Kommunikációs problémák könnyedén – Gayatri mantra

Veled is előfordult már, hogy meg akartál valamit mondani, de nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna? Csalódtál már abban, hogy mások nem veszik figyelembe a te igényeidet? Valahogy nem mered elmondani, mit is szeretnél igazán? Ezek kommunikációs problémák, amiken változtatni lehet.

A másokkal való kommunikációs problémák hátterében gyakran a félelem áll

hogy megbántunk másokat, ha elmondjuk saját igényeinket vagy ha kifejtjük valódi véleményünket. Munkahelyi kommunikáció során attól is félünk, hogy ha rosszat mondunk, akkor elveszítjük szakmai tekintélyünket, netán magunk ellen fordítjuk a főnökünket. Párkapcsolatban félünk a párunk elvesztésétől. Gyakran kérdezni sem merünk még fontos esetekben sem, mert attól tartunk, hogy ez mások szemében tudatlanság és meg lesz a hátulütője. Ez eredményezi végül a pszichológia által rejtett kommunikációnak nevezett jelenséget, ami minden fél számára a frusztráció érzésével jár.

Félelmeinknek általában nem is vagyunk tudatában és magunk sem értjük mi történik ilyenkor, ezért megoldást sem tudunk rá találni, helyette azt mondjuk magunknak, hogy “én ilyen vagyok”, “nekem ez nem megy”. Pedig ez bárkinek megy, bárki képes a saját érdekeit érvényesíteni a kommunikációjával, ha megtanulja és gyakorolja önmaga képviseletét.

A kommunikációs problémák megoldásának és az önfejlesztés remek eszköze a Gayatri mantra, amit a mantrák közül a leghatékonyabbnak tartanak. Három istenséghez szól: az érzékek, az életerő/igazság és beszéd istennőihez. Őket hívja segítségül ősi szavakkal.

Szeretnél valamit elmondani, de nem úgy sikerül, ahogy gondoltad?

Kommunikációs probléma: Hogyan mondjam el neked?
Hogyan mondjam el neked?

Ez a mantra segít a kommunikációs problémákon, mert megteremti a gondolatok, szavak és tettek egységét és tisztaságát. Ha gondod van azzal, hogy hogyan fejezd ki a véleményed, érzéseid úgy, hogy ne bánts meg másokat, de mégis képviselni tudd a saját érdekedet, akkor ez a mantra neked szól. Segíti az őszinte önkifejezést, a hatékonyabb kommunikációt.

Jó lenne magabiztosabbnak lenni?

A Gayatri mantra éneklése lelki erőt növel, segíti az igazság kifejtését, így leszel bátrabb, magabiztosabb, ettől jobban érzed magad  a bőrödben. A Gayatri mantra megtisztít a rossz érzésektől, félelmektől ez adja a lelki nyugalmat, békét.

Elvesztél életed útvesztőjében? Keresed merre tovább?

Megvilágosít, nemcsak spirituális értelemben, hanem a célok és oda vezető utak értelmében is. Segít tisztábban látni, hogy mit is akarsz elérni és hogy mit kell tenned ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Különösen hasznos, amikor elveszettnek érzed magad, mert nem látod a kiutat az életedben. Ha a jobb egészség, a bőség a célod, akkor ennek eléréséhez is megtalálod a magad útját a mantra segítségével, tartják mindazok tapasztalata alapján, akik több ezer éven át énekelték a Gayatri mantrát.

Mi kell ahhoz, hogy működjön? Hogy hat a mantra?

A mantra nem azonnal ható csodaszer, hanem egy olyan pozitív rezgés hullám, ahol fontos a rendszeresség. A rendszeres énekelgetés hatására a mantra pozitív rezgései beépülnek a mi rezgéseinkbe, amit új érzések, új gondolatok, előbukkanó információk formájában észlelünk, ha figyeljük magunkat. Így segít új utakat találni. Sőt, van, amikor a mantra hatására egyszer csak összeáll a kép olyan gondolatokból, amiket már ismertünk, de valahogy nem sikerült egységgé kovácsolnunk.

A rendszeres énekelgetés mellett figyeljük a saját gondolatainkat, vegyük észre, ha egy számunkra hasznos információ kerül elénk. Halljuk meg, olvassuk el és használjuk mindennapi tetteinkben.

Azaz cselekedjünk is, pl. ha az volt a problémánk, hogy nem tudtuk jól kifejezni magunkat, akkor most merjük újra próbálni és ne adjuk fel, ha elsőre nem úgy sikerül, ahogy szerettük volna.

És persze énekeljük a mantrát minden nap, reggel, délben, este. Ebben segít nekünk Deva Premal, aki a Gayatri mantra éneklését élvezhetővé teszi a számunkra.

A mantra szövege:

OM BHUR BHUVAH SVAH

TAT SAVITUR VARENYAM

BHARGO DEVASYA DHIMAHI

DHIYO YO NAH PRACHODAYA

Szerző: Fekete Kata

Video forrás: Deva Premal & Miten: The Gayatri Mantra Made Visible DevaPremalMiten.com 

Felhasznált irodalom: Sai Baba Gayatri Mantra

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!