Kegyelem energia – Csodálatosabb, mint hittem

A kegyelem energia hallatán mindenkiben az merül fel, hogy ez csodálatos energia, ami megszabadít valamilyen rossz dologtól. Esetleg valami, ami megszabadít a lelkiismeret furdalástól, ha úgy véljük rosszat tettünk. A kegyelem sem nem jó, sem nem rossz és nemcsak rossz helyzetekben bukkan fel. Nekem is rá kellett ébrednem, hogy is van ez?…

Amikor rossz dolog történik az életünkben

sosem jut eszünkbe, hogy a kegyelem energia dolgozik itt is. Elménk a szerzett ismereteink, tapasztalataink alapján jó és rossz kategóriába sorolja a történéseket és nem lát túl ezeken. Mikor rossz történik, csalódunk, megalkotjuk a rossz “ítéletét”. Mindig csak utólag vesszük észre, hogy mi a teljes kép és hogy ebben ez a történés mit is jelentett valójában (ha egyáltalán észrevesszük 🙂 ).

Más, mint régen hittem

Valójában a rossz csupán az elme ítélete, egy címke. A kegyelem energiája ezért tűnhet, akár “rossznak” is. Ez az energia áramoltatja a Mindenséget felépítő összes információt, ami magát az anyagot is felépíti. Ez a mozgás maga, a Mindenség összhangja. Úgy áramlik, hogy Minden a legjobb legyen, mindennek és mindenkinek. Nemcsak az embernek, hanem a Földnek, a növényeknek, állatoknak, az Univerzumnak és az utolsó porszemnek is. Általa működik a világ akkor is, mikor alszunk. Általa nyílnak a virágok pont akkor, mikor a legjobb, s talál egymásra az éhes és a étel a természetben. Általa élünk mi is.

Mikor hétvégére jó időt szeretnék, akkor a kegyelem energiája lehet, hogy esőt hoz, mert a növényeknek vízre van szüksége, a helyi lakosoknak pedig egy kis hűvösre. Talán csalódom:, “már megint pont hétvégén…”. De ez csak azért van, mert nem látom a nagy képet egészben. És miközben elural a csalódás, elkerüli a figyelmem, hogy mi jó történhetne velem rossz időben is. És az sem jut eszembe, hogy kollektíve hisszük, hétvégén mindig rossz idő van, s a hitünk teremti a valóságot.

A Mindenséget átható kegyelem energia - Használd egészséggel

A kegyelem energia – Csodás példának voltam részese

Szereplői elsőre rossznak hitték, mégis óriási jó született.

2 tanítványom szándéka ellenére közös munkára került össze tanfolyamomon. Mindkettő régóta kereste problémája megoldását és sokat dolgozott rajta. Egyikük Önmagát nem tudta megtalálni, másikuk képtelen volt elhinni, hogy Ő úgy jó, ahogy van. Utóbbi a maga rendíthetetlen nyugalmával, megfontoltságával, lassúságával teljesen “kikészítette” amúgy végtelen türelmű, toleráns, viselkedni nagyon tudó társát, aki arra számított, hogy lényegre törően, felkészülten, gyorsan megtalálja társa a probléma gyökerét és hamar megoldódik az egész a “külső szem” segítségével.

Egész más történt

A robbanni készülő helyzetben a toleráns, türelmes végre ! ki merte mondani, mit gondol társáról és erre volt szükség ahhoz, hogy kiderüljön mindenről alkotott egy képet és mindent ennek akar megfeleltetni. Ezt az okot nem tudta egyedül megtalálni, ez választotta el Önmagától. Hisz Önmagáról is hamis képet alkotott.

Önmagát elfogadni nem tudó társa pedig megérthette, hogy Önmaga megítélését a mások elvárásának való megfeleléstől tette függővé és folyton azt figyelte, milyen visszajelzést kap, hogy eszerint értékelhesse magát. Ő arra ébredt rá, hogy a másik is képeket állít fel másokról és e szerint méri őket, nem pedig a valóság szerint. Azaz értelmetlen, hogy az Önértékelése ettől függjön. Ráadásul pont azzal segített társán a legnagyobbat, hogy nem felelt meg társa elvárásainak.

Hogy kapcsolódik ide a kegyelem energia?

4 ember tökéletesen összehangolt, tökéletesen időzített összjátékára volt szükség ahhoz, hogy a 2 ember régi, agyondolgozott és megoldódni képtelen gondja feloldódhasson. Ők 2-en “véletlenül” kerültek párba (kifejezett szándékuk ellenére), utálták, hogy együtt vannak és rossznak értékelték a közös munkát, amíg nem “robbant” az egész. A tanfolyam energiája lehetővé tette, hogy minden a felszínre kerüljön, hogy pont elakadjon az a társunk, akivel én dolgoztam. Ez kellet ahhoz, hogy pont a legjobbkor kérdezzek rá a 2 társunkra. Épp mikor pattanásig feszült a helyzet, amit rossznak értékeltek és utáltak.

Csupa látszólag rossz dolognak kellett történnie és végül kiderült minden így volt jó.

Mi történik mikor célunk van?

A kegyelem energiája szembesít a tudatalatti blokkjainkkal is. Olyan élethelyzeteket teremt, amiket rossznak fogunk érezni, pedig csak felszínre jönnek a blokkok és tükröződnek életünkben. Miért? Csak, hogy megszabadulhassunk tőlük, hisz máshogy nem jutnánk el a célunkig.

Mi a legnagyobb tanulság?

A kegyelem energiája mindent tökéletesen a legjobb szerint hangol össze, Legfeljebb mi nem vesszük észre, hogy hol itt a jó. És mikor erre azt válaszolod, de a halál, a súlyos betegség, a baleset, stb. nem lehet jó, akkor is csak a nagy kép hiányzik belőle. Ha a szűk történés és érzelmek oldaláról nézed, akkor szörnyűek, ha hozzáadod, hogy utána mi jó történt emiatt vagy megnézed mások szemszögéből, vagy több életet nézel, nemcsak ezt az egyet, stb. egész más lesz a kép.

Mitől lehetnénk boldogabbak?

Sokkal boldogabbak lehetnénk, ha mindenben meglátnánk a jót. Ha ítéletek helyett csak bíznánk abban, hogy dolgozik a kegyelem energiája még akkor is, ha mi nem értjük hogyan jó ez.

Sok-sok ember tudatalattijával dolgozva, minden esetben ott van valami, ami miatt neki pont az a jó történés, még akkor is, mikor rossznak látszik. Minden mögött ott áramlik a kegyelem energiája. Nem válogat, feltétel nélkül szeret mindent és mindenkit és a legjobbat akarja hozni Neked is.

Ha hagyod :), ugyanis a negatív energiájú reakciók ellenállást eredményeznek és megakadályozzák ennek a tiszta, nagyon finom energiának az áramlását. Azaz, hagyjuk abba a “rossz” feliratú címkék ragasztgatását a történésekre.

Bármit érzel is rossznak, mindig nézd meg a nagy képet és nézd meg a kegyelem szemszögéből. Mi a kegyelem abban az adott helyzetben?

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Túl szép, hogy igaz legyen - Mi van, ha nem tudom elhinni?

Túl szép, hogy igaz legyen – Mi van, ha nem tudom elhinni?

Ugye milyen nehéz a jó dolgokról elhinni, hogy lehetségesek? Hogyan élhetnénk meg, ha nem tudunk és nem is kell hinni benne?

Egy komment

 1. Kupás Ferencné Ancsa

  Szia Kata!
  Akkor jókor, jó helyen voltam 🙃💋
  Szép napot!
  Üdv.
  Ancsa😎

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!