Mi a közös a betegségek kezdetében – Hogy lehet csírájában elfojtani őket?

Az emberi test csodálatosan működik önmagától. Öngyógyító ereje még ma sem teljesen feltérképezett, ismert. Bámulatra méltó, ahogy kompenzálja a környezeti hatásokat is és a belső, lelki kibillenéseinket is. Vagy az, ahogy alkalmazkodik a testet érő sok-sok helyzethez, mint pl. a túl meleg, a túl nagy terhelés, stb. Sok, erős, tartós hatás kell ahhoz, hogy a test feladja, hogy teljesen visszaállítsa önmagát a norma állapotra.

Arra szoktunk figyelni, ügyelni, hogy testünk ne legyen tartósan kitéve az időjárás, a vegyszerek, a nem megfelelő táplálkozás, stb. hatásainak. Van viszont valami, amire nem is szoktunk gondolni:

Milyen a lelki állapotunk?

Mikor a betegség tünetei felütik fejüket, akkor már javában tart az a lelki folyamat, ami az egész mögött áll. A fizikai test tükre a lelki állapotnak. A stressz, a problémák, a rossz érzések, a megoldhatatlannak tűnő dolgok, a nehézségek és a mélyen eltemetett ámde megoldatlan dolgok belső feszültséget okoznak. A test öngyógyító működése miatt sokáig rejtve maradhat a lelki feszültség testre gyakorolt hatása. Ezért nem szoktunk tudatában lenni annak, hogy melyik lelki probléma melyik testi tünetet eredményezi. A tudatalatti feltérképezése során viszont meg lehet találni ezeket az összefüggéseket is.

Mi a közös a betegségek kezdetében? Hogy lehet csírájában elfojtani őket?

Mindegyik betegség mögött ott vannak azok a történetek, amik nyomot hagytak érzelmileg, lelkileg. Ezek érzelmi töltése eredményezi a test feszültségét. Ezt kell elkapnunk akkor és ott, amikor keletkezni készül. Vagyis a legegyszerűbb, ha a betegségek kialakulását azzal előzzük meg, hogy törődünk a lelki állapotunkkal.

Időt szakítunk arra, hogy a lelki egyensúlyunk mindig meg legyen. Mindig fog olyan történni, ami kibillent belőle s épp ez az ideális idő megállni egy pillanatra. Ilyenkor célszerű fókuszt váltani a feszültség okáról, körülményeiről, miértjeiről, következtetéseiről, értelmezéséről a lelki békére.  Mindenkiben megtalálható a lelki béke tere, amit ha egyszer felfedezel, utána már könnyebben megy a fókusz váltás.

A lelki béke belső tere maga az egyensúly. Az egyensúly pedig a test normál működését segíti és segít megelőzni a betegségek kialakulását, csírájában fojtva el a belső feszültségeket.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Egy komment

 1. Kupás Ferencné Ancsa

  Szia Kata!
  Igyeķszem tartani lelki egyensúlyaimat,sokat dolgozom rajta..
  Egyre türelmesebb vagyok.
  Kevesebb a gond a sogoromal.
  Üdv Ancsa puszi. ❤

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!