Mikor azt hiszem már Minden Jó, miért lesz rossz?

Mikor azt hiszem már Minden Jó, miért lesz rossz? Kérdezte egy kedves ismerősöm. Mindenki azon igyekszik, küzd, dolgozik, hogy Jó legyen. Hogy minden Jó legyen. Hogy ő maga Jó legyen, mindig. Hogy a Jó megmaradjon, mindig. 

A világ nem így működik.

A világ jin és jang, poláris, azaz pozitív és negatív. Képtelenség belőle kizárni a negatívat és képtelenség az elme azon hite, hogy megtalálhatja ennek nyitját. A pozitív és negatív “mögött”, “benne” minden Jó. Tiszta, könnyű, végtelen finomságú megnyilvánulása az Isteni megnyilvánulatlan Énnek. A Minden Jó-hoz vezető “út” nem a negatív kizárása, hanem a lényed mélyébe vezető, belső “út”, az Önvaló felfedezése.

A “rossz” az elme téves megítélése

Belső “utadon” ráébredsz a rossznak nevezett valódi természetére és szép fokozatosan (néhányan hirtelen :)) felismered, hogy a rossz, csupán az elme téves azonosítása, hitrendszere. És igen, tudom, most mit gondolsz: háborúk, erőszak, tragédiák, stb. Valójában ezek már a következményei annak a fajta “tudatlanságnak”, amikor nem a tiszta tudatból nézed a világot, hanem az elme tudatalatti hitrendszerei által meghatározottan. Amíg innen nézed a világot nem is tudod másként látni, mint most :).

 

A pozitív – negatív, az elme negatív működése segítségével jön létre. Ezen működés felismerése, értése része az “útnak”, ahol ráébredsz a valódi Önmagadra. Nem, ez valóban nem tűnteti el a rosszat a világból. Te ébredsz rá, hogy amiről azt hitted rossz, az egészen más. Te ébredsz rá, hogy minél jobban elmélyülsz lényegedben az Önvalódban, annál kevésbé vagy képes a “rossz” legkisebb megnyilvánulására is, erőfeszítés, szándék nélkül, a “rossz” kizárása nélkül. Ez magától van így.

El tudod képzelni mi lesz a “rosszal”, mikor minden emberrel ez történik?

Mikor azt hiszem már Minden Jó…

Akkor ez is csak egy elme hit… Ha valamit elértél, akkor ez a pozitív-negatív világában azt jelenti, hogy el is fogod veszíteni… Így lesz teljes, hogy rámutasson az igazságára: mi van “mögötte”? Ennek felismerés is a lényed mélyébe vezet, ahhoz, hogy felhagyj a jóért folytatott küzdelemmel, ami folyton magával hozza a “rosszat”. Bizony, az elme tudatosságában a jó “húzza magával” a rosszat. Mikor felhagysz a küzdelemmel és mélységében megértődik benned mindez, akkor rábukkansz a mindent átható alapvető Jóra. Ez viszont nem érhető el a Jóért folytatott küzdelem útján. Nem érhető el hit útján, mert nem hit kérdése. Annak a valóságnak a kérdése, amiben a hit és nem hit is létrejött :). Annak a valóságnak a kérdése, amiben az elme pozitív-negatív játéka is létrejött.

Minden Egy

 

Végső soron minden Egy. Az pedig nem lehet “rossz”, nem épülhet a “rossz” talajára, sem pedig a jó és rossz váltakozásának talajára. Ezek mind benne jöttek létre. Ennél sokkal “több”, “értékesebb”, “szebb”, “tisztább”, “jobb”, bár nem írható le sem ilyen fogalmakkal, sem más fogalmakkal. Viszont ráébredni rá tudsz, Önmagadban, Önmagad felismeréseként…

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!