Mikor indulni kéne és mégsem sikerül időben, az segít megismerni a belső bölcsességedet

Mikor indulni kéne és nem indulsz két egymással ellentétes energia hat rád. Az érzés, hogy indulj és az érzés, ami fékez, megállít. Mindkettő mélyebbre visz magadban, ha megfigyeled őket. 

Mikor indulni kéne, akkor az indulni kell érzést 2 “dolog” is vezérelheti

Az indulni kell érzés megjelenhet valamiféle aggodalom alapján, amely szerint el fogsz késni, de megjelenhet tiszta tudásként is, ami a belső bölcsességedből fakad. Ha az előbbi vezérli az indulás szándékát és igazából még nyugodtan tehetnél valamit indulás előtt, a belső bölcsességed szerint, akkor ez az érzés is megjelenhet azzal az értelmezéssel, hogy nem vagy képes elindulni. Valójában igen, csak még nincs itt az ideje, s a lelked mélyén ezt intuitívan pontosan tudod.

Ha hallgatnál a belső bölcsességedre

és képes lennél azt megkülönböztetni a késéstől való félelemtől, akkor teljes nyugalommal tudnád tenni a dolgodat indulás előtt. Azonban, ha a helyezet félreértelmezésének hiszel (ez egy tanult gondolkodás minta), akkor feszült leszel, ideges, stresszes, tele leszel aggódással, félelemmel a késés lehetőségétől. S ezzel a lendülettel már teremted is, hogy ez a helyzet valóra is válhasson. Vonzod magadhoz a késést. Na ná, hogy utadon minden lassítani, akadályozni fog, csak azért, hogy valóra válhasson, amit megteremtettél. Holott tökéletesen időben voltál, amíg nem kezdted el félreértelmezni a helyzetet.

A fékező érzésnek is két oldala van

Valójában melyik érzés állít meg, amikor nem indulsz? Figyeld meg magadat. Azért nem indulsz, mert valamit még be kell fejezned? Vagy épp akkor kezdesz bele valami újabb dologba? Vagy csak elszüttyögsz és nem esik jól elindulni? Mi az, ami leblokkol téged? Érdemes érzést keresni mögötte, mert ha így teszel, akkor olyan érzést fogsz felismerni (még ha nem is elsőre), ami nemcsak a fizikai elindulásban blokkol, hanem a lelkiben is (pl. amikor tudod, hogy el kéne kezdened angolul tanulni, és valahogy sehogy sem sikerül maga a kezdés).

Például, amikor érzed, hogy indulni kéne és még nagyban szüttyögsz a kávéddal, vagy a hajaddal, vagy a ruháddal, stb., akkor gyakran mély pihenés vágy van mögötte. Olyasfajta pihenés vágy, amikor belefáradtál a hétköznapok mókuskerekébe és jól esne kiszállni belőle kicsit. Ilyen azzal “sztrájkolsz” a mókuskereked ellen, hogy nem indulsz el időben.

A fékező érzés is származhat a belső bölcsességedből

Az elméd szintjén nem számítasz egy csomó dologra, ami az úton vár rád. Pl. egy váratlan baleset, vagy egy fontos találkozás valakivel. Intuitíven, valahol mélyen tudod, hogy még várnod kell az indulással. A belcső bölcsességünk befékez, amikor egy meghatározott időben, meghatározott helyre kell érnünk (hogy találkozzunk azzal a valakivel, akire nem is számítunk). Sőt, akkor is befékez, amikor pl. egy balesetet kell elkerülni. Mivel azonban az elménk szintjén minderről fogalmunk sincs, ezért hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a belső bölcsességünk jelzéseit. Lehet, hogy a késéstől való aggódásunkban úrrá leszünk a fékező energián és elindulunk, s bumm, érkezik a baleset.

Honnan tudhatjuk, hogy a belső bölcsességünk mit jelez és hogyan?

A belső bölcsességed maga a valódi Éned, az Önvaló. Addig elválasztva érzed magad tőle, amíg személyiségként-testként-elmeként azonosítod magadat. Emiatt úgy érzed, hogy vagy te és van egy másik dolog, a belső bölcsesség. Emiatt úgy érzed, hogy nem tudod, hogyan kéne hallgatni erre a belső bölcsességre. Emiatt úgy akarsz hallgatni a belső bölcsességre, ahogyan másik emberre hallgatnál. A belső bölcsesség azonban csöndes, végtelenül finom, lágy jelzéseken keresztül érzékelhető. Ezek a jelzések tudatosulnak – némi késleltetéssel – gondolat formájában, ezt megelőzően pedig érzés formájában. Ezek nagyon gyenge, finom, gyengéd jelzések, ezért könnyű őket figyelmen kívül hagyni, pláne az aggodalom, a stressz erőteljes energiája mellett.

Ha a belső bölcsességed vezeti az elindulásod vagy el nem indulásodat, akkor minden jól történik és érezhető, hogy minden olyan flottul megy. Annyira, hogy amikor úgy néz ki, mintha késni készülnél, akkor is odaérsz időben (vagy a többiek is elkésnek 🙂 ). Ha a belső bölcsességed vezet, akkor jó érzés van benned, ami még akkor is érezhető, amikor az aggódás is jelen van. Ilyenkor az aggódás alatt érzed a jó érzést, sőt azt is, hogy az aggódást magát a helyzeten való gondolkodásod váltja ki.

Kívánok neked sikeres ismerkedést a belső bölcsességeddel.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

 

 

Nézd meg ezt is

Elmén túli megértés a gyakorlatban - Önvaló, videón

Elmén túli megértés a gyakorlatban – Önvaló, videón

Gyakorlati példát mutat neked arról, ahogy felismerődik az a megértés, ami gondolkodástól független, ami nem következtetésen alapszik.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!