Létezés 7 síkja – orvoslás és természetgyógyászat

A létezés 7 síkja része a világunkban uralkodó rendnek és rendszernek. Ezek a síkok szorosan együttműködnek egymással, mint ahogy a különböző anyagi szintű gyógymódok is szorosan kiegészítik a természetgyógyászati gyógymódokat és fordítva. Az akadémikus (hagyományos) orvoslás az anyag megismerésében és működésében ért el kimagasló szintet, a jó természetgyógyászok képesek profi módon működtetni a „finom energetikai világot”. A két ágazat egymás egypetéjű ikertestvérei.

Kismilliószor megkaptam a kérdést: Hogy vagyok képes egyszerre lenni természetgyógyász és háziorvos? – mintha valamilyen bűnt követnék el azzal, hogy egységben akarom látni az embert. Mindig is tudtam, hogy ez a helyes szemlélet, mégis a végső megértést és megnyugvást a Theta Healing® módszerben oktatott „a létezés 7 síkja” megértése hozta el számomra.

Hogyan képeznek egységet különböző gyógymódok? A létezés 7 síkja segít megérteni

hogy hogyan képeznek egységet a különböző gyógymódok, és hogyan egészítik ki azok egymást, anélkül, hogy bármilyen alá-, fölérendeltség lenne a rendszerben.

A létezés 7 síkja egy fogalmi eszköz annak megértésére, hogy fizikai és spirituális szinten miért működik a világ, és hogyan érint ez bennünket. Minden sík képviselteti magát az emberben. Minden egyes síknak megvan a maga energiája, amelyet legjobban rezgésként lehet leírni, és minden síknak megvannak a maga törvényei, szabályai és állapotai.

AZ ELSŐ SÍK

Ásványok
Ásványok

Ide tartozik a periódusos rendszer összes eleme, a szervetlen anyagok, az ásványok, a kristályok, a talaj, a föld. A létezés 1-es síkjához tartozó gyógyítók a kristálygyógyászok, az alkimisták. Amikor meditáció kapcsán „földelünk”, akkor az 1-es sík energiájához kapcsolódunk. Amikor ásványi anyagot szedsz, akkor ezt a síkot használod. Ide tartoznak a szervetlen gyógyszerek is.

.

A MÁSODIK SÍK

Fitoterápia: Gyógyítás gyógynövényekkel
Fitoterápia: Gyógyítás gyógynövényekkel

Ez a sík a szerves anyagokat tartalmazza, a vitaminokat, a növényeket, a fákat, a Tündéreket és az elementálokat. A létezés 2-es síkjához tartoznak a fitoterapeuták, akik a gyógynövényekkel gyógyítanak. Amikor vitaminnal táplálod a tested, akkor ezzel a síkkal dolgozol együtt. Amikor szerves gyógyszert szedsz, akkor is ezzel a síkkal kapcsolódsz.

.

 

A HARMADIK SÍK

Műtét
Műtét

Ez a sík az, ahol az emberek és az állatok léteznek. Ide tartoznak a fehérjék. Itt, nekünk embereknek kihívást jelent az érzelmeink, ösztönös vágyaink szabályozása, illetve, hogy itt a fizikai világban, emberi testben élünk. A létezés 3-as síkján van maga az Ember. Minden olyan gyógymód, amit az emberi testen végeznek, ezen a síkon történik: masszázs, csontkovácsolás, műtétek, de ide tartoznak az  enzimterápiák is.

A létezés első 3 síkja szilárdabb, fizikai síkok. Az idő és más anyagra vonatkozó törvényekkel szorosan együttműködnek.

A NEGYEDIK SÍK

A szellem
A Szellem

A létezés negyedik síkja a Szellem birodalma. Szellemi őseink birodalma. Ide tartoznak a szénhidrátok. A létezés 4-es síkjának az energiáival és a törvényeivel dolgoznak együtt a sámánok, a szellemgyógyászok, a szellemi látást ennek a síknak köszönhetjük. Ha szénhidrátot eszünk, akkor is ezzel a síkkal kapcsolódunk.

.

AZ ÖTÖDIK SÍK

Lélek síkja
Lélek síkja

A Lélek tere. Ez a sík több száz alsíkra tagolódik. Lélekcsaládok, angyali rendek, a lélekcsaládokat irányító mesterek, mennyei szüleink birodalma.  Molekuláink közül a zsírok tartoznak ehhez a síkhoz. A létezés 5-ös síkjával dolgozik együtt minden olyan technika, ami alfa agyhullám állapotában zajlik. A lélekgyógyászok, a Reiki, az Angyalokkal gyógyítók ehhez a síkhoz kapcsolódnak. Ha zsírokat eszünk e Lélek teréhez kapcsolódunk.

.

A HATODIK SÍK

Törvények síkja
Törvények síkja

Ez a törvények síkja: több száz törvény, mely összetartja és működteti ezt az Univerzumot. Ilyenek például: a mágnesesség, a gravitáció, az idő törvénye, az ok-okozat törvénye, az igazság törvénye, a karma törvénye… Molekuláris szinten a nukleinsavak tartoznak ehhez a síkhoz. Ezek azok az apró építőkövek, amelyek a DNS-ben, a génjeinkben megtalálhatók.

A létezés 6-os síkja, a törvények síkja minden síkot segít. Tipikus együttműködés ezzel a síkkal a zeneterápia, a homeopátia (1-es, 2-es, 3-as síkok együttműködése a rezgés törvényével). Meggyőződésem, hogy a Grabovoj számok is a törvények síkjával szorosan együttműködve adnak hozzáférést bizonyos mentális irányítási folyamatokhoz, melyeket, ha thétában végzünk, akkor a létezés 7-es síkjával is kapcsolódunk.

A HETEDIK SÍK

Feltétel nélküli szeretet síkja
Feltétel nélküli szeretet síkja

Az embert éltető Forrás Energia szintje, a mindenség Teremtőjének a síkja, a feltétel nélküli szeretet tere. Amikor az agy théta agyhullám állapotában működik, akkor automatikusan kapcsolódik az ember ehhez a síkhoz. Vianna Stibal ezt írja erről a síkról a Theta Healing® könyvben: „Ez a szint használatos az azonnali gyógyulásokhoz, a leolvasásokhoz és a legmagasabb szintű teremtésekhez.”

Molekuláris szinten ehhez a síkhoz tartozik az ATP (adenozin-trifoszfát) molekula, mely az emberi szervezet energia háztartásában óriási jelentőségű. A létezés 7-es síkjához akkor kapcsolódunk a legnagyobb mértékben, amikor az agyunk théta agyhullámokat bocsájt ki.  Ez naponta többször is megtörténik: elalváskor és ébredéskor, valamint Theta Healing® technikával bármikor.

Az EMBERBEN mind a hét sík egyszerre jelen van: ásványi anyagok, szerves anyagok, fehérjék, szénhidrátok, zsírok, nukleinsavak és ATP mint energia forrás. A létezés 7 síkja modellként szolgált számomra, hogy miért szükséges a kiegyensúlyozott vegyes étrend, hisz minden, főbb molekula csoport egy-egy síknak a része.

Hétköznapi példák, amik segítenek megérteni, hogy hogyan része az embernek a létezés 7 síkja

  • Amikor egy sebész operál a létezés 1-es síkjához tartozó asztalon fekszik a páciens, és ehhez a síkhoz tartozó fém műszerekkel dolgozik az orvos. A létezés 2-es síkjához tartozó gyógyszerekkel érik el az altatott állapotot és a fájdalommentességet. A 3-as síkkal is együttműködik, hiszen az emberi test végez változtatásokat egy emberi testen. A sebész a kis ujját sem képes megmozdítani a saját Szelleme nélkül, hisz a Szellem mozgatja az anyagot, így szorosan együttműködik a 4-es síkkal. Mivel él, a Lélek terével, tehát az 5-ös síkkal is együttműködik. Hat a folyamatra számos törvény: a gravitáció törvénye, a szövetek tulajdonságait meghatározó törvények, az idő törvénye, az ok-okozat törvénye. Így a 6-os sík is jelen van. Végül, de nem utolsó sorban, az a tapasztalatom, hogy a legtöbb sikeres orvos kollégám, hisz egy magasabb intelligenciában, egy mindent összetartó erőben, amit néhányan Teremtőnek neveznek. Így a műtét során a létezés 7-es síkja is időnként képviselve van.
  • Amikor csontritkulása van valakinek, akkor nem tud együttműködni a létezés 1-es síkjával. Vianna Stibal szerint a támogatás hiánya jelenik meg érzelmi szinten ezeknél az embereknél, ezért nem képesek megfelelően felszívni az ásványi anyagokat.

Minden gyógyító, bármely síkkal is dolgozik együtt a létezés 7 síkja adott és törekedhet arra, hogy munkájában mind a 7 jelen legyen. Törekedjünk a teljességre, legyünk nyitottak, kérdezzünk, elmélkedjünk, és csodás világok tárulhatnak elénk.

Sok-sok éven át szemben álltak egymással a természetgyógyász szemléletű és az akadémikus szemléletű orvos részeim. Egyfelől azt tapasztaltam, hogy jobban gyógyulnak a természetes módszereket kereső emberek, másfelől sokszor láttam, hogy azok, akik elzárkóznak a gyógyszerek beszedésétől, azok rosszabb állapotba kerültek.  Gyakran tapasztaltam, hogy két táborra vannak szakadva a gyógyítók, és mindenki a maga térfelére esküszik, sajnos leértékelve a többieket.

Hiszem és tudom, hogy el fog jönni az a világ, amikor a természetgyógyászat és az akadémikus (hagyományos) orvoslás gyógyítói területei tisztelni fogják egymást, amikor mindenki azt fogja művelni, amiben ő a legtehetségesebb, amikor végre az Ember hivatalosan is az lehet, ami valójában: Test, Lélek, Szellem és Tudat összhangban működő egysége.

dr. Francia Boglárka orvos, természetgyógyász, a ThetaHealing® és Grabovoj® módszerek tanára

Nézd meg ezt is

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

ZYO Hála rezgés meditáció hangfürdővel videón

Ez egy Önvaló meditáció, amely az igazi Énedbe vezet vissza. Figyelj befelé és érezd át. 

Egy komment

  1. Egyre nagyobb bizonyítást nyer az, hogy a hagyományos orvoslás nem képes a termeszetgyogyaszok nélkül a betegsegek legtobbjenel gyogyitasra, betegségek megelozesere pedig egyáltalán nem. Ma még nagy kegy a sors tol, ha egy rászorulo a”hívő “- orvos gyógyító segítséget megtalalja, és saját tudatos hittel is segíti a bizonyítás tiszteletteljes elfogadtatasat.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!