Pozitív a gondolkodásod? Íme egy tudatalatti szintű teszt, ami felszabadít

Meggyőződhetsz róla mit rejt az elméd tudatalattija. Vajon tudat alatt is pozitív a gondolkodásod? 

Hogy csináld ezt a tesztet? Nagyon nem mindegy!

Kérlek pontosan hajtsd végre ezt, mert így biztosan a tudatalattiból érkezik a válasz, nem pedig a fejedben levő gondolatokból.

Szóval ne azt figyeld, hogy általában mi szokott a véleményed lenni, vagy a múltkor mi volt, mit éreztél. Arra figyelj, MOST mi jelenik meg benned ezekben a pillanatokban. Csak akkor menj tovább a megfejtéshez, ha már tudatosultak benned a pillanatnyi érzéseid, ne legyél annyira kíváncsi, hogy máris az aljára tekersz. Ha nem tartod be a használati utasítást téves eredményre fogsz jutni. Ha betartod, akkor viszont megtudhatsz valamit a tudatalattid tartalmáról, ami segít neked egyúttal oldani is azt, a lentiek segítségével. Tehát ne szaladj előre! Maradj a figyelmeddel végig MOST.

A teszt – Pozitív a gondolkodásod erről?

Figyeld meg MOST magadban, milyen érzések jönnek a felszínre benned, amikor olvasod e sorokat és megnézed ezt a képet:

Ez a kép (lentebb) a Karib tengeren készült, januárban. Ilyenkor az emberek java része dolgozik, küzd, hogy kifizesse a karácsony után maradt adósságokat vagy összegyűjtse a nyaralásra valót. Ilyenkor tél van és hideg itthon. Minden szürke és nyálkás. Ám néhányan ilyenkor is a Karib térségben (vagy más hasonló helyen) nyaralnak. Gyönyörű kék a tenger, zöldek a szigetek és fehér a homok. Lágyak a hullámok és melegen süt a nap, sőt a víz is meleg :). Sugárzik a vidámság, a zene mindenütt. A hajón minden csillog-villog a luxustól.

Pozitív a gondolkodásod? íme egy kis teszt hozzá

Hogy érzed magad? Légy őszinte magadhoz. Mi zajlik benned, amikor te itt vagy télen is, más meg ott van a nagy jóban, a nagy bőségben? Mi zajlik benned, ha te csak nyáron tudsz elmenni nyaralni? Ha egyáltalán el sem tudsz menni sehova nyaralni? Ha otthon nyaralsz? Légy őszinte magadhoz. Engedd tudatosulni minden rezdülésed, minden érzésed. Ne nyomd el a negatívakat sem, magadért csinálod, magadnak, nem kell megfelelned senkinek. Merj szembenézni magaddal.

Ne ítélkezz magad fölött, lehet legalább ennyire pozitív a gondolkodásod

Kérlek ne ítélkezz magad fölött (sem). Nem az a baj, ha negatívan gondolkodsz, hanem az, ha bajnak ítéled meg a negatív gondolkodást. 

Miért?

A negatív gondolkodás (az ítéleted nélkül) ugyanis tudatalatti téves hitrendszerek (gondolkodási minták) halmazából fakad. Ez nem hiba, hanem valaminek a nem tudása, méghozzá pillanatnyilag. Ha ezt felismered, akkor már félúton vagy a megoldás felé. Ha elítéled magadat, vagy azt mondod, á ez nem is igaz, nem is negatív, akkor homokba dugtad a fejed, ez pedig nem segít rajtad. Ha negatív gondolkodást találtál magadban, akkor olvass tovább, nézd meg a pozitív részeket is. Ezek segíteni fognak kiszállni a negatív mintákból, feltéve, hogy nem ítéled meg őket negatívan (pl. nem mondod azt, hogy ez hülyeség, ez úgysem fog menni, stb.).

Melyik érzés mit jelent?

  • “Nekem mindegy. Ez csak egy kép, nem jelent semmit. Nem érzek semmit. Ez hülyeség.” – A közöny, az érdektelenség, az unottság, az érzelem mentesség nem pozitív. Leginkább a “szőnyeg alá söpört” negatív gondolkodás minták jele. Ezek ilyenkor elrejtőznek a tudatalatti mélyebb rétegében és elfedi őket a látszólagos semlegesség. Aztán egyszercsak felszínre robbannak….
  • “Nekem ilyenre sosem lesz lehetőségem, időm, pénzem, stb.” – Emögött is negatív gondolat minták vannak, és éppen miattuk tapasztalod meg eként az életet. Ez a gondolkodás ezt vonzza magához. Olvasd el a pozitív gondolkodás részt, hogy segíthessen kiszállni ebből a gondolkodás mintából.
  • “Honnan van ezeknek erre pénze?” Rossz érzés, hogy másnak lehet, neked nem?  – Ez az érzés abból a negatív mintából jön, ami a pénz áramlását is blokkolja, sőt lekicsinyíti magadat önmagad szemében. A negatív önértékelés mintákból is “ki lehet szállni”.
  • Nekem nincs ennyi szabadságom/ennyi időm. – Ez az érzés arra utal, hogy az idővel, a teljesítménnyel kapcsolatban tudatalatti blokk van benned, ami megakadályoz a pihenésben is, sőt akár a koncentrálásban is.
  • Bármilyen gondolattal kapcsolódott irígység, gyűlölet, düh, harag érzés. – Negatív gondolkodás minta, ami szakadékot hoz létre közted és a többi ember között, téged alacsonyabb szintre helyezve a saját szemedben. Minél erősebbek a negatív érzéseid, annál nagyobb a “távolság” önmagad és önmagad szeretet Énje között. Tudsz rajta változtatni, azonban ehhez abba kell hagynod, hogy másokat negatív színben láss (ez ugyanis visszahat rád).
  • “Megelégszem azzal, hogy nyáron elmegyek a Balatonra. Jó lesz az nekem.” – Ha lemondás, feladás, nekem nem megy, nekem nem lehet érzéssel párosul, akkor ez negatív gondolkodás mintára vall, valamiféle önértékelési, önbizalmi blokkal. Ha viszont a Minden Jó tiszta érzése van benned, érzed, hogy pont olyan jó a Balatonon nyáron, egy évben egyszer, mint nyaralni kétszer, nyaralni valami szuper helyen, szereted a Balatont, akkor ez már pozitív minta.
  • “Köszönöm, hogy ezt láthattam. Köszönöm, hogy egyáltalán tudhatom, hogy van ilyen. “-  Csak akkor pozitív, ha ez nem egy megtanult viselkedési minta visszajátszva (“tudom ám, hogy hálásnak kell lennem mindenért”). Akkor pozitív csak, ha ez tiszta, valós érzés, ami nem keveredik negatívakkal, spontán jön, gondolkodás nélkül. Negatív akkor, ha megtanult viselkedés játszódik vissza, mint valami magnó felvétel. Ilyenkor ugyanis ez csak egy fedősztori, ami eltakarja a mögötte levő negatív érzéseket. Ha a hála spontán, őszinte, tényleg érzed, akkor ebben az apró dolgok értékelése, tisztelete is benne van. Ez a magas rezgésű energia pedig szolgál téged, és hozza az életedbe a többi, nagyobb értékelhetőt is :).
  • “De jó, hol van ez? Én is megyek…. vagy én is hasonló helyre tervezek menni…”  – Pozitív, egészséges nézőpont, amiben nincs aggódás, hogy mikor, miből, hogyan oldjam meg. Csak egy természetes, magától értetődő IGEN. Az ilyen igennek önbeteljesítő, teremtő ereje van. Az ilyenek után jelenik meg egyszercsak egy ilyesmi utazás, minden feltételével együtt, erőfeszítés nélkül.
  • “Gyönyörű ez a kép, csodás egy ilyen utazás.” – Ez a pozitív “semlegesség”. Rendben van, ha én is eljutok ilyen helyre, és rendben az is ha nem. Örülök, hogy te eljutottál ide, és örülök, hogy te örülsz (akár ismerlek, akár nem). Ez magas szintű tudatosságról árulkodik, aminek automatikus velejárója az ösztönös pozitív szemlélet, vélemény mentesség, pártatlanság. Ez nem közöny, mégis van benne egyfajta semlegesség. Ha így tudod látni a dolgokat, akkor olyan pozitív “erő” van benned, ami biztosítja, hogy általában a legjobban alakuljanak a dolgok nálad.

Ha szeretnél változtatni a tudatalatti mintáidon, hogy lehessen pozitív a gondolkodásod

Időzz el egy kicsit a felismeréseiden, mert amikor felismersz valamit, az elveszti rajtad a fogását.

Tanulhatsz az oldáshoz tudatalatti szintű módszert is. Egyéni konzultációban tudnak neked segíteni. A legfontosabb azonban a tiszta szándékod, hogy szeretnél valóban, igazán pozitív lenni. Ha így van, és nem ítéled meg negatívan az adódó lehetőségeket, vagy a saját változási képességedet, akkor ez a tiszta szándék vonzza neked a lehetőségeket.

Fekete Kata természetgyógyászat, ThetaHealing, ZYO 

Nézd meg ezt is

Hogyan kezeljük a passzív-agresszív viselkedést?

A passzív-agresszív viselkedés fárasztó minden érintett számára. Érdemes ébernek lenni a megjelenésére és időben kijelölni a határokat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!