Képzettársítás a betegségek lelki okai között – Ne legyél beteg, ha nem muszáj :)

A képzettársítás az elme tevékenysége. Mikor valamilyen benyomás, érzés, érzékelés történik (képzet), akkor az elme igyekszik meghatározni, hogy mi az. Különösen akkor, amikor ezek nagy erejűek. Ilyenkor az elme fő feladata szerint működik, el akarja hárítani az esetleges veszélyt, vagy magávé szeretné tenni a kellemes belső tapasztalást. Ennek érdekében keres magában egy korábbi hasonló tapasztalást, amihez viszonyítani lehet. Így létrejön a korábban elraktározott emlék és a jelenlegi tapasztalat összekapcsolása, vagyis a képzettársítás.

Az ember fizikai teste folyamatosan adja – veszi az információkat

Teszi ezt a térben, azaz érzi, hogy a másik mit érez, tudatalatti szinten felfogja a gondolat hullámokat, érzékeli a természet működését, működik maga is, és ez is “kikerül” a térbe, hiszen ezek energiák, amik nem állnak meg a bőr határainál. Ezeknek az információknak kevesebb, mint 1%-a tudatosul (marketing kutatás). Azaz a többi valamiféle érzetként, érzésként tapasztalódik és egyenesen a tudatalattiba kerül.

Az elménk bármily csodálatos, bármilyen nagy is kapacitása, mégis korlátozott. Korlátozott azokra az információkra, amiket már tud, már tapasztalt valamilyen módon. Ezért, mikor a testet olyan érzetek érik, amikről fogalma sincs (előfordul olyan is, hogy azt sem tudja megítélni, ez most jó vagy rossz érzet), akkor az elmének ezzel kezdenie kell valamit.

Mit is kezdhetne vele?

Hasonló képzetet keres :), azaz el kezd képzetet társítani. Ha a hasonló képzetek között betegségek képzetei találhatóak, akkor a veszély elhárítása érdekében riadót fúj, azaz valamilyen szintű riadalom, félelem, aggodalom, rossz érzés ébred benned. Ettől még jobban el kezded keresni, hogy mi lehet ez, mi történik, miért történik. Az elme elsődlegesen negatív fókuszú, azaz a negatívat feltételezi előbb, és megpróbál megvédeni tőle, pedig lehet, hogy akár pozitív is lehetne ez a tapasztalat, csak az elme még nem ismeri.

Mondok egy megtörtént példát 

Mikor lelki szinten oldódik bennünk egy halom régi érzelmi-gondolati, megszenvedett minta, akkor ez gyakran (de nem mindig és nem feltétlenül) jár különös testérzettel. Olyan, mintha a test minden molekulája bizseregni kezdene és meleg lenne. Ez a meleg érzet leginkább a láz képzetéhez hasonlít. Mikor nagy, akár több generációt is átölelő családi-kollektív tudati energiájú mintázatok oldódnak (önismerettel, oldással foglalkozóknál, Önvalóban mélyülőknél) a test sejtemlékezetéből, akkor kifejezetten szinte “égető” az érzet, és olyan, mintha gyengülne a test tőle. Valójában nem gyengül, nem éget semmi, csak oldódás történik.

Ha az elménk először találkozik ilyesmivel, akkor a leghasonlóbb képzethez viszonyít és azt gondolja, hoppá elkaptam valami influenzát, merthogy a legjobban ehhez hasonlít ez a folyamat. Ezzel az elme a maga számára feldolgozhatóvá teszi a történést, ugyanakkor viszont el is tereli a figyelmet az ismeretlen megismeréséről.

Mi a képzettársítás hatása?

Az ember elhiszi, hogy megbetegedett 🙂 :), ezzel önbeteljesítő jóslatot indít az útjára, azaz megteremti a betegséget.

Az ismeretlen belső tapasztalások megfigyelése az Önvaló Énünkhöz (a valódi Énünk, a személyes Énünk mögött) vezethetne minket. Az ismeretlen megfigyelése lehetővé tenné az igazi fejlődést, ahol nem mások ismereteinek függvényében fejlődünk a mások szerinti tapasztalatok irányába, hanem a saját belső önmagunk felé fejlődünk, a saját valódi tapasztalataink alapján.

A példa esetében például ez a testérzet olyan blokkok oldódásának a tünete volt, amik mélyen a feltétel nélküli szeretetbe vezettek. De ha ezek az ismeretlen képzetek nem kaptak volna pártatlan, előítélet mentes figyelmet, akkor ez a betegség megoldásában csúcsosodott volna ki, s nem tudott volna teljesen végbemenni az oldódás.

El sem tudom képzelni, mennyi ilyen “betegség” lehetséges, azaz mennyi ilyen egészség lehetséges 🙂

Íme itt egy videó felvétel, ahol a belső oldódási folyamatot az elme magas vérnyomásként értelmezte (mint a leghasonlóbb képzet), s a hozzátartozó halánték lüktetést is vérnyomás emelkedésének tulajdonította. Az alany vérnyomása a felvétel készítése óta is teljesen rendben van.

https://www.youtube.com/watch?v=q6oyqbvDVWY&t=6s

Az ilyen képzettársítások okozhatnak gondot olyankor is, amikor az ember elkezd önismerettel foglalkozni, s egyszercsak azt veszi észre, hogy szaporodnak a betegség tünetek :). Valójában az ismeretlen érzetek okozta képzettársítások szaporodnak :). Szóval jó ezeket megfigyelni és észrevenni a különbséget a képzettársítás és a betegség között.

Ha meglátod a különbséget, akkor a képzettársítás megszűnik, így az ebből származó betegség is eltűnik, a tüneteivel együtt.

Múltkor pl. egy vizeléskor szúró húgyhólyagról szúrása szűnt meg ugyanígy… :), pedig már egész komoly betegségek jeleként kezdett felmerülni.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing, ZYO

 

Nézd meg ezt is

ZYO A belső életenergia felfedezése - Önvaló Tudatosság, mini elvonulás

ZYO A belső életenergia felfedezése – Önvaló Tudatosság, mini elvonulás dec. 1-3.

A belső életenergiát nemcsak érzékelni, figyelni, tudatosítani fogjuk, hanem ki is fejezzük, és megnézzük, hogy válik fizikaivá. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!