Létezés 7 síkja – orvoslás és természetgyógyászat

A létezés 7 síkja része a világunkban uralkodó rendnek és rendszernek. Ezek a síkok szorosan együttműködnek egymással, mint ahogy a különböző anyagi szintű gyógymódok is szorosan kiegészítik a természetgyógyászati gyógymódokat és fordítva. Az akadémikus (hagyományos) orvoslás az anyag megismerésében és működésében ért el kimagasló szintet, a jó természetgyógyászok képesek profi módon működtetni a „finom energetikai világot”. A két ágazat egymás egypetéjű ikertestvérei.

Kismilliószor megkaptam a kérdést: Hogy vagyok képes egyszerre lenni természetgyógyász és háziorvos? – mintha valamilyen bűnt követnék el azzal, hogy egységben akarom látni az embert. Mindig is tudtam, hogy ez a helyes szemlélet, mégis a végső megértést és megnyugvást a Theta Healing® módszerben oktatott „a létezés 7 síkja” megértése hozta el számomra.

Hogyan képeznek egységet különböző gyógymódok? A létezés 7 síkja segít megérteni

hogy hogyan képeznek egységet a különböző gyógymódok, és hogyan egészítik ki azok egymást, anélkül, hogy bármilyen alá-, fölérendeltség lenne a rendszerben.

A létezés 7 síkja egy fogalmi eszköz annak megértésére, hogy fizikai és spirituális szinten miért működik a világ, és hogyan érint ez bennünket. Minden sík képviselteti magát az emberben. Minden egyes síknak megvan a maga energiája, amelyet legjobban rezgésként lehet leírni, és minden síknak megvannak a maga törvényei, szabályai és állapotai.

AZ ELSŐ SÍK

Ásványok
Ásványok

Ide tartozik a periódusos rendszer összes eleme, a szervetlen anyagok, az ásványok, a kristályok, a talaj, a föld. A létezés 1-es síkjához tartozó gyógyítók a kristálygyógyászok, az alkimisták. Amikor meditáció kapcsán „földelünk”, akkor az 1-es sík energiájához kapcsolódunk. Amikor ásványi anyagot szedsz, akkor ezt a síkot használod. Ide tartoznak a szervetlen gyógyszerek is.

.

A MÁSODIK SÍK

Fitoterápia: Gyógyítás gyógynövényekkel
Fitoterápia: Gyógyítás gyógynövényekkel

Ez a sík a szerves anyagokat tartalmazza, a vitaminokat, a növényeket, a fákat, a Tündéreket és az elementálokat. A létezés 2-es síkjához tartoznak a fitoterapeuták, akik a gyógynövényekkel gyógyítanak. Amikor vitaminnal táplálod a tested, akkor ezzel a síkkal dolgozol együtt. Amikor szerves gyógyszert szedsz, akkor is ezzel a síkkal kapcsolódsz.

.

 

A HARMADIK SÍK

Műtét
Műtét

Ez a sík az, ahol az emberek és az állatok léteznek. Ide tartoznak a fehérjék. Itt, nekünk embereknek kihívást jelent az érzelmeink, ösztönös vágyaink szabályozása, illetve, hogy itt a fizikai világban, emberi testben élünk. A létezés 3-as síkján van maga az Ember. Minden olyan gyógymód, amit az emberi testen végeznek, ezen a síkon történik: masszázs, csontkovácsolás, műtétek, de ide tartoznak az  enzimterápiák is.

A létezés első 3 síkja szilárdabb, fizikai síkok. Az idő és más anyagra vonatkozó törvényekkel szorosan együttműködnek.

A NEGYEDIK SÍK

A szellem
A Szellem

A létezés negyedik síkja a Szellem birodalma. Szellemi őseink birodalma. Ide tartoznak a szénhidrátok. A létezés 4-es síkjának az energiáival és a törvényeivel dolgoznak együtt a sámánok, a szellemgyógyászok, a szellemi látást ennek a síknak köszönhetjük. Ha szénhidrátot eszünk, akkor is ezzel a síkkal kapcsolódunk.

.

AZ ÖTÖDIK SÍK

Lélek síkja
Lélek síkja

A Lélek tere. Ez a sík több száz alsíkra tagolódik. Lélekcsaládok, angyali rendek, a lélekcsaládokat irányító mesterek, mennyei szüleink birodalma.  Molekuláink közül a zsírok tartoznak ehhez a síkhoz. A létezés 5-ös síkjával dolgozik együtt minden olyan technika, ami alfa agyhullám állapotában zajlik. A lélekgyógyászok, a Reiki, az Angyalokkal gyógyítók ehhez a síkhoz kapcsolódnak. Ha zsírokat eszünk e Lélek teréhez kapcsolódunk.

.

A HATODIK SÍK

Törvények síkja
Törvények síkja

Ez a törvények síkja: több száz törvény, mely összetartja és működteti ezt az Univerzumot. Ilyenek például: a mágnesesség, a gravitáció, az idő törvénye, az ok-okozat törvénye, az igazság törvénye, a karma törvénye… Molekuláris szinten a nukleinsavak tartoznak ehhez a síkhoz. Ezek azok az apró építőkövek, amelyek a DNS-ben, a génjeinkben megtalálhatók.

A létezés 6-os síkja, a törvények síkja minden síkot segít. Tipikus együttműködés ezzel a síkkal a zeneterápia, a homeopátia (1-es, 2-es, 3-as síkok együttműködése a rezgés törvényével). Meggyőződésem, hogy a Grabovoj számok is a törvények síkjával szorosan együttműködve adnak hozzáférést bizonyos mentális irányítási folyamatokhoz, melyeket, ha thétában végzünk, akkor a létezés 7-es síkjával is kapcsolódunk.

A HETEDIK SÍK

Feltétel nélküli szeretet síkja
Feltétel nélküli szeretet síkja

Az embert éltető Forrás Energia szintje, a mindenség Teremtőjének a síkja, a feltétel nélküli szeretet tere. Amikor az agy théta agyhullám állapotában működik, akkor automatikusan kapcsolódik az ember ehhez a síkhoz. Vianna Stibal ezt írja erről a síkról a Theta Healing® könyvben: „Ez a szint használatos az azonnali gyógyulásokhoz, a leolvasásokhoz és a legmagasabb szintű teremtésekhez.”

Molekuláris szinten ehhez a síkhoz tartozik az ATP (adenozin-trifoszfát) molekula, mely az emberi szervezet energia háztartásában óriási jelentőségű. A létezés 7-es síkjához akkor kapcsolódunk a legnagyobb mértékben, amikor az agyunk théta agyhullámokat bocsájt ki.  Ez naponta többször is megtörténik: elalváskor és ébredéskor, valamint Theta Healing® technikával bármikor.

Az EMBERBEN mind a hét sík egyszerre jelen van: ásványi anyagok, szerves anyagok, fehérjék, szénhidrátok, zsírok, nukleinsavak és ATP mint energia forrás. A létezés 7 síkja modellként szolgált számomra, hogy miért szükséges a kiegyensúlyozott vegyes étrend, hisz minden, főbb molekula csoport egy-egy síknak a része.

Hétköznapi példák, amik segítenek megérteni, hogy hogyan része az embernek a létezés 7 síkja

  • Amikor egy sebész operál a létezés 1-es síkjához tartozó asztalon fekszik a páciens, és ehhez a síkhoz tartozó fém műszerekkel dolgozik az orvos. A létezés 2-es síkjához tartozó gyógyszerekkel érik el az altatott állapotot és a fájdalommentességet. A 3-as síkkal is együttműködik, hiszen az emberi test végez változtatásokat egy emberi testen. A sebész a kis ujját sem képes megmozdítani a saját Szelleme nélkül, hisz a Szellem mozgatja az anyagot, így szorosan együttműködik a 4-es síkkal. Mivel él, a Lélek terével, tehát az 5-ös síkkal is együttműködik. Hat a folyamatra számos törvény: a gravitáció törvénye, a szövetek tulajdonságait meghatározó törvények, az idő törvénye, az ok-okozat törvénye. Így a 6-os sík is jelen van. Végül, de nem utolsó sorban, az a tapasztalatom, hogy a legtöbb sikeres orvos kollégám, hisz egy magasabb intelligenciában, egy mindent összetartó erőben, amit néhányan Teremtőnek neveznek. Így a műtét során a létezés 7-es síkja is időnként képviselve van.
  • Amikor csontritkulása van valakinek, akkor nem tud együttműködni a létezés 1-es síkjával. Vianna Stibal szerint a támogatás hiánya jelenik meg érzelmi szinten ezeknél az embereknél, ezért nem képesek megfelelően felszívni az ásványi anyagokat.

Minden gyógyító, bármely síkkal is dolgozik együtt a létezés 7 síkja adott és törekedhet arra, hogy munkájában mind a 7 jelen legyen. Törekedjünk a teljességre, legyünk nyitottak, kérdezzünk, elmélkedjünk, és csodás világok tárulhatnak elénk.

Sok-sok éven át szemben álltak egymással a természetgyógyász szemléletű és az akadémikus szemléletű orvos részeim. Egyfelől azt tapasztaltam, hogy jobban gyógyulnak a természetes módszereket kereső emberek, másfelől sokszor láttam, hogy azok, akik elzárkóznak a gyógyszerek beszedésétől, azok rosszabb állapotba kerültek.  Gyakran tapasztaltam, hogy két táborra vannak szakadva a gyógyítók, és mindenki a maga térfelére esküszik, sajnos leértékelve a többieket.

Hiszem és tudom, hogy el fog jönni az a világ, amikor a természetgyógyászat és az akadémikus (hagyományos) orvoslás gyógyítói területei tisztelni fogják egymást, amikor mindenki azt fogja művelni, amiben ő a legtehetségesebb, amikor végre az Ember hivatalosan is az lehet, ami valójában: Test, Lélek, Szellem és Tudat összhangban működő egysége.

dr. Francia Boglárka orvos, természetgyógyász, a ThetaHealing® és Grabovoj® módszerek tanára

Nézd meg ezt is

Túl szép, hogy igaz legyen - Mi van, ha nem tudom elhinni?

Túl szép, hogy igaz legyen – Mi van, ha nem tudom elhinni?

Ugye milyen nehéz a jó dolgokról elhinni, hogy lehetségesek? Hogyan élhetnénk meg, ha nem tudunk és nem is kell hinni benne?

Egy komment

  1. Egyre nagyobb bizonyítást nyer az, hogy a hagyományos orvoslás nem képes a termeszetgyogyaszok nélkül a betegsegek legtobbjenel gyogyitasra, betegségek megelozesere pedig egyáltalán nem. Ma még nagy kegy a sors tol, ha egy rászorulo a”hívő “- orvos gyógyító segítséget megtalalja, és saját tudatos hittel is segíti a bizonyítás tiszteletteljes elfogadtatasat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!