Pánik – Leszámolás a pánikkal Theta Healing segítséggel

A pánik nem a rohamnál kezdődik, hamarabb ott van a hétköznapjainkban és alattomosan támad. Ha teret kap átveszi az irányítást az életünk felett. Nézd meg van-e nálad pánik előjel? 

Ha én tudtam volna azt, amit ma tudok, akkor ez sosem történt volna meg

Egy légzésleállásból Theta Healing technikával jöttem ki és bár a fizikai egészségem rendben volt, ettől kezdve társammá vált a félelem. Éjszakánként nem mertem lehunyni a szemem, mert attól féltem, nem ébredek fel. Keveset és rosszul aludtam, sikítva ébredtem. Sokat dolgoztam magamon élet-halál témában a légzésleállás miatt és már nem a haláltól féltem. Már csak attól féltem, hogy ebből a világból tűnök el valami nálam nagyobb, ismeretlen erő folytán. Majd valahol nagyon egyedül leszek és nagyon fognak hiányozni a szeretetteim, a barátaim és az itteni életem. Ez egyben erőt is adott ahhoz, hogy megoldjam az egészet, gyökerestül, ahogy Theta-ban szoktuk.

Egyben a saját történetem lett az alapja annak is, hogy mások félelmein, pánikján is tudtam segíteni.

A megértés már fél siker – Hogy alakul ki a pánik?

A legegyszerűbb, a hétköznapi problémáinkból kialakuló változata az, amikor rossz tapasztalatot szerzünk, pl. kirúgnak a munkahelyünkről, szeretett párunk elhagy. Kiderül, hogy jónak hitt döntésünk rossz volt és emiatt elvesztünk valami fontosat. Pénzveszteség ér, váratlan betegség alakul ki, stb. Ha ezek a rossz tapasztalatok tovább kísértenek minket gondolatainkban, ha tovább élnek bennünk, akkor beleragasztanak a múltba és pánikot tudnak kiváltani. A pánik nemcsak pánik érzés formájában jelentkezhet. Maga a “menekülésünk” is a hasonló helyzetektől is lehet pánik. Lehet, hogy nem is tudatosodik, mégis pánik folyamaton megyünk át, aminek az a vége, hogy inkább elkerülünk valamit, ami amúgy jó lenne nekünk.

Nevezhetjük a pánik és következményes folyamatait a negatív gondolat/hit/érzelem valóság teremtő erejének. Nevezhetjük a vonzás törvényének. Mindegy. Egy biztos, hogy a gondolat, amihez érzelem társul, amitől nem tudunk szabadulni, meghozza az életünkbe azt, amiről szól.

A hétköznapi “kis” pánikoknál bonyolultabb eset, mikor látszólag nincs konkrét alapja a pániknak, hanem valami nagy mögöttes félelem van, ami általánosnak tűnik. Ilyenkor is van alapja, csak munkásabb megtalálni 🙂 .

Ördögi kör alakul ki, a szabadulás egyre nehezebb

Az újabb, az előzőhöz hasonló rossz tapasztalat – amit a gondolataink hívnak életre – megerősítik bennünk a hiedelmeinket. Bizonyítékát látjuk annak, hogy jogosan tartottunk pl. munkahelyünk, párunk, pénzünk, egészségünk elvesztésétől.

Úgy érezzük kiszolgáltatottak vagyunk valamiféle külső körülménynek és félni kezdünk attól, hogy újra bekövetkezik. Mikor benne vagyunk a problémában attól félünk, hogy nem fog jóra fordulni. Mikor pedig valahogy jóra fordult, félünk, hogy a probléma megismétlődik. És minél inkább félünk, annál inkább megismétlődik.

Ettől életünk egy küzdőtérré változik, ahol vagy épp a problémából való kimászásért küzdünk vagy a megtörténése ellen. Ez a folyamat egymást erősíti és a félelem egyre nő és nő, a pánik mélyül és már a legapróbb jel is stresszelni kezd minket. Már az ártatlan megnyilvánulásokban is félelmünk tárgyát látjuk.

Pánik - Kis és nagy pánik és megoldás Theta Healing-gel

A pánik roham nyomógombja

Az agyunk mintázatokat alkot az információkból és automatizálja a reakcióit, azaz “eldönti a szokott dominó sort”. Ezért előbb-utóbb a legártatlanabb megnyilvánulás is nyomógombbá válik és megjelenik a pánik roham egy láncreakció következményeképp.

A pánik megoldásának néhány kulcsa

Egy pánik betegnek, egy félelemben élő embernek hiába mondod, hogy “nézd nincs mitől félned”. Számára a félelem tárgya valóságos és bár sokszor tudja, érti hogy nem az, mégis annak érzi. Ezért ennek megoldásához be kell vonni a tudatalattit.

Értsük meg Önmagunk belső folyamatait

A megoldás egyik kulcsa abban rejlik, amikor megértjük, hogy a félelem, a pánik azért tud úrrá lenni rajtunk, mert úgy hisszük függünk valamilyen külső erőtől, hatalomtól (szeretteink elvesztésétől való félelem is függés!, függés a szeretteinktől, de ide tartozik a főnöktől, munkahelytől, egészség-feltételektől, üzlet embereknél a piaci fogadtatástól, a szülői, gyermeki fogadtatástól, stb.).

Úgy hisszük van valami, ami erősebb nálunk, aminek nem tudunk nemet mondani, aminek meg kell felelnünk, különben baj lesz. Spirituális, vallásos embereknél maga Isten is ilyen lehet.

Amikor úgy hisszük van nálunk valami erősebb, hatalmasabb, akkor az kiszolgáltatottá tesz minket, az életünket pedig kiszámíthatatlanná, bizonytalanná.

Úgy érezzük résen kell lennünk, mert bármikor beüthet valami krach, valami váratlan veszély, veszteség, stb. nem vagyunk kiszolgáltatottak semmiféle nagyobb erőnek, hatalomnak. Ha megnézed a példám abból is látszik ez a tipikus pánik jellemző: úgy éreztem „kicsi” vagyok, védtelen valamilyen nagy erővel szemben, ami azt tehet velem, amit csak akar.

A pánik másik kulcsa a kiszolgáltatottság (függés) érzés mellett a védtelenség érzés, amivel együtt jár a kiszámíthatatlanság érzés.

Hogy lehet megszabadulni ezektől az érzésektől?

A pánik, félelem komoly ú.n. Ásás munkát igényel. Ez egy Theta Healing módszer a félelmek mögötti mély, gyökér okok felderítésére. A tudatban általában csak a jéghegy csúcsa látszódik, a gyökér okok a tudatalatti mélyén vannak. Egyéntől függ, hogy mennyi idő mire felszínre kerülnek a mélyből a valódi, sokszor furának tűnő okok. Nekem kb. fél év volt, kisebb-nagyobb szünetekkel, amikor azt hittem már kész, aztán mégis visszatért és újabb gyökér okok felderítése kellett a továbblépéshez. Végül sikerült. Kisebb pánik nyomógombok, mint pl. a munkahely elvesztésétől való félelem következményes reakció sorozata, hamarabb meg tud oldódni.

A gyökér okok megtalálása után Theta Healing technikával fel is tudjuk oldani, amit találtunk. Magunknak is meg tudjuk mindezt tenni, ha megtanultuk a Theta Healing-et és más Theta Healing-et tanult konzulens, tanár segítségét is kérhetjük.

Amikor másoknak segítek ezt kérdezik gyakran

Sokszor kérdezik tőlem, hogy miért nem mondom meg egyből mi a gyökér ok, pedig általában látható Theta agyhullámon. Azért, mert maga a pánik, a félelem feldolgozása egy folyamat. Olyan, ahol magának a félő embernek van sok-sok felismerni valója.

Ez is része a személyes fejlődésünknek. Ez is része annak, hogy megtanulunk úrrá lenni a körülményeken, győzni önmagunk fölött. Ahogy kirajzolódnak a felismeréseink, megértjük önmagunk működését.

Ahogy megértjük önmagunk működését úgy csökken rajtunk a feszültség, a nyomás és párolog el a félelem és nő a magabiztosság, a szabadság érzése.

Ha egyből megmondanám neked, akinek félelmi folyamataid vannak, hogy mi a legmélye a félelmednek, akkor nem tudnád bejárni az önmegismerés folyamatát és nem tudnál profitálni ebből a történetedből. Azaz megérkezne az életedbe ez a lecke másként…. :).

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!