Női szív férfi elme – Összefonódnak vagy szétszakadnak?

A nő érez, a férfi gondolkodik évezredek óta. Az összetartáshoz, gondoskodáshoz bele kell tudni érezni az élet bármely formájának ízébe. Érezni kell tudni, hogy melyik növény táplál, gyógyít, melyik ártalmas, melyik gyereknek mi a baja, fenyegeti-e valami a családot? Ez foglalta le a nőket évezredeken át megalapozva az érzelmek mentén szerzett tudást. A férfiaknak mindent meg kellett szerezni, elő kellett teremteni, hogy a nőnek legyen miből gondoskodnia. Így hát a férfi az erőnléte mellett a gondolkodására összpontosított. Minél rafináltabb módszereket gondolt ki, annál sikeresebb volt a vadászatban, majd pedig az egyéb javak szerzésében. Így hát elmebeli képességeit fejlesztette. Az ember egységét a női szív férfi elme egyesülése hozta létre. Értelem és érzelem, gondolkodás és érzés, bal és jobb agyfélteke. Nő és férfi egymás nélkül csak az egész fele volt sokáig…

De aztán történt valami

A Föld rezgés szintje emelkedésbe kezdett és megindult a tudatosodás felé. Hirtelen felborult a megszokott női szív férfi elme egyensúly. A nők el kezdték a gondolkodásukat fejleszteni és jogot formáltak a tudomány, a vezetés területeire és sok más területre, ami addig a férfiaké volt. Közben a férfiakat is el kezdte próbára tenni az érzelmek világa. Az élet tükrözni kezdte, hogy ideje a férfiaknak is érzelmi területen felfedezni önmagukat. Nőkben és férfiakban változásaik miatt új belső igénnyek jelentek meg: a nők is teremtsék elő a javakat, a férfiak pedig legyenek érzelmesek, gondoskodóak. Nő és férfi el kezdett hasonulni egymáshoz.

Miért szenvednek a nők és a férfiak?

A rezgés emelkedés bizonyítottan először egyfajta “káosszal”, “széteséssel” jár (lsd. Cymatics videó), majd újra rendeződéssel. A régi női szív férfi elme egyensúly szétesett és az új még mindig alakul. Megjelentek a nőiesnek mondott férfiak és a férfiasnak mondott nők. Elbizonytalanodott mindkét fél. A tudatalattiban összecsapnak az egymással ellentétes önmagukkal szembeni elvárások, mint pl. a most akkor pénzt keressek vagy a beteg gyerekemre vigyázzak típusúak. Erős legyek vagy merjek gyenge lenni? Melyik felel meg az érzelmességnek és melyik a férfi női szerepnek? Legyek-e a munkahelyemen ilyen, otthon meg olyan? Hogy boldoguljak a belső kettősséggel? Mit vár el tőlem a párom? És én mit várok el magamtól? Mi van, ha a kettő ellentétes?

Hogy másszunk ki ebből?

Akár az érzelmek felcsapó hullámaiban merülünk el, akár a gondolat viharainkban valójában ugyanott vagyunk, a szenvedés forrásában, az elménkben. Igen, az elme érzelmeket is keletkeztet. Ha megfigyeljük magunkat észre fogjuk venni, hogy minden olyan gondolatunk, ami érzelemről szól, megjeleníti az adott érzelmet (ha nem fojtjuk el). Akár a gondolatainkat, akár az érzelmeinket figyeljük, az elménk működését figyeljük. Mindkettő “mögött” ott van AZ, aki figyel, az aki Te vagy. Ha a figyelmedet azon tartod önmagadban, aki megfigyeli a gondolatokat és érzéseket és megfigyeled, hogy az női-e vagy férfias-e mit találsz? Próbáld ki….

Amíg elszántan szeretnél nő vagy férfi lenni, nőies vagy férfias vagy éppenhogy az pont nem, addig az identitásod küzdelmét folytatod, ami szenvedést okoz egy olyan világban, ahol a férfi és női szerepek újrarendeződése zajlik. Ennél sokkal egyszerűbb ha csak elengeded, békén hagyod a ragaszkodást egy szerephez, egy elképzeléshez, egy elváráshoz.

Hogy hat a tudatosság emelkedése a női szív férfi elme fejlődésére?

Női szív férfi elme - Összefonódnak vagy szétesnek?
A kép Chagall A város felett c. festményének fotója

A tudatosság emelkedése visz minket, mint egy áramlat. Feloldja a régi idejétmúlt szokások, neveltetés, hitrendszerek, gondolkodás mintázatok tudatalatti blokkjait, mert ezek már ellenállást képeznek az élet áramlásában. Az áramlás szétrombolja az ezeken alapuló szerepeket, követelményeket és arra tanít, hogy hagyjunk fel a női és férfi szereppel kapcsolatos elvárásokkal, mert új férfi és új nő születik. Egy olyan, aki tudatos arról, hogy kicsoda valójában, a személyiségén, a szerepein túl és aki tudatos arról, hogy ezek csupán szerepek.

Az elvárásaink, elképzeléseink arról, hogy a másiknak milyennek kellene lennie, hogyan kellene viselkednie ellenállást jelentenek azzal szemben, ami VAN. Azt jelentik nem fogadjuk el a másikat olyannak, amilyen. Mindenkinek a saját döntése a változtatás.

Minden ellenállás tehetetlenséghez, fájdalomhoz, testi és lelki megterheléshez, tünetekhez vezet. Helyette egyszerűen csak jobb hagyni megszületni magunkban és gyermekeinkben az új nőt és az új férfit, ellenállás nélkül, a másik vagy magunk elítélése, megítélése, rossznak bélyegzése nélkül.

Hogyan kell hagyni? 🙂

Ha leleplezzük magunkban az olyan gondolatokat, amik valójában elvárások, elképzelések és megengedjük magunknak, hogy többé ne legyenek 🙂 .

Hagyjuk és magától megtörténik, hogy a nők is, férfiak is ráébredjenek milyen, amikor a szív vezet, onnan ami előbb van, mint az érzések és a gondolatok, onnan amiben létrejött maga az ember, a nő és a férfi, amiben megszületnek az érzelmek, amik majd gondolattá alakulnak. Onnan, amiben megszületnek a gondolatok, amik érzelmekké alakulnak. Onnan, ahonnan az egész folyamat első impulzusa megjelenik. Onnan, ahonnan minden egész és teljes, még az egyedülálló nő és az egyedülálló férfi is, a nőies férfi és a férfias nő is, ahol nincs jelentősége a nemi identitásnak. Lásd meg magadban, honnan vezet a szív, mi az, ami mindennél előbb van, volt és lesz? Ott találkozik a női szív férfi elme tökéletes harmóniában, megértésben. Ide tér vissza a tudatosság, itt újul meg nő és férfi.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!