Pénzes téves tudatalatti korlátozó hitrendszereink: Melyik blokk mit eredményez?

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem pár pénzes téves hitrendszert, amivel sok embernél szoktam találkozni. Ezek a hitrendszerek a tudatalatti mélységében vannak elraktározva és mivel hiszünk bennük igaznak érezzük őket. Mivel igaznak érezzük, ezért ritkán jut eszünkbe, hogy változtassunk rajtuk. Ha viszont nem változtatunk rajtuk, akkor megéljük, megtapasztaljuk őket (vonzás törvénye). Ezért érdemes rálátni, hogy mi is az, amit nem kéne igazként elfogadnunk és ebből következően mit is kéne elengedni….

Felhívom figyelmed, hogy mikor ezeket leírva látod is úgy fogod érezni, mintha ezek megváltoztathatatlan tények lennének. Ez a csapdájuk, ettől tudnak korlátozni, ettől tapasztalod meg őket. Valójában, amikor ugyanekkora erejű hittel ennek egy pozitívabb változatában kezdesz hinni, megfordul a tapasztalásod iránya is és jönnek a pozitívabb tények.

Hangsúlyozom a hited erején múlik vagy a régi hited teljes, tökéletes elmúlásán és persze a kapcsolódó hitrendszereiden. Mivel ez sokaknak így nem egyszerű (a kapcsolódó érzések miatt), ezért különböző módszerek vannak a gyors, könnyű, hatékony feloldásra. Ilyen pl. a ThetaHealing is.

Pénzes téves hitrendszereink:

Nincs pénzem

Ezt mini korunktól fogja hallottuk, tanultuk. A magyarság kollektív tudatának a szerves része :). Egyenes következménye, hogy nem is lesz igazán.

Nincs elég pénzem

Ezt is mini korunktól szívtuk magunkba. Felnőttként pedig ennek következtében a tények azt mutatják, hogy dolgozom, dolgozom, de valahogy mégsincs elég pénzem. Vagy eleve kesebb folyik be, mint kéne vagy folyton többet kell költeni, akkor is ha megterveztük a költéseket.

A pénzért meg kell dolgozni, meg kell küzdeni

Mikor dolgozunk, akkor van pénzünk, mikor viszont pihennénk, kicsit nem dolgoznánk, akkor ezzel párhuzamosan folyton történik valami és valahogy nem lesz elég pénzünk.

Annak jár sok pénz, aki megérdemli

Ez a hitrendszer teljesítmény, bizonyítási, elismerési, stb. vágyat, akár kényszert okoz, hisz ki kell érdemelni. Ezzel az is a baj, hogy amikor valaki mást megítélek, hogy ő miért kapott pl. plusz juttatást, mikor nem is úgy teljesített, akkor azzal magam számára hozok létre tudatalatt egy állandó feladatot: nekem márpedig tennem kell, hogy kiérdemeljem. Ennek következménye, hogy ha bizonytalan vagyok a saját teljesítményem megítélésében, akkor nem kapok plusz jövedelmet, juttatást, magasabb fizetést, nyereményt, stb. , hisz nincs meg a “jogalapja”, nem érdemeltem ki. Ilyenkor azt történik, hogy sokat dolgozom, teszek az ügy érdekében, mégsem sikerül. Illetve a másik fele is működik: amikor teljesen biztos vagyok benne, hogy megérdemeltem (meg van az elismerés is), akkor meg is kapom a jövedelmet (hacsak nem ütközik más akadályozó hitrendszerekbe).

Tisztességes úton nem lehet meggazdagodni

Mivel én meg tisztességes vagyok, el is fog kerülni a bőség :).

A pénz rossz, bűn, gonoszság, ártalmas, tönkretesz, stb.

Mivel tudatalatti szinten is tudom, hogy ezeket nem akarom, ezért elzárom a pénz felém áramlásának útját…

Szegény vagyok, szegény családból származom

Ez is pénzcsap elzáró hitrendszer, a szegénység szegénységet vonz, kivéve, ha megváltoztatom ezt a hitrendszert (lehet erre is látni példákat, vannak akik ép így lettek híres emberek)

Ahhoz, hogy megéljek támogatás kell, segítségre van szükségem

Ilyenkor a támogatottság érzéséről tanul a Lelkem és ennek érdekében lemondok a saját pénzteremtő képességemről, hogy ezt megtapasztalhassam.

Kifolyik a kezemből a pénz

Ha ezt hiszem, akkor így is lesz :). Lehet, hogy sok pénzem is lesz, csak nem fogok tudni élni vele, mert folyton elfolyik….

Ezt és ezt a dolgot, munkát nem fizetik meg az emberek

Emiatt tényleg nem fogok tudni olyan árat kérni, hogy nekem is megérje. Lehet, hogy le kell mondanom valami olyan tevékenységről is, amit imádok csinálni, de hát ha nem éri meg…. Ennek következménye is lehet, amikor olyan munkát végzek, amit nem szeretek, csak mert azt megfizetik.

Nem szórom a pénzt

Olyan dolgokat fogok vásárolni, amik hasznosak, megérik. Viszont nem tudom igazán élvezni az életet, mert ehhez kéne költenem olyasmire, ami nem hasznos vagy épp nem éri meg, csak élvezetes 🙂

Ésszel kell a pénzt elkölteni

Itt bekapcsol az elmém összes pénzes téves hitrendszere. Hisz mi is az, hogy ésszel? Az összes információ, ami eddig felhalmozódott a tudatalattimban, a szüleimével, őseimével együtt. Vajon ők bőségbe kormányozták az életüket? Vajon én eddig bőségben éltem? Mert akkor jó ez a hitrendszer. De hanem, akkor naaaagyon nem jó, mert az eredmény is az lesz, mint eddig…

Spórolnom kell, gyűjtenem kell a pénzt

El fog kerülni a bőség, mert ha megérkezne az életembe, akkor nem lenne lehetőségem tapasztalni a spórolást, gyűjtögetést

Nem vagyok elég értékes

Ekkor elkerül az érték. Mi az, ami nekem érték? A pénz biztosan. Akkor az fog elkerülni. Miért is vonzódna az érték az értéktelenhez?

Megelégszem a kevéssel

Akkor minek álmodozom a bőségről?

Ez nekem drága

Ha így hiszem, így is marad. Mi lenne, ha inkább azt hinném, hogy megengedhetem magamnak és ha tényleg kell, akkor meg is lesz rá a pénz, amikor kell?

Elítélem, irigylem a másikat, mert tehet, vehet olyat, amit én nem

Ezzel magamat alacsonyabb szintre értékelem, valamilyen “szegény” kategóriába sorolom, az ebből következő tényeket vonzva magamhoz.

Sokáig folytathatnám a sort és mire idáig értél benned is biztos felismerődött egy pár pénzes téves hitrendszer, ami korlátoz. Ereszd szélnek ezeket a hiteket, hogy a pénz áramolni tudjon, ne pedig hit-falakba ütközzön, mikor hozzád akar menni. Tudom, nem mindig könnyű…. Bármikor fordulhatsz szakemberhez vagy tanulhatsz rá módszert vagy felfedezheted eredendő természeted, ami egyúttal a bőség is.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Hogyan kezeljük a passzív-agresszív viselkedést?

A passzív-agresszív viselkedés fárasztó minden érintett számára. Érdemes ébernek lenni a megjelenésére és időben kijelölni a határokat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!