A tiszta szeretet fenntartása a legnagyszerűbb önbecsülést eredményezi, nem érzünk félelmet, megjelenik bennünk az alázat, a kedvesség, a könyörületesség, a béke.

10 tipp, hogy megtapasztalhasd a szeretetet

Engedjük meg magunknak, hogy a lehető legtöbb lehetőséget megragadjuk arra, hogy a szeretetet megéljük a saját elménk manipulálása nélkül, ezt hívják feltétel nélküli szeretetnek. Ez azt jelenti, hogy semmit sem várunk cserébe és elfelejtjük, olyan önzetlenséggel tesszük ezt, mint ahogyan egy anya teszi a gyermekével szemben.

  • Légy hálás mindenért, amid most van,
  • köszönj meg mindent, amit kapsz,
  • méltányolj másokat, amikor csak lehet,
  • légy tisztességes és őszinte,
  • légy kedves mindenkihez,
  • fogadd el az életet és a szituációkat olyannak, amilyenek,
  • ismerj el másokat minden körülmények között,
  • légy jó hallgatóság,
  • gyengéden és tisztelettel közöld az érzéseidet másokkal,
  • tudd, hogy mindenki különleges, akárcsak te.

Légy te a szeretet, ez az isteni minőség

Ha azt kérdezed tőlem, kitör-e a harmadik világháború, a válaszom:

Maharishi Bhramananda Yogi

igen, most zajlik, de ez a háború nem a nemzetek közt vagy a társadalomban dúl, inkább „az elménk és a szívünk közt”. A modern kultúra hozományaként veszélybe került az emberi morál és a valódi emberi értékek, emiatt bűntudatot érzünk, és megpróbáljuk magunknak igazolni a kompromisszumokat, amiket kötünk, de ezek közül egyik út sem vezet békéhez és harmóniához.

A természetes gyógyulás és az öt fő elem

Nagyon fontos tudni, hogy az ősi korokban az öt fő elem egyensúlyba helyezése a gyógyulás alapjául szolgált, ez az öt elem a levegő, a tűz, a víz, a föld és a tér. Bármelyik elem egyensúlyhiánya egészségügyi problémákat okozhat. Az elemek közül a tér elem az, amely sosem változik, és hozzájárul az összes egyensúlyának fenntartásához. A jelen életformából hiányzik a tér elem, amelyet legnagyszerűbb formájában a meditációból és a relaxációból (mentális és fizikális) nyerhetünk, ennek segítségével számos kérdésre választ kaphatunk az életünkkel kapcsolatban.

Maharishi Bhramananda Yogi

Nézd meg ezt is

Elmén túli megértés a gyakorlatban - Önvaló, videón

Elmén túli megértés a gyakorlatban – Önvaló, videón

Gyakorlati példát mutat neked arról, ahogy felismerődik az a megértés, ami gondolkodástól független, ami nem következtetésen alapszik.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!