Melyik döntés a jó döntés? Mi tévő legyek?

Sokan keresnek meg azzal, hogy nem tudják melyik lehetőséget válasszák, hogy melyik döntés a jó döntés. Gyakran ellentmondó érzések kísérik az egyes lehetőségeket és a logika sem segít. Mit lehet ilyenkor tenni?

A tudatalatti blokkok korlátozzák még a lehetőségek felismerését is. Gyakran a konkrét lehetőség helyett csak annak töredékét érzékeljük, a többit pedig elnyomják a “szűrőink”, azaz a tudatalattiban tárolt hitrendszerek. A töredékesen érzékelt lehetőségek és az egyáltalán nem észrevett lehetőségek teszik velünk azt, hogy elbizonytalanodunk a döntésünk kapcsán vagy egyenesen döntésképtelenné válunk egy időre.

A lehetőségek mindig készen állnak már, mire egyáltalán felmerül bennünk, hogy döntsük. Vagyis sosem arról van szó, hogy nincs mi közül választani vagy hiányzik az igazi jó lehetőség. Csak arról van szó, hogy nem vesszük észre őket. Ha feloldjuk a tudatalatti kapcsolódó blokkjait (pl. ThetaHealing módszerrel), akkor furcsamód már azonnal több lehetőséget látunk, a későbbiekben pedig akár még többet és jobbat is. Gyakran van, hogy valaki nem tudja, hogyan oldja fel ezeket a blokkokat és neki is jól jönne valamilyen támpont. Íme:

Melyik döntés a jó döntés? – Lelki szempontok a döntéshez

Mi vezéreli a döntésedet? A félelem vagy a szeretet?

Ez a legfontosabb szempont.

Félelem

Ha a félelem vezérli, akkor annak jó eséllyel nem lesz jó vége. Ugyanis a félelem a félelem tárgyát teremti meg, akkor is mikor épp elkerülni igyekszel. Félelem okán voksolsz egy döntés mellett, ha a döntéssel:

  • a döntés a fejben születik meg
  • el akarod kerülni a veszteséget, valakinek, valaminek az elvesztését
  • biztosítani akarod a jövődet vele, azaz félsz attól, hogy mi lesz
  • meg akarod védeni magad valamitől, stb.

Ezek logikus okok a döntés mellett, de mivel félelem vezérli őket nem úgy fognak elsülni, ahogy számítasz rá, rossz érzéssel.

Szeretet

Ha a szeretet vezérli a döntésedet, akkor a legjobb esélyed van rá, hogy a vártnál is jobb dolgok történjenek és hogy akkor is jó legyen, ha más vagy másként teljesül, mint vártad. Mikor a szeretet vezérel, akkor szinkronban vagy a valódi lényeddel. Mikor a félelem, akkor önmagad megtagadásában vagy.

Honnan tudhatod, hogy a szeretet vezérel épp?

  • Intuíciódra hallgatsz.
  • Különös, mély jó érzés van benned, pedig nem látod át az egészet és a várható következményeket sem.
  • Gyakran nem is érted, miért érzed úgy, hogy ez a jó döntés.
  • A döntés a szívedből jön, a fejed meg csak sorakoztatja az ellenérveit.

Minél fejlettebb az intuíciód és minél többet hagyatkozol rá annál könnyebben megy majd a döntés, annál jobban ráérzel melyik az igazi.

Ugye milyen nehéz lehetett Steve Jobs-nak az okos telefonok kifejlesztésébe és legyártásába fogni (és jó sok pénzt beletenni)? Ugyanis akkoriban minden kutatás, minden vélemény (és igazán alapos kutatást végeztek) egybehangzóan azt mondta, hogy ez teljes bukás lesz, mert az embereket nem érdeklik az okos telefonok, nincs rájuk szükségük :). És nézd mi lett belőle… 🙂

Neked is van sok-sok ilyen döntésed és lehet, hogy nem is veszed észre őket, mert annyira szeretnél mindent biztonságban tudni, hogy közben elmégy az igazi biztonság mellett :). Hogy melyik döntés a jó döntés? Az, ami a szíveden át jön. Az igazi biztonság a szíveden át vezérel és szeretet a neve. A legjobban intuitíven tudod megközelíteni, legalábbis, amíg nem ébredsz rá a valódi természetedre.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO 

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!