Jövőt teremtő Jelen, Jelent teremtő Múlt – Sors? Szerencse? Te magad?

Ki, mi alakítja a jövőnket? Elrendeltetett vagy van beleszólásunk? Hogy lesz a múltból jövő? Befolyásolni vagy hagyni lenni? Mi az a Jövőt teremtő Jelen?

A mai kozmikus tudatú (magas spirituális + földi tudatosságú) emberek, mint Vianna Stibal, Grabovoj, Petrov szerint (is) a jövőnket Mi is alakíthatjuk. Elméleteik hasonlóak, ezért most leegyszerűsítve a hasonlóságokra térek ki.

Minden, ami velünk történt elraktározódik a tudatalattinkban az eseményhez kapcsolódó következtetésekkel, érzésekkel és a következményes mintázatokkal. Ha ezek között van olyan, ami bennünket szolgál, pl. megvéd a bajtól, akkor ezek a jelenünkben is hatnak, sokszor anélkül, hogy tudatosulnának. Valahogy úgy, mint ahogy az sem tudatosul, hogy mi történik a falattal, miután lenyeltük. Ez is a tudatalattiban levő információnak köszönhetően automatikusan kivált egy emésztési “programot” a tudtunkon kívül. Ehhez hasonlóan hatnak a múltunkból eltárolt információk is.

Honnan tudjuk, hogy ha a jelenünkben automatikusan érvényesül a múltból származó hit, minta?

Mindig érvényesül, ha tudjuk, ha nem. A gond csak akkor van, ha már másképp szeretnénk élni. Ha már nem akarjuk, hogy régi minták, beidegződések, szokások, hitek, programok, stb. blokkoljanak bennünket. Valaha ezek is hasznosak voltak, javunkra váltak, ezért aktívak még. Vagy, ha nem nekünk, akkor az őseinknek jelentettek valamilyen előnyt. Életünkben ezek úgy bukkannak fel, mintha valamiféle sorscsapások áldozatai lennénk. Pl. betegség, rossz vagy hiányzó párkapcsolat, szeretet hiány, munkahelyi problémák, pénzügyi problémák, tanulási nehézségek, stb.

Ezek bár sorscsapásként érzékelhetőek nem jelentenek többet vagy kevesebbet, minthogy vannak olyan blokkjaink a tudatalattiban, amik többé nem szolgálnak bennünket. Amikor ezeket a tudatalatti szintjén feloldjuk és megértjük, hogy mire használtuk őket és megtanulunk ezek nélkül jobban élni, akkor a belőlük következő sorscsapások megszűnnek. IGEN, A JÖVŐ MEGVÁLTOZTATHATÓ. Amit ma látsz a jövődben csak EGY lehetséges kifejlet és rajtad áll, hogy megváltoztatod-e.

Új jövő rajzolódik ki a Jövőt teremtő Jelen hatására

Mert a jelenünkkel alakítjuk a jövőt. Amiben ma hiszünk, ami a mai programunk, szokásunk, mintánk, gondolatunk, stb. azzal teremtjük a jövőt. Ha ezen változtatunk, akkor új jövőt írunk magunknak. Ha nem változtatunk, akkor marad minden a régiben 🙂 és úgy fogjunk érezni, mintha valami átok ülne rajtunk, vagy a sors üldözöttjei lennénk és mintha nehéz lenne úgy élni, ahogy szeretnénk.

Amikor nem tudunk változtatni a Jövő teremtő Jelen miatt “egy helyben” maradunk

Amikor azt szoktam mondani, hogy lehet változtatni a jövőn, akkor az a válasz szokott érkezni, hogy értem, DE…. és jön a felsorolás a tapasztalatokról, melyek igazolják, hogy nem lehet változtatni.

Jövőt teremtő Jelen - Nem sors, nem szerencse, Te

Kérlek Értsd Meg, hogy a tapasztalat a múltad eredménye, bizonyítéka, NEM a JÖVŐDÉ

Mindaddig a múltadat fogod élni újra és újra, míg bedőlsz annak a hitnek, hogy a tapasztalatokra kell támaszkodnod. A múltbeli hiteid, szokásaid, gondolataid, stb. teremtették az eddigi tapasztalataidat, s ha mást szeretnél tapasztalni, akkor el kell tudnod szakadni az eddigi tapasztalataidtól és bíznod, hinned kell Önmagadban és annak elérésében, amit szeretnél. Igen, bizonyítékok nélkül! Hisz a mostani új gondolataid, új hiteid, újonnan alakuló szokásaid, mintáid fogják megteremteni a jövőbeni bizonyítékokat, tapasztalatokat.

Ha nem hiszel benne, akkor azt teremted magadnak, ami a hitetlenségből fakad. Ha kétségeid vannak, akkor hullámvasútra fogsz felülni, aminek során hol sikerülni látszanak a dolgok, hol meg kudarcba fulladni.

Elrendeltetett vagy csak a Jövőt teremtő Jelen hat általunk

Akkor érezzük elrendeltetettnek a velünk történő dolgokat, mikor úgy érezzük, hogy velünk történnek és nem általunk. Ez is csak egy hitrendszer és lecserélhető (pl. Theta Healing-gel). Ugyanekkor mi is a Mindenség részei vagyunk, ahogy mások is. Így az, amit mások hisznek, gondolnak, tesznek, éreznek, amilyen programjaik, mintáik vannak, azok ránk is hatnak, hiszen ők is teremtik ezek által a jövőt. Emiatt is érezhetjük úgy, mintha ez valamilyen elrendeltetettség lenne, mintha a sors áldozatai lennénk. Ha mi magunk nem gondoskodunk a saját, a jövőnket a legjobb irányba terelgető “tiszta” tudatalattiról és legjobb jövőnkről akkor a mások által teremtett jövő áldozataként találjuk magunkat vagy a saját programjainkból fakadó jövő áldozataként. Ugyanez a jelenre is érvényes. A Jövőt teremtő Jelen min múlik?

“Tisztán” tartottuk-e a tudatalattinkat vagy szennyeztük káros gondolatokkal (pl. nekem ez nem megy, úgysem tudok megfelelni, úgysem sikerül, nem vagyok elég jó, kevés vagyok ehhez, ez túl jó, ahhoz, hogy elhiggyem, ez túl könnyű, hogysem igaz legyen, stb.). Miben hittünk? Abban, ami valóban jó nekünk? Vagy rosszban, csak mert nem voltunk elég bátrak teljesen hinni a jóban? Vagy hittünk is meg nem is? Vettünk át szüleinktől/őseinktől mintákat, szokásokat, az ő hiedelmeiket? Ennek megfelelő most a jelenünk.

Mi a teendő, ha a mostaninál jobb jövőt szeretnénk?

Két lehetséges utat is ajánlok neked. Az egyik az Elme birodalmában, amíg el nem éred az ú.n. megvilágosodást vagy spirituális Ébredést. Addig is ki tudod “tisztítani” a tudatalattidból az okozó gyökereket és tudsz jobbat teremteni a jövődbe a mostani jobb gondolataiddal, jobb hiteddel, jobb érzéseiddel. Tudsz figyelni a pozitív gondolatokra, hogy a figyelmed rajtuk tartsd a negatívak helyett.

Ne azt kérdezd mit lehet és mit nem? Inkább kérdezd meg magad, hogy melyik hit megteremtődése lenne a jobb neked? S akkor higgy abban, kétség nélkül, félelem nélkül. Nagy meló? Nem nagyobb, mint rosszul élni és abból kimászni.

Mi a másik út? Jövőt teremtő Jelen, amiért nem teszünk semmit

Hagyod lenni a dolgokat. Ha ezt az Elme birodalmában élve teszed, akkor csak akkor tedd, ha már “tiszta” a tudatalattid és jó dolgokat vonz magához. Másképp félő, hogy a sors áldozatává válsz.

A legtisztább út, amikor úgy hagyjuk lenni a dolgokat, hogy túl vagyunk az Ébredésen. Tudjuk kik vagyunk valójában és az Elme ürességének és csendjének állapotában nem tud semmi olyan létrejönni, ami rossz lenne számodra. Ez az állapot, amikor a Mindenség teremti a jövődet, nem kell keresned, nincs mitől félned és mégsem érzed úgy, hogy esélye lehetne rosszul megélned bármit is. Ez az, amikor tudod, hogy pont a legjobb történik veled, mindig és hogy magadnak nem tudtál volna ilyen jót kitalálni.

Az Ébredésről ápr. 23-án tartok előadást és Ébredés meditációt a Pánikkal, szorongással, Félelemmel összefüggésben, gyere el, ha érdekel.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!