Mi az a megvilágosodás? Mi az Ön-Tudatra ébredés?

Az elménk folyatosan fogalmakat alkot. Hogy mi az a megvilágosodás? Erről is alkot az elménk (a kollektív elme) valamiféle fogalmat. Ez pedig nem fedi a valóságot, nem is fedheti, hisz a valóság nem lehet azonos egy fogalommal. Hogy is van ez a megvilágosodás?

A megvilágosodás a közvélemény szerint

Egyfajta spirituális tüzijáték, ahol valamiféle csodaszerűségnek muszáj történnie. Valamiféle olyan élmény, amitől azt tudjuk mondani, hogy “én már megvilágosodtam”.

Akik még sosem hallottak a megvilágosodásról, az ébredésről, nem is értik miről van szó. Mi az, hogy nem vagyok tudatos? Mi az, hogy rá kell ébredni önmagamra? Mi az, hogy a megvilágosodás hatására boldog, szeretet leszek, béke, csönd lesz bennem? Hát én már most is jól vagyok – mondják. Én már most is tudatos vagyok, most is tudom ki vagyok. Miféle bugyuta kérdések ezek? Minek kéne ráébrednem magamra? Mire lenne az jó? Miért kéne megvilágosodnom a boldogsághoz, szeretethez, békéhez, én már tudom, hogy mi tesz boldoggá?

Van, aki pedig még ennyit sem gondolkodik a dolgon, egyszerűen csak legyint anélkül, hogy egyáltalán megértené mi is ez.

Mi van, ha tényleg több van, mint eddig hittük?

Úgy nevelkedünk, úgy tudjuk, úgy szoktuk meg, hogy vagyok Én és van a világ, ami nem az Én. Mivel ezt kollektíven tesszük így, ezért kevesekben merül fel, hogy egyáltalán elgondolkodjon azon, mi van, ha ez nem csupán ennyi? Mi van, ha nem csupán kicsi Ének vagyunk, akik függenek a naaaagy világ többi szereplőjétől és emiatt hol szenved, hol meg jól érzi magát? Mi van, ha nem kell elhinnünk, hogy csupán azokkal a meghatározható jellemzőkkel, tulajdonságokkal bíró személyek-testek vagyunk, akinek kondicionálódtunk életünk során? Mi van, ha első lépésben legalább a lehetőségét megadjuk annak, hogy nem úgy van, ahogyan eddig hittük, kollektíven?

Ugye a lehetőség megadása nem kerül semmibe? Nincs akadálya. Akkor miért is ne adhatnánk meg?

Mi az a megvilágosodás?

A megvilágosodás az egós működés feloldódása. Az egós működés pedig a személyes működés, ahol bármi történjék is, azt magunkra, mint személyes Énre vonatkoztatjuk. Ahol különböző tulajdonságokat tulajdonítunk a személyes Énnek és bizonyosokat pedig nem tulajdonítunk neki. Az egós működés az Önvaló pillanatnyi játéka. Mindenki ráébred egyszer erre. A saját tapasztalatában, akár hisz benne, akár nem. Nem hit kérdése. Ilyenkor valójában nem a személyes Én, az egó ébred rá erre, hanem az Önvaló ébred rá önmagára az emberen keresztül. Végtelen sok módon és formában képes erre, ezért nincs két teljesen egyforma megvilágosodás. Ezért nincs egy recept sem, amit oda lehet adni és már kész is. Van, akinél váratlanul történik, még azt sem tudja mi az a megvilágosodás, sőt azt sem, hogy eddig egy személynek hitte magát. Van, aki sok éven át törekszik a megvilágosodásra, s aztán a másodperc tört része alatt megtörténik.

Az egós működés helyén az egyetemesség, az Egy-ség, a MOST-ság, a tiszta személytelen Tudat-Tudatosság, felszabadultság marad. Ez az, ami eddig is ott volt, csak nem vettük észre :).

A megvilágosodás a másodperc töredéke. Azonban nem feltétlenül a teljes egó feloldódása történik meg azonnal. Lehet, hogy ekkor ráébredünk arra kik vagyunk, majd pedig visszatér az egós működés valamilyen szinten, hogy immár annak tudatában, aként akik vagyunk oldódhasson tovább.

Mikor világosodunk meg?

Amikor rádöbbenünk, hogy nem vagyunk a személyiségünk (elménk tartalma), nem is voltunk soha, csak elhittük, hogy így van. Rádöbbenünk, hogy nem is a testünk vagyunk. Rádöbbenünk, hogy mindig is tudtuk kik vagyunk, de valahogy nem tulajdonítottunk ennek jelentőséget. Keresztül néztünk rajta, nem vettük figyelembe. Inkább beleéltük magunkat a személy szerepébe. Ráébredünk arra kik is vagyunk valójában. Ekkor válik “láthatóvá”, hogy mennyire korlátok között éltünk, mennyire nem is éltünk igazán (akkor sem, mikor azt hittük nagyon élünk), mennyire nem az van, ahogy eddig hittünk. Kinyílunk, ahogy a virágok. Felszabadulunk.

Ha valakivel hirtelen, spontán történik ez meg, az akkora kontraszt, hogy valóban egyfajta spirituális tüzijátékot él meg. Azonban ez nem feltétele a megvilágosodásnak, és ennek hiánya nem feltétlenül jelenti azt, hogy még nem történt meg.

A megvilágosodás nem valaminek a megtudása, nem valaminek az elérése!!! Nem arról szól, hogy most elolvasom ezt a cikket és már tudom. Nem arról szól, hogy megtudtam, megtanultam és már kész is. Tényleg rádöbbenés, tényleg ráébredés. Ténlyeg olyan, mintha felébrednél. Felébrednél abból, hogy valósnak lásd a nem valóst.  Nem eléred, hanem ráébredsz, a valóságra.

Ki világosodik meg?

Egyszer mindenki “megvilágosodik”. Megszűnik a személy Én és marad az, amik valójában vagyunk, az Önvaló. Ezért Ön-tudatra ébredés. Előtte ugyanis személyiség-Ön-tudatunk van. Másként fogalmazva, nem vagyunk tudatosak, mert nem tudjuk kik vagyunk valójában. A személy Én, az Egó eltűnésével nem marad az, ami büszke lehetne arra, hogy megvilágosodott. Ezért valójában nincs semmi, senki, aki megvilágosodna.

A spirituálisan egós működés kedvenc “csapdája” az “én még nem világosodtam meg”, a “nekem nem megy”. Emögött az a belső várakozás van, hogy mikor fogjuk már úgy ÉREZNI, azt tudni mondani, hogy megvilágosodtam. Azonban az, ami ezt várja maga az egós működés. Az egó szeretne visszaigazolást kapni, hogy ő már megvilágosodott (és van, amikor képes még ezt a visszaigazolást is megadni magának, miközben még mindig itt van). Az Önvaló tudatában van önmagának, nem kell megvilágosodnia. Az egó feloldódik, így nem marad, aki ezt érezhetné, aki ezt akarná mondani, akinek visszaigazolásra lenne szüksége.

Mire jó megvilágosodni?

Ugyanazért, amiért jó önmagadnak lenni :). Mert önmagad vagy, igazán, teljesen. Mert minden jó érzés (ez már nem érzés, csak nincs rá másik szó), amit keresel, az itt van, állandóan, ellenpólus (pl. öröm-bánat) nélkül. Mert ez maga az élettelteliség. Nem misztikus, nem spirituális, nem is logikus, nem is racionális. Nem is élmény, nem is múlik el. Nem is fogalom, sőt nem is zárható be meghatározhatóságba. Mégis van. Nem fogható semmihez, amit ismersz, mégis naaagyon jóóóó, és semmi sem fogható ehhez az egó birodalmában. VAN.

Fekete Kata természetgyógyászat, ThetaHealing, ZYO

 

Nézd meg ezt is

ZYO A belső életenergia felfedezése - Önvaló Tudatosság, mini elvonulás

ZYO A belső életenergia felfedezése – Önvaló Tudatosság, mini elvonulás dec. 1-3.

A belső életenergiát nemcsak érzékelni, figyelni, tudatosítani fogjuk, hanem ki is fejezzük, és megnézzük, hogy válik fizikaivá. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!