Neandervölgyi génjeink – Önhibánkon kívül GMO

Neandervölgyi génjeink – Genetikailag módosított organizmusok vagyunk?  Neandervölgyiek az immunrendszerünkben?

Genetikailag módosultunk – Miben nyilvánul meg?

Mi mindnyájan önhibánkon kívül GMO, azaz genetikailag módosított organizmusok vagyunk. Ez nyilvánul meg abban, hogy akárki akárkinek nem adhat vért, mert vannak szöveti összeférhetetlenséget okozó vércsoportok, sőt, áthághatatlan szabályai a véradásnak. Ez ma már közhely, talán az általános iskolában is oktatják. Majd mindenki tudja, ki kinek adhat vért egészségének kockáztatása nélkül. Mi több, 2014 óta a genomika jóvoltából már azt is tudjuk, hogy a mérsékelt övön a fényre elsötétülő bőr színét 72 gén együttes működése határozza meg nem pedig egy, mint a szemszínt vagy a tejérzékenységet. Így ebben is pontosabbá vált és gazdagodott a fehér bőrfesték hiánnyal kapcsolatos korábbi előítéletektől sem mentes meglehetősen felszínes tudásunk.

Neandervölgyi génjeink – mennyi van bennünk?

A mai Európa népességét, a Kárpát-medencével a közepén, Szibériáig bezárólag döntően, olyan egyedek alkotják, akik 2016-os tudásunk szerint, legalább 4%-nyi neandervölgyi genetikai örökséget hordoz az afrikaiakhoz képest, akikből teljességgel hiányzik. És ez jelentős örökségünk, közeli rokonságunk bizonyítéka.

DNS – „a használati utasításunk”

Mivel azonban a DNS-nyelven írt „használati utasításunk” génkönyvtárakban megőrzött több mint 3 milliárd betűből álló szövegkönyv olvasás útján feltárul a tartalma még a mi életünkben. Akik e nyelven tudnak, azoknak ez az új archeo-genetikai tudás kristály tisztán kiolvasható. Ezen túl már nem képezi korábbi parttalan tudománytalan viták tárgyát honnan jöttünk, hová tartunk?

Neandervölgyi génjeink az immunrendszerünkben

A „neandervölgyi örökség” nem szétszórtan van jelen örökítő-anyagunkban, hanem egy „csomagban, az immunrendszerünkben, az önazonosságunkat folyamatosan ellenőrző kromoszómánk jól körülhatárolható területe kódolja, amely olyan sejtfelszíni fehérjék szintézisét határozza meg, amelyek a szöveteinktől testidegen behatolókat, mint a vírusokat, baktériumokat, de általánosan a kórokozókat, parazitákat felismerik és ártalmatlanítják. Mindebből az a sokakat megdöbbentő tény is következik, hogy neandervölgyi ősünk nem tűnt el utód nélkül úgy 20-30 ezer éve, ahogyan eddig gondolták az embertan és régészet szakértői, hanem bennünk, kizárólag eurázsiaiakban él tovább, így nemzedékeken keresztül átörökítve sejtszinten neandervölgyi őseink ellenálló-képességét testidegen betolakodókkal szemben.

Így magától értetődő, hogy az eurázsiai, mérsékelt övi zónába bevándorolni lehetetlen volt, csak vegyes házassággal lehetett belépni más tájakról. A népvándorlás egy nemzedék alatt azért veszélyes, mert nincs idő asszimilálódni, még a felszínes integrációhoz is több nemzedék kell és látjuk, hogy a népek olvasztótégelye eddig egyik földrészen sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Molekuláris genetikus legyen a talpán, aki megjósolhatja ennek következményeit.

Hála a nem ember által írt DNS írásolvasás tudásunknak az elmúlt 10 évben bámulatosan bővült ezen a téren a származástani ismereteink. Csak ennek közvetlenül érvényesíthető szellemisége nem tükröződik sem az európai, sem a magyar iskolák tananyagában.

Dr. Oláh Zoltán, molekuláris biológus

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!