Önbizalom növelés egyszerűen

Az nyilvánvaló hogy önbizalmad mértéke meghatározó az életed minden területén. Ha te hiszel magadban és elhiszed, hogy mindenre képes vagy akkor bármit megvalósíthatsz. Ha vannak, olyan életterületeid ahol szeretnél jobban teljesíteni az első lépés az lehet, hogy felismerd magadban az önbizalom hiányát és ezt ne ítélkezésből tedd, hanem csak ismerd el. Fontos hogy semmiképpen se hibáztasd magad emiatt.

Ha hajlandó vagy elismerni, hogy ezen dolgoznod kell az az első lépés a megoldás felé vezető úton. Ehhez szakember segítséget is kérheted. Az egyik remek módszer az Access Bars technika a megoldás felé vezető úton, amelynek segítségével megtalálhatod az törött önbizalmad rejtett okait és folyamatosan növelheted a tudatosságodat.

Az önbizalom hiányod nem egy nap alatt alakult ki a növelése is belekerülhet némi időbe.

Néhány támpont ahhoz, értékeld, magad hol is tartasz, most milyen élethelyzetekben üti fel a fejét az önbizalomhiányod:

  • Folyton elégedetlen vagy magaddal, a külsőddel, a teljesítményeddel, úgy általában mindennek, ami vagy.
  • Mindenáron meg akarsz felelni másoknak.
  • Nehezen hozol döntéseket vagy csak hosszas vekengés után sikerül.
  • Kerülöd a nézeteltéréseket, nem állsz ki magadért.
  • Bizonytalan vagy.
  • Néha tervezgetsz dolgokat, de sohasem viszed őket véghez.
  • Elégedetlen vagy a testeddel, folyton kritizálod magad.
  • A kapcsolataid szétesnek.
  • Másokkal hasonlítgatod magad.
  • Folyamatosan kritizálsz másokat.

Ha már nyilvánvaló az önbizalom hiányod, akkor bizonyára megérett a döntés benned arra is, hogy változtass. Azzal hogy növeled az önbizalmadat az életed minden területén boldogító változásokat fogsz tapasztalani.

Önbizalom növelés egyszerűen

Önbizalom növelés egyszerűen

Mindannyian egyediek és különlegesek vagyunk, TE is!

Senki sem ugyanolyan, mint Te és mindannyian saját feladattal érkeztünk a földre. Lehet bármilyen a családi háttered az értékrended, a tulajdonságaid az önbizalmad növeléséhez bármikor alkalmas az idő. Kezd el felkutatni és elismerni a benned rejlő értékes tulajdonságokat. Tekints vissza mi az, amit eddig elértél az életedben és ismerd el, hogy ezt te hoztad létre, te teremtetted.

Összpontosíts az erősségeidre!

Ha mindig csak a hibáidat látod mi az, amiben gyenge vagy és alul teljesítesz, azzal erősíteni fogod a tehetségtelenség, tehetetlenség és értéktelenség érzését. Az önértékelésed csak azzal javulhat, ha megfordítod a fókuszt az erősségeid felé. Keress, egy olyan életterületet ahol úgy érzed számos eredményt értél el és írd össze ezeket. Foglald írásba az összes jó tulajdonságodat, már most is meglévő erényedet és folyamatosan bővítsed a listát.

Mindent te választasz!

Az emberekhez-helyzetekhez való hozzáállásod elvásásaid bejósolják a várható eredményt. Várd el a jót és sikert ezzel megnöveled az esélyt a pozitív végkifejletre bármiről is legyen szó.

Hagyd abba az önostorozást!

Amikor utólag szidod magad egy kellemetlen helyzetben való viselkedésedért vagy egy helytelen döntésedért akkor azzal már nem fog semmi változni. Az akkor tudásoddal lehetőségeiddel és képességeiddel azt a döntést hoztad, amit akkor és ott tudtál. Utólag könnyebb látni mit és hogyan kellett volna tenni. Kérdezd meg inkább: mi más lehetséges, amit eddig még nem vettem észre? Mi az, amit tehetek itt és most, hogy ez a helyzet változzon? Nem biztos, hogy rögtön érkezik rá válasz. Lehet, hogy akkor és ott annyi a dolgod, hogy hagyd a dolgokat menni a maguk útján.

Tartsd számon a sikereidet!

Amikor nem jól mennek, a dolgaid idézd fel az eddig elért sikereidet és meríts erőt belőlük. Hagyd, hogy újra és újra átjárjon az öröm érzése és töltekezz belőle.

Maradj távol a panaszkodó emberektől!

A folyton siránkozó, nyavalygó és másokat szüntelenül kritizáló emberek célja hogy mindenkit maguk körül lehúzzanak a saját szintjükre. elviselhetetlen a számukra, ha valaki boldog, sikeres, sugárzó. Ők tipikus energia vámpírok, kis túlzással még a virágok is elhervadnak a közelükben. Ha rossz napod van a közelükben garantáltan tovább fog süllyedni a hangulatod amúgy is ingatag hajója. Az önbizalom növelés csak pozitív személyiségű emberek közelében lehet sikeres. Az ő magas energia szintjük és lendületük magával sodor, beszippant. Példájukkal inspirálnak és közelükben te is úgy érezheted, bármi sikerülhet és mindenre képes, vagy ami így is van. Csodálatos vagy és egyedi és minden jóra érdemes. Minden te választasz az életedben. Választhatod a sikeres életet! Csupán tenned kell érte!

Katona Andrea

Nézd meg ezt is

Hogyan kezeljük a passzív-agresszív viselkedést?

A passzív-agresszív viselkedés fárasztó minden érintett számára. Érdemes ébernek lenni a megjelenésére és időben kijelölni a határokat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!