Lélek útja az Egó világában – Életeken át, újraszületéseken át

A képen látható gyönyörű műalkotást Cordobában találtam a nemzetközi virágfesztiválon. Ha szívből nézed talán a képen át is érzed ennek mélységes igazságát, ahogyan megelevenedik rajta a Lélek útja az Egó világában.

Big Boom a Lélek nézőpontjából

Az Egy Lélek (Isten/Univerzum/Teremtő, stb.) tudni tudja ki ő, de hogyan tapasztalhatná meg? A Vagyok, a Létezem gondolat teremtő ereje végig rezeg a Semmin és létrehozza a tapasztalást lehetővé tevő Egót és a tér-időt, ahol Egóként tapasztalhat. A Big Boom, ahogy a tudósok emlegetik. Létrejön az anyag világa, ami tapasztalhatóvá teszi a nem anyagot. Létrejön a viszonylagosság (relativitás), hogy az összehasonlítás által tapasztalhatóvá váljanak a Minden részei és a Minden részei által az Egész. Lehetővé válik a Semmi megtapasztalása a Minden által. Márcsak a Valaki kell ide, Aki tapasztal.

Ezért az Egy Lélek leszületik az Egóba. Az Egy Lélek része az Egyéni Lélek, általa tapasztalja meg az Egy a sokat, a sokszínűt, a sokfélét és az összes részét. Ez a Lélek útja az Egó világában. A Lélek útja során Önmagát keresi. Ki vagyok Én? Kivé válhatok Én? Ki a legjobb Önmagam? Mi a legtöbb, akivé válhatok?

Egó szerepek – életek

Az Egó végtelen sokféle szerepet tud eljátszani, s hogy melyik életben melyik szerepet játsza az az Egyéni Lélek tapasztalás vágya szerint alakul. Bármely szerepet játsza is, mindig arra kíváncsi ki is ő ebben a szerepben? Ez e ő? És mi az, ami nem ő?Vagy inkább valaki, valami más? Minden szerephez “színpad” tartozik, megfelelő forma, alak, alkat, megfelelő Egó szereplő társak, események, jelenségek. Az Egyéni Lélek bármilyen formát felvehet a tapasztalásához. Milyen hajlékonynak lenni? Felveszi a karcsú nyírfa alakját és hajladozik a szélben. Milyen erősnek lenni? Felveszi az oroszlán formáját. Milyen győztesnek lenni? Felveszi egy hadvezér szerepét. Milyen térnek lenni? Felveszi a levegő szerepét. Milyen repülni? Madár lesz belőle.

Lélek útja
Cordoba, Nemzetközi Virágkiállítás 2017. október

Nézd a képen a sok-sok formát, színt, az összekapcsolódásukat. Így kapcsolódnak össze az életek, azaz az Egyéni lélek szerepei. Van, hogy egy-egy élet élet csoportot alkot egy-egy szerep körül, akiként a Lélek tovább “időzik” és van, hogy a Lélek gyorsan tovább áll egy-egy szerepből, hamar mássá válva. Láthatod a képen a “magányos” formákat, amik tovább ágaznak a “csoportos” életek formái felé. Láthatod, nem egyformák a formák, ahogyan a Lélek sem csupán emberi formát választ tapasztalásához.

Miért válik az Egyéni Lélek Egóvá?

A Lélek útja az Egó világában a feledésen át vezet. Az Egyéni Lélek a tapasztalás érdekében felejt. Elfelejti tudását önmagáról és tapasztalása által fedezi fel újra, hogy ki ő. Hogyan tudná elfelejteni Önmagát? Úgy, hogy megszületik az Egó, aki a feledés maga. Az Egó birtokosa az Isteni teremtő erőnek és birtokosa a szabad akaratnak. Feledve, hogy ki is ő, szabad akarata szerint megteremti azt az önmagát, akinek hiszi, gondolja magát. A tér-idő és a más tér-időből érkező számára láthatatlan létezők (pl. őrangyalok) és Egó társai pontosan úgy hatnak rá, hogy az Egyéni Lélek által választott szerepeit játszva az Egyéni Lélek tapasztalhasson általa.

Az újraszületés a Lélek útja az Egó világában

Az Egyéni Lélek újra és újra testet ölt, ilyenkor mondjuk, hogy újraszületett. A feledés homálya borítja az előző életeket is és a Lelket is, bár néha – főleg kicsi gyerekeknél – emlékszik az Egó az előző életére. Minden újraszületés (reinkarnáció) egy-egy állomás a Lélek útján, az öntapasztalás, ön-újramegismerés állomása. Egóként az Egyéni Lélek addig tapasztal, míg el nem éri “végállomását”, ahol újra egybeolvad az Egy Lélekkel. Ez az, ahol a legtöbb, legnagyobb, legjobb, legmagasztosabb, legszeretetteljesebb önmagává válik.  Amit mindig is keresett azt “itt” tapasztalja meg. Leteszi Egóját és megtapasztalja a végső, a valódi Önmagát ITT a fizikai síkon. Addig születik újra és újra, míg fel nem ismeri, hogy Ő valójában az Egy Lélek, a Teremtő, a Mindenség, a Semmi, amiben minden atom létrejött. Ez MIND TE VAGY.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!