Korlátok lehetőségek helyett – Elménk a kudarc hátterében

A sikertelenségek, kudarcok hátterében gyakran a lehetőségek hiánya áll. A korlátok lehetőségek helyett olyan kudarc helyzetekbe vihetnek bennünket, amiket csak azért szenvedünk el, mert nem látjuk a kiutat az új megoldások meglátásának hiányában. Ha kibontjuk a lehetőségek hiányát kiderül mindig van lehetőség, csak az Elménk korlátozza a meglátásukat. Hogyan? Miért? Miért nem vesszük észre, hogy mindig van lehetőségünk és a korlátok nem igazak, akkor sem, ha pillanatnyilag annak hisszük őket.

A korlátok lehetőségek helyett azért maradhatnak észrevétlenek, mert hiszünk az Elménkben megjelenő gondolataink igazságában. Nem is tudatosul, mennyire becsaphatnak. Ha megértjük az Elme működését, akkor az segíthet meglátni mi igaz és mi nem a saját gondolatainkban. És azt is, hogy mi lehet az oka, amikor jobb, ha nem hiszünk az Elme kreálta korlátoknak.

Korlátok lehetőségek helyett 

azok az esetek, amikor úgy hiszed egyetlen megoldás van, de azt már megpróbáltad és nem ment, vagy nem fog menni, mert mások érdekeibe, pénzbeni vagy egyéb akadályokba ütközik.

Mikor csak egyetlen lehetőséget látsz, akkor az azt jelenti, hogy korlátozod önmagad. Mikor még lehetőséget sem látsz, mikor nem találod valamiből a kiutat, úgy érzed képtelen vagy megtalálni a megoldást, akkor is korlátozod önmagad. Igen ez furán hangzik. Ugyan ki akarná korlátozni magát? És úgy néz ki, mintha a körülmények korlátoznának, s nem te önmagad.

A tudatos ismeretek ellentmondhatnak a tudatalattinak

A korlátok egy része abból fakad, hogy a tudatalattid mélyén összegubancolódott hitrendszerek leszűkítik a mozgás tered, abban az értelemben, hogy miattuk nem látod a lehetőségeket. Mikor ezeket feloldjuk azonnal fel tudsz sorolni több lehetőséget is az egy vagy a 0 helyett. Tudatosan azonban nem szoktuk tudni mi van elraktározva a tudatalattiban, ezért ehhez egy olyan módszerre van szükség, amivel a tudatalatti szintjére lehet bejutni.

Amikor először te magad éled át azt, ahogy a tudatalatti blokkok felszabadulásával hirtelen meglátod a saját lehetőségeid, amiket fél órával korábban egyáltalán nem láttál és lehetetlennek tartottad, hogy legyen lehetőséged, netán több is, ezt akkor érted meg igazán. Csodának fogod érezni, de egyáltalán nem az, ha ismered a tudat és a tudatalatti összefüggéseit.

Hogyan korlátoz az Elme maga? És miért?

A korlátok lehetőségek helyett akkor is megjelennek, mikor valami újba akarunk vágni, mikor valami új megoldás kellene a régiek helyett és mikor új jövő vár ránk, új utakra kéne jussunk.

Az Elme úgy tanul, hogy mindent, amit megfigyel a javára igyekszik fordítani. A múltbeli eseményekből következtetéseket von le, elemzi őket, ebből tanul és annyit újít, amennyi ezekből és az addig látott, de esetleg ki nem próbált lehetőségekből alakítható ki. Ez az ő korlátja, hisz hány olyan dolog van, amit még sosem láttunk, hallottunk, de attól még van. De mivel nem ismerjük, nem is tudjuk elképzelni, nem látjuk meg benne a lehetőséget, sőt sokszor tartunk is az ilyen új dolgoktól, mert nem ismerjük. Az Elme számára csak az biztonságos, amit ismer, ezért mikor ismeretlen, újba készülnénk vágni, akkor nem elég, hogy valami módon meg kéne lássuk az új lehetőséget, de még le is kell győzzük a bizonytalanság érzésünket.

Korlátok lehetőségek helyett - Hogy korlátoz Elménk észrevétlenül?

Kolumbusz hajója és az indiánok

Az Elme nem akar korlátozni, nem “ellenünk” van, csak így működik. Jól jön ilyenkor a jó ismerős, aki “elhozza” életünkbe az új dolgokról, lehetőségekről szóló információkat.

Jó példa minderre az a legenda, mikor az indiánok nem látták meg Kolumbusz hajóját, pedig az orruk előtt volt. Azért nem látták, mert sosem láttak addig hajót. Hogy végül észrevették, a sámánnak volt köszönhető, aki megszokta, hogy “fura”, lehetetlen dolgokat is meglásson.

A korlátok lehetőségek helyett akkor is felmerülnek, mikor elképzeléseket gyártunk.

Elképzelések, amikkel Elménk további korlátokat állít

Mikor szeretnénk valamit, pl. boldogan élni, kevés munkával többet keresni, stb., akkor Elménkben automatikusan kiguglizzuk, mi erre a legjobb megoldás. Csak az a baj, hogy – ahogy fentebb olvastuk – az Elme csak a múlt és a már látott, hallott dolgok alapján tud keresni. Ez alapján fog kialakulni a legjobb megoldás.

El tudod képzelni, milyen messze lehet ez a legjobb megoldástól?

Mondjuk, mikor boldog szeretnél lenni:

kivetíti az Elméd a képet, hogy ehhez kell egy jó párkapcsolat és 2 szép gyerek meg egy bizonyos munkahely. Mi történik? Teljesülnek az elképzeléseid, de majd szétszakadsz az adott munkahely és a család között. A két szép gyerek pedig szép, okos és egészséges. Csak nem úgy viselkedik mint álmaidban. A munkahelyeden sem úgy mennek a dolgok. Boldog vagy? Néha, pár percre biztosan… 🙂

Amíg Elmédben keresed a megoldást, addig a lehetőségeid korlátozottak…

Hol a megoldás, ha nem az Elmében?

A világ sokkal több, mint az Elme el tudná képzelni és hogy észrevedd valójában milyen lehetőségeid vannak, vedd észre, hogy a legtöbb korlátod illúzió, ami a fentiek szerintiek valamilyen kombinációjából jön létre. Legyél inkább nyitott. Mikor megoldást keresel adj időt magadnak és csak figyelj mi érkezik az életedbe. Nyitottan figyelj, hogy megláthasd még a teljesen másról szóló dolgokban is a neked szóló választ. Vedd észre akár a pelenka reklámban is azt a két szót, ami új ötletet fog neked adni és új lehetőségek útján indít el. Ez a siker egyik kulcsa, a teljes nyitottság, a mindent szemlélő, de semmit sem korlátozó megfigyelés, amivel begyűjtheted a lehetőségek tárházát.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!