Pénz pszichológiája – Virsli állt a pénz útjába

“Értsd meg, nincs annyi pénzem” – Hogyan váltsunk gondolkodás módot, hogy ne hátra, hanem előre vigyen? 2. felismerés a pénz pszichológiája sorozatban.

A pénz világában élünk és ez is egy eszköz a tanulási folyamatunkban ahhoz, amiért ide születtünk a Földre. A pénz pszichológiája is egy elsajátítandó lecke mifelénk.

Mikor nem az “utunkon járunk”, akkor nemcsak betegség halmazt élünk meg, hanem pénzügyi küzdelmeket is. Egy negatív spirálba kerülünk, ahonnan a kitörés nehéz, ha nem tudjuk, hogyan tegyük. Van, aki sajnos egész életében, sokszor már gyerekkorától fogva a nehézségeket éli és van, aki egyszer csak belecsöppen.

Ha szeretnél úgy élni, hogy mindig azt érezhesd “van elég pénzem mindenre”, akkor azután, hogy a “pénz rossz” helyett (1. sz. felismerés) ráébredtél a pénz jó tulajdonságaira és már ezeket tartod szem előtt,

következik a 2. új gondolkodás mód:

Pénz pszichológiája – a 2. felismerés a bőség teremtés útján

A vonzás törvénye az élet minden apró részletében megmutatkozik. Ha jó kedved van és csak úgy mosolyogni kezdesz, akkor hirtelen azt látod, hogy mindenki más is mosolyog, mintha ma valamiféle mosolynap lenne. Mikor meg rossz kedved van, akkor mindenki más is búval bélelt körülötted és szinte bántólag hat, ha valaki mégis nevetni mer, mintha kirína a sorból.

Ugyanez történik, ha azt gondolod, hogy van pénzed és ha nincs. Ha azt gondolod, nincs pénzed, akkor emögött a tudatalattidban az a hitrendszer rejlik, hogy a “pénz számomra lehetetlen”. Ilyenkor csupa olyan események érkeznek meg az életedbe, amik ezeknek a gondolatoknak megfelelnek. Amikor erről beszélek, ezt a választ szoktam kapni (és adtam én is valaha): – Oké értem, de ha egyszer az a tény, hogy nincs, akkor hogy higgyem el, hogy van, hogy lehetséges nekem is?

Először is: Honnan jött legelőször a gondolat, hogy nincs pénzem? – itt még nincs tény!

A Theta Healing alkalmazásakor először megnézzük, honnan jön az a gondolat, hogy nincs pénzem. A legelső alkalommal még nem volt tény, ami azt mutatta volna, hogy “nincs pénzem”.

Vajon hány éves lehettél, amikor besoroltad magad valamiféle skatulyába és először gondoltad azt, hogy neked csak ennyi van/jár és még ennek is örülhetsz? Kinek hitted el, hogy ez így van? Milyen események állítottak meg abban a veled született természetes érzésben, hogy “enyém az egész világ”?

Theta agyhullámon olyan emlékek is feljönnek, amik tudatosan nem. Sokszor találkozom olyan összefüggésekkel a tudatalattiban, amikre tudatosan nem is gondolnánk, hogy összefügg az anyagi helyzettel. Ilyen az én esetem is:

A virsli állt először az utamba

Én például spórolós családból jöttem. Nálunk a “nincs elég” volt a természetes és folyton spórolni kellett, hogy jusson mindenre. Amikor a család elosztotta a négyünknek a négy virslit négy felé, akkor 7 éves fejjel ebből azt rögzítettem a tudatalattiban, hogy “van, de nem nekem” és hogy “van, de épp csak elég” és mindig bennem volt az az érzés, hogy van, de ez kevés, többet szeretnék. És persze, hogy a több az lehetetlen. Azaz a “nincs” aktivizálódott.

Pénz pszichológiája - Virsli állt a pénz útjába

A tudatommal végig gondolva soha nem jutott volna eszembe, hogy a virslik korlátozott száma felnőttként pénzügyi akadályokban fog majd megtestesülni. Ennek felismeréséhez kellett a Theta agyhullám és módszer.

A pénzügyi hullámvasút

A nincs pénzem gondolat akkor is hat, ha bizonyos dolgokra van pénzed és bizonyosakra nincs, pedig igazán szeretnéd, ha lenne. De pl. ha egy űrhajóra gondolsz és arra nincs pénzed, akkor az nem számít, mert amúgy sem szeretnéd a Hold utazás tortúráját. Ez a gondolkodás (is) eredményezi a hol van pénzem, hol nincs hatást és van pénzem, de nem annyi, mint kéne hatást.

A pénz pszichológiája – Lehetetlen vagy lehetséges számodra a pénz?

Gyerekként nagyon érzékenyek vagyunk a környezetünkből érkező mintákra, visszajelzésekre és még nem tudunk védekezni ellenük, csak elfogadjuk őket.

Így vonjuk le azt a következtetést is, hogy “nekem lehetetlen, hogy sok sok pénzem legyen” “lehetetlen, hogy pont én legyek gazdag” “nekem ez nem adatott meg” “én szegény családból származom, ez az én sorsom” “nekem sosem lehet annyi, amennyi elég lenne”.

Ezek az elraktározott következtetések aztán önbeteljesítő jóslatként működnek felnőttként, ráadásul automatikusan. Így már a legelső alkalommal, amikor elmegyünk pénzt keresni, máris működésbe lép a vonzás törvénye és létrehozza a tényt, amely bizonyítja, hogy a “pénz lehetetlen a számomra”.

A 2. felismerés a bőség teremtés vagy pénz teremtés útján tehát az, ha felismered a fenti folyamatot és elhiszed, hogy a pénz neked is legalább lehetséges. Mindaz, ami ezzel ellentétes az csak rosszul rögzült minta. Hisz miért is ne volna az?

Aztán persze jön még hozzá a sok-sok egyéb téves hitrendszer, ami még akadályozni fogja a bőséget, de már az is nagy lépés, ha megérted, hogy neked is lehetséges, hogy mindenkinek az. A lehetséges nekem a pénz hitrendszer elfogadása annyira alap, hogy enélkül a többi akadályozó gondolat sem tud “meggyógyulni”.

Folytatása következik…

A pénz pszichológiája, avagy a bőség teremtés cikksorozat első részét itt találod.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!