Meg akarjuk oldani a megoldhatatlant? – A siker érzés nyomában

Azt mondod, “nem tudom megoldani”, “nekem ez nem sikerül”, “nem értem hogy csináljam és mit, hogy ne így legyen”, “már nincs több ötletem és még mindig nem oldódott meg”, már százszor próbáltam, de nem megy, stb. Gyakran nem vesszük észre, hogy meg akarjuk oldani a megoldhatatlant…

Emögött gyakran az elme működéséből eredő, könnyen megoldható csapda van.

Megtörtént esetek, ahol meg akarjuk oldani a megoldhatatlant

hogy értsétek milyen egyszerűen működik az univerzum és mennyire túlbonyolítja az elménk:

Párkapcsolat

Adott egy párkapcsolat, ahol a Nő beszélgetést vár a Férfitól, de hiába, mert azt folyton lekötik a kütyük. A Nő egy ideig tűr, majd nem bírja tovább és minden létező módon megpróbálja beszélgetésre bírni a Férfit. Majd mikor semmilyen módon sem sikerül, végül dühében elhallgat. 1 óra csönd után a Férfi megszólal magától és el kezd beszélni a saját kis dolgairól.
A Nő pedig úgy érzi nem hallgatták meg, hiába kérte, hiába magyarázta el, hogy neki beszélgetésre van szüksége egy párkapcsolatban és ez a helyzet megoldhatatlan, akármivel próbálkozik.
Észrevetted mi történik itt?
A Nő nem veszi észre, hogy a probléma megoldódott…
Hiszen a Férfi – ugyan 1 óra elteltével – de magától elkezd beszélni. 🙂 A Nő pedig azt mondja erre, hogy igen, de akkor is problémám van, mert nem kérdezi meg tőlem, hogy én hogy vagyok, hogy telt a napom. De EZ MÁR EGY MÁSIK “PROBLÉMA”. Az eredeti megoldódott :), elérte a célját, “győzelmet aratott”, csak nem vette észre, hogy így van. Hát nem boldogabb lenne minden párkapcsolat, ha észrevennénk mikor a másik “enged”?

Pénzügyi “probléma”

Ugyanez a helyzet, mikor azt hallom, hogy “pénzügyi problémáim” vannak, nem keresek elég jól a munkahelyemen. Majd kis idő múltán: már mindent megpróbáltam, de sehogy sem tudom megoldani a pénzügyi problémáimat, egyre rosszabb helyzetben vagyok, nem tudom mi lesz velem és miből tartom el a gyerekem. És mi újság a munkahelyeden?
Ja, ott minden rendben, kaptam jutalékot, mert javul a teljesítményem, a fizetésem is több lett. De én nem akarok itt dolgozni, ez nem jó munkahely, máshol többet lehetne keresni, jobb körülmények között…. 🙂 Szóval, akkor az eredeti “probléma” megoldódott, csak közben megnőtt az igény és keletkezett egy újabb 🙂 :).
Még sok sok példa van, az élet bármely területéről. Sokszor azt látom, hogy még egészségügyi problémák megoldódását sem vesszük észre, csak ha kívülálló tudatosítja. Közben pedig úgy érezzük, hogy nekünk nem sikerülnek a dolgaink :).
Meg akarjuk oldalni a megoldhatatlant? - A siker érzés nyomában

Te vajon sikeresnek tartod-e magadat?

Ha igen, akkor amiben sikeresnek érzed magad abban valószínűleg észre is veszed, ha megoldódtak a dolgok. A kudarc érzések mögött, az “én nem vagyok sikeres” érzések mögött gyakran megtalálható, észre nem vett elme csapda rejlik. Az, hogy meg akarjuk oldani a megoldhatatlant, pedig megoldódott. Azért tűnik hihetőnek, hogy még nincs megoldva, mert automatikusan behívjuk a memóriából a problémát és ezzel újra és újra életre keltjük azt az emlékezetünkből.
Te vajon észreveszed-e, amikor 1-1 “baj, probléma, ügy” megoldódott?

Hogy nem vesszük észre, ha valami megoldódott?

A példákból is látható, hogy elképzeléseink állandó változásban vannak. Ma úgy hisszük, hogy holnap jól fog esni egy finom húsleves, holnap pedig nem értjük, hogy miért nem főztünk tegnap inkább egy zöldség levest, mikor abban kevesebb a koleszterin? Ma még az  íz alapján választanánk, holnap viszont az egészség kerül fókuszba (főleg, ha reggel hallottál erről egy rádióműsort :)). Ha értekelésünk alkalmával figyelembe vennénk, hogy mi volt az eredeti elképzelés, amit meg szerettünk volna oldani, akkor elégedettebbek lehetnénk.
Mikor pedig egy konkrét “problémán” dolgozunk és keressük a megoldását, akkor is fontos lefülelni, amikor az eredeti probléma mellé társítottunk egy újabb elvárást, egy újabb problémát.
Az elménk “probléma” sorozatokat képes előállítani és folyton dolgozik ezek megoldásán. Azonban ez egy szüntelen tevékenysége, ami miatt könnyen azt hihetjük, hogy nekünk semmi sem sikerül és semmit sem tudunk megoldani.
Dehogynem! Csak közben keletkezik egy még újabb 🙂 és azzal még nem vagyunk készen.

Kudarc helyett sikeresség, elégedettség

Ahelyett, hogy meg akarjuk oldani a megoldhatatlant, ami már megoldódott, VEGYÜK ÉSZRE A LEGAPRÓBB SIKERT, A LEGAPRÓBB MEGOLDÓDÁST IS és sokkal jobban érezzük majd magunkat.
Mit jelent neked az adott esetben megoldódás? Mitől fogod úgy tekinteni, hogy az adott dolog megoldódott? Először is ezt kellene tisztáznod magaddal…  Szabjunk  “határt”, amikortól azt mondjuk ez készen van. Mondjuk meg, hogy mi az a pont, amikor azt mondhatjuk, ez megoldódott. Tegyük ezt még akkor, mikor el kezdünk “dolgozni” az adott probléma megoldásán.
Ha nem veszed észre ezeket, akkor KUDARC-ként fogod értékelni ezeket a helyzeteket és vele együtt magadat. Az életedet pedig kudarcok sorozatának.
A sikeresség érzéshez jó, hogyha meg tudod különböztetni, hogy hol kezdődik és végződik egy-egy “probléma” és hol kezdődik a következő. És jó, ha meg tudod “ünnepelni” a legkissebb sikert is, akkor is, ha közben született egy újabb “problémád”.
Ne feledd, hogy ha a sikeresség érzésre fókuszálsz, ahelyett, hogy mindenben a kudarcot látnád, akkor a siker hiteddel a sikert vonzod. Fordítva viszont a kudarcot teremted.
A dolgaink nagy része a tudatalatti szintjén dől el és ha ott rendben vannak, akkor automatikusan “rendben” működünk. Ezért készítettem egy ThetaHealing letöltést, amivel itt tudsz élni ebben a csoportban (a cikk tetején találod):

Nézd meg ezt is

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Az anyagiak szegény-gazdag játszmája Önvalóként (a valódi Énünk) energia mezővé szelidül, amit tudatosan meghaladunk. Az anyagi kérdések ily módon többé nem okoznak szenvedést, bánatot, vagy aggodalmat, problémát. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!