Nagy szív kicsi bőség – Tényleg ellentmond egymásnak a szeretet és a bőség?

Nagy szív kicsi bőség? Tényleg együtt jár? Hiszel a feltétel nélküli szeretetben? Érzed-e az ellentmondást a feltétel nélküli szeretet és a bőség hiánya között? 

Ha a szeretet feltétel nélküli, ha tényleg létezik, akkor lehetne olyan feltétele, hogy csak a megélhetést szabad fedezni? Vagy olyan, hogyha szeretnénk, hogy szeressenek, akkor nem szabad meggazdagodni. Miféle szeretet tagadná meg az embertől, hogy bőségben élhessen? Miféle szeretet kötné a bőséget kemény küzdelmekhez? Nehéz munkához? Vagy épp olyan munkához, amit nem szeretünk? Miféle szeretet mondaná azt, hogyha olyan munkát mersz végezni, amit szeretsz, akkor meg nem fogsz belőle bőségben élni?

Miféle szeretet mondaná azt, hogy ez itt a limit, te ennyi anyagiakhoz juthatsz csak. Miféle szeretet mondaná azt, hogy neked csak ennyi jár, a másik embernek viszont több? Miféle szeretet mondaná azt, hogy a kenyérért fizetni kell, a gyógyító meg gyógyítson ingyen vagy nagyon olcsón? Ugyanakkor miféle szeretet lenne az, ami azt tenné, hogy ne gyógyulhass meg, csak mert nincs elég pénzed a gyógyulásra? Miféle szeretet az, amelyik azt mondja, hogyha erre a dologra költesz ennyit, akkor a másik dologra már nem lesz pénzed?

Hogyan lehetne a feltétel nélküli szeretet feltétel nélküli ilyen körülmények között?

Akkor ez most azt jelenti, hogy nem létezik feltétel nélküli szeretet, csak mert a felsoroltak bizony előfordulnak?

Neeeeeeeem.

Ez csak azt jelenti, hogy itt valahol kell lennie valamilyen tévedesnek.

Nézzük energia oldalról

Bizonyára már tudod (a molekulák felfedezése óta ez nem lehet kérdés), hogy a felszínen látható, megragadható anyagi formák felszíne alatt valójában energiák áramlanak (leegyszerűsítve). Energia a gondolat, az érzés, a fizikai test (! az is molekulák mozgása révén van, ha leegyszerűsítem), a vizualizált képek, a fizikai tárgyak, a növények, stb.

A pénz is energia. A pénz csupán egy technikai fogalom, egy mérőeszköz, amely megtestesíti a mögöttes energiát (annyira, hogy ma már csupán csekély hányada a kézzel fogható pénz, a többi virtuális). Tudod milyen energiát testesít meg? Azt, amit hiszel a pénzről, bőségről, jólétről és azt ami az ő valóságát adja.

Mi a pénz valósága?

A bőség. A bőség tükre a pénz (persze nemcsak a pénz, de ezen keresztül könnyebben megérted a lényeget).

A bőség VAN, valóságos, áramolni szeretne, hogy szolgálhassa a többi forma fizikai megtestesülését (pl. akár egy szép ruha megvásárlásaként). A bőség nem válogat, nem mércéz, nem mondja, hogy ehhez az emberhez áramlok, a másikhoz meg nem. Nem mondja, hogy előbb érdemeld ki. Nem mondja, hogy előbb legyél elég jó, s majd utána jövök. Nem mondja, hogy dolgozz meg értem. Nem mondja, hogy válassz a szeretet és a bőség között. Nem mondja, hogy vigyázz, elfogyok, neked csak ennyit adok, oszd be. Éppen úgy “viselkedik”, mint a feltétel nélküli szeretet 🙂 :).

Nem kér semmit, nem támaszt feltételt

VAN. A bőség nem különbözik a szeretettől. No nem az emberi fogalmak szerinti szeretettől, mert az nem épp a feltétel nélküli szeretet. A valódi bőség maga a feltétel nélküli szeretet. Egy vele. Szeret és áramlik, válogatás nélkül, időtől, feltételektől függetlenül, végtelen sok formában. Végtelen féle csillag, univerzum, virág, állat, fa, ásvány, ember, tett, történet, dallam, fény, hang, alkotás, tudás, stb. formájában. Sőt az emberiség kevéért pénz formájában is.

Mit hisznek az emberek a pénzről?

A pénz rossz. A gazdagok biztos nem tiszta úton jutottak hozzá. Nekem nem jut. Én hiába kérek, nem kapok. Nekem meg kell gondolnom mire költök, mert nem elég mindenre. Sokat kell dolgozni érte. Csúcsteljesítmény esetén jár. Csak az kapjon, aki letett valamit az asztalra. A pénz szerecse kérdése (nekem meg persze nincs szerencsém). A pénz ajándék. A pénz ugyan jön, de valahogy mindig elfolyik. Ha azt csinálom, amit szeretnék, akkor abból nem lehet megélni. Csak annyi van, ami a megélhetést fedezi.

Igen, már hallom, ahogy mondod.

De, ha egyszer ez a tény…

Nem. A tény nem ez, ez a pénzzel kapcsolatos hit, hozzáállás a pénzhez, a bőséghez.

A tény a bőség. A tény, hogy a pénz nem jó és nem rossz, csupán egy energia, ami aszerint szolgál, ahogyan gondolkodsz róla. Ha rossznak tartod, elmegy tőled (segít, hogy ne válj rosszá általa), ha úgy hiszed neked nem jut, akkor a pénz azzal szolgál, hogy úgy megy másokhoz, hogy lásd, neked bezzeg nem jutott. Ha csúcsteljesítményhez kötöd, akkor neked akkor lesz igazán pénzed, ha sikerül az ilyen teljesítmény (s ha nem, hát nem). Stb. Rossz ezért a pénz? Nem. Azt “teszi”, amit “kértél” tőle. Teljesíti a róla alkotott elképzeléseidet.

Most azt mondod ez nem igaz

mert te el szoktad képzelni, te hiszel benne, hogy sok pénzed van és hiába. Ilyenkor keresd meg magadban őszintén, miért van szükséged pénzre? Máris megtalálod a valós hitrendszert, ami felülírja a vágyadat a pénzre. Pl., ha szükségem van pénzre, hogy vehessek a gyerekemnek egy igazán drága cipőt, akkor a valós hitrendszerem nem az, hogy hiszem, hogy sok pénzem van, hanem az, hogy nincs elég pénzem drága cipőre. Mi másért merülne fel szükségként, kétségesként ez a kérdés?

Nem igaz a nagy szív kicsi bőség

Ha igazán hinnél a bőséged, ráébrednél, hogy a bőség van. A bőségben még hinni sem kell. Magától van. Nem ennek van feltétele (kiérdemelni, megdolgozni, megnyerni, megcsinálni, stb.), hanem annak, hogy NE LEGYEN. Ehhez nem szabad hinni a bőségben, el kell képzelni, hogy neked nem jut, nem jár, nem dolgoztál még eleget érte, korlátot kell felállítani (csak x mennyiségű pénzem lehet), stb. Gondolkodnod kell aként, mint akinek nincs bősége, nincs pénze és ebből kiindulva lehet bőség nélküliséget teremteni, majd pedig tapasztalni.

Mindig ott a valóság kontrasztja

Még a legerősebb pénztelenség hit közepette is. Mindig látod közben a bőséget mindenhol, a többi embernél, akik közt mindig találsz olyat, aki tud sokat költeni, a boltok roskadozó polcain, a neten áramló tudás bőségét, stb. Minden emlékeztet a bőség valóságára, a te értelmezésed erről azonban – ha a hitedből indul ki – akkor azt fogod mondani, hogy csak másoknak van, nekem nincs, nekem nem megy, nem jutok hozzá, túl jó szívű vagyok, stb. A bőség van, nem kell valamilyen “szívűnek” lenned hozzá. A lényegedhez tartozik, a szeretethez tartozik. Nem a szeretet és a bőség között kell válassz, hanem a bőség és a róla alkotott gondolataid, ÉRTELMEZÉSED között. Csak az értelmezés választ el attól, ami erendendően hozzád tartozik.

Ha most úgy érzed neked nincs elég pénzed

Ez egy pillanatnyi állapot, amit az eddig magaddal cipelt gondolkodás, hitrendszerek, neveltetés, szokások, minták eredményeztek. Igen, ettől vált ténnyé. A jó hír az, hogy ez csupán pillanatnyi. A természeted a bőség. Ez eredendő, ezért visszatér önmagába, önmaga bőségébe, ha nem állsz neki ellent. Hogy állsz neki ellent? Hogy hiszel a múltadban. Hiszed, hogy csak mert eddig volt valahogy, akkor ezentúl is így lesz és ennek mentén értelmezed a bőséget, és ennek mentén gondolkozol róla.

Élj tiszta lappal. Minden megnyilvánuló pillanat tiszta, új, új lap, ha nem szennyezi be a múlthoz való ragaszkodás.

A bőség a szeretet. Nincs köztük választóvonal, nem kell választanod. Sőt, ha megtalálod a feltétel nélküli szeretetet, megtalálod a bőséget is. Nem, nem a karmikusat, nem az elme világából születetettet, mert ezek jönnek-mennek, megtalálod, s elveszted. Én a valódi lényedről beszélek, ennek a bőségét és szeretetét tudod “megtalálni”. Együtt, egyben. Nagy szív kicsi bőség helyett nagy szív nagy bőség együtt, egyben.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing, ZYO

 

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!