Semmi sem állhat a szeretet felett: Szív és elme

Ha semmi sem állhat a szeretet felett, akkor mi romlott el? Az embereknek hiányzik a szeretet manapság, az a szeretet, amely bennük van, de a külvilágban keresik. Ahelyett, hogy minden alkalmat megragadnának arra, hogy megleljék a világban a szeretet érzését, várnak valakire, aki a kivánságaiknak megfelelően megteszi helyettük, ami alighanem lehetetlen. Mindenki a másikra vár anélkul, hogy megértené az igazságot.

A modern világ abba az irányba formálta az igazságot, hogy minél jobban vonzódjunk a jóléti életformához, a kütyükhoz stb. Jó, ha ezek is megvannak, azonban az igazság az, hogy ezekkel az eszközökkel sosem lehetünk igazán boldogok, ezek az egót teszik boldoggá, alapvetően ez az elme viselkedése, nem a szívé, így sosem érezhetjük igazán jól magunkat. Az igazság az, hogy a „szeretlek” szó azt jelenti, hogy élvezem a szeretetet magamban miattad, te vagy az ok, én pedig a forrás.

Semmi sem állhat a szeretet felett: csakis önmagadat szeresd

Valóban önzőség. A szív önzése, nem az elméé. Amikor ezt megemlítem az embereknek, először sokkolja őket, majd az a kérdés fogalmazódik meg bennük, hogy ez hogyan működik, és hogyan szerethetik önmagukat.

Hogyan működik?

Amikor a szeretet és a béke kellemes érzésére fókuszálunk önmagunkban, és fenn is tudjuk tartani, akkor ezt az érzést nem akarjuk megzavarni, ez a kulcs. Ezzel a hozzáállással elkerülhetjük, hogy bántsuk magunkat vagy másokat. Ha nem, akkor nem érezzük magunkat jól, nem vagyunk büszkék magunkra, ez szomorúsághoz, hitvesztettséghez, félelemhez vagy bűntudathoz vezethet.
A tiszta szeretet fenntartása a legnagyszerűbb önbecsülést eredményezi, nem érzünk félelmet, megjelenik bennünk az alázat, a kedvesség, a könyörületesség, a béke.

10 tipp, hogy megtapasztalhasd a szeretetet

Engedjük meg magunknak, hogy a lehető legtöbb lehetőséget megragadjuk arra, hogy a szeretetet megéljük a saját elménk manipulálása nélkül, ezt hívják feltétel nélküli szeretetnek. Ez azt jelenti, hogy semmit sem várunk cserébe és elfelejtjük, olyan önzetlenséggel tesszük ezt, mint ahogyan egy anya teszi a gyermekével szemben.

  • Légy hálás mindenért, amid most van,
  • köszönj meg mindent, amit kapsz,
  • méltányolj másokat, amikor csak lehet,
  • légy tisztességes és őszinte,
  • légy kedves mindenkihez,
  • fogadd el az életet és a szituációkat olyannak, amilyenek,
  • ismerj el másokat minden körülmények között,
  • légy jó hallgatóság,
  • gyengéden és tisztelettel közöld az érzéseidet másokkal,
  • tudd, hogy mindenki különleges, akárcsak te.

Légy te a szeretet, ez az isteni minőség

Ha azt kérdezed tőlem, kitör-e a harmadik világháború, a válaszom:

Maharishi Bhramananda Yogi

igen, most zajlik, de ez a háború nem a nemzetek közt vagy a társadalomban dúl, inkább „az elménk és a szívünk közt”. A modern kultúra hozományaként veszélybe került az emberi morál és a valódi emberi értékek, emiatt bűntudatot érzünk, és megpróbáljuk magunknak igazolni a kompromisszumokat, amiket kötünk, de ezek közül egyik út sem vezet békéhez és harmóniához.

A természetes gyógyulás és az öt fő elem

Nagyon fontos tudni, hogy az ősi korokban az öt fő elem egyensúlyba helyezése a gyógyulás alapjául szolgált, ez az öt elem a levegő, a tűz, a víz, a föld és a tér. Bármelyik elem egyensúlyhiánya egészségügyi problémákat okozhat. Az elemek közül a tér elem az, amely sosem változik, és hozzájárul az összes egyensúlyának fenntartásához. A jelen életformából hiányzik a tér elem, amelyet legnagyszerűbb formájában a meditációból és a relaxációból (mentális és fizikális) nyerhetünk, ennek segítségével számos kérdésre választ kaphatunk az életünkkel kapcsolatban.

Maharishi Bhramananda Yogi

Nézd meg ezt is

ZYO Testünk Önvaló tudatos meditációja

ZYO Testünk Önvaló tudatos meditációja – online, máj. 29.

A meditáció vezetett, mégis a saját, azonnali tapasztalásaidon alapszik, ezáltal magad "újítod" a testedet, a testedről alkotott fogalmaidat, véleményed, nézeteidet, teljes tudatossággal. Ez a meditáció elsősorban a tapasztalásra, a megérzésre, az érzékelésre épül, nem annyira a megértésre, nem elméletekre, nem vizualizációra. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!