Jó kolléga: Mi kell ahhoz, hogy Jó kollégának tartsanak?

Úgy tanultuk, bizonyítani illik, Jó kolléga vagyok és mint ilyennek kell legyen jó és rossz tulajdonságom. Mit eredményez ez a tudatalatti szintjén? Mire van szükség valójában?

Te milyen kollégának tartod magad?

Ha úgy kezded a felsorolást, hogy milyen jó tulajdonságaid vannak, majd hozzáteszed a kevésbé jó, esetleg őszinteségképpen a tényleg rossznak tartott tulajdonságaidat, akkor követed, amit tanítani szoktak és úgy hiszed ez így rendben van. DE 🙂

Miért és mi nincs rendben?

Egyáltalán nem Te… Csak a rossz beidegződések, amiket mind megtanultunk. A baj az, hogy amilyennek érezzük magunkat, olyannak tartanak bennünket mások, mert visszatükröznek bennünket (lsd. Tükrözés törvénye).

Ahhoz, hogy megértsd mi és miért nincs rendben nézd meg egy példán keresztül mi történik a tudatalattid szintjén:

Jó kolléga kis hibával a tudatalatti szintjén

Ha például úgy gondolkodsz magadról, hogy azon dolgozol, hogy a legjobb eredmény szülessen és közben azt gondolod magadról, hogy van még mit tanulnod a területeden, akkor:

A tudatod összefésüli a tudatalattiban a “legjobb eredmény” és a “van még mit tanulnom-hoz” tartozó információkat, hogy így tudj viselkedni. Azt fogja találni, hogy a legjobb eredmény, akkor lehetséges, amikor már mindent tudsz, ami ehhez kell. Vagyis az az eredmény születik tudat alatt, hogy lehetetlen a legjobb eredmény, mert van még mit tanulnod.

Mi lesz a következménye ennek a tudatalatti folyamatnak?

Emiatt azt fogod tapasztalni, mintha állandó nyomás lenne rajtad, hogy tudj meg többet mielőtt döntesz, cselekszel. Ez veszélyeztetheti a határidőket, mert valami belül folyton úgy érzi, hogy még nem tudsz eleget és emiatt nem “produkál” eredményt. Majd mikor már nagyon muszáj elkészülsz a munkával, de nem leszel vele igazán elégedett, mert úgy fogod érezni, hogy nem volt meg hozzá még minden tudásod és a több tudáshoz több idő kellett volna.

Jó kolléga - Mi kell ahhoz, hogy jó kollégának tartsanak? Olyan ez, mintha mindig mindenre kevés lenne az idő. Mivel lelked mélyén nem vagy igazán elégedett az eredménnyel, érzed, hogy ez nem a legjobb, de van egy ilyen elvárásod magaddal szemben – a tükrözés törvénye miatt – azt fogod tapasztalni, hogy a kollégáid megjegyzéseket tesznek a munkádra, a főnököd, a partnereid jelzik elégedettségük hiányát. Végül úgy fogod érezni, mintha nem lennél igazán Jó kolléga. Pedig dolgozol rajta sokat, lehet, hogy vicces vagy és szórakoztatod a többieket, túlórázol és mindent bevállalsz és valahogy mégsem sikerül… Lehet, hogy észreveszed jó vagy havernak, barátnak igen, de kollégának nem.

Pedig te úgy gondoltad, hogy Jó kolléga vagy, azzal a kis hibával, hogy van még mit tanulnod. A munkahelyeden pedig nem ezt látod. Szóval új munkahelyet fogsz keresni, mert úgy érzed nem becsülnek meg… 🙂

Ez csak egy példa a sok-sok példa közül, ami tönkre teheti a munkahelyi léted minőségét.

Mikor tudatalatti szinten megoldod

A “legjobb eredmény” és a “van még mit tanulnom-hoz” tartozó összefüggéseket a helyükre téve a tudatalatti szintjén az egész fenti körforgás megszűnik és megbecsülve érzed magad a munkahelyeden, ahelyett hogy munkahelyről munkahelyre szállva keresnéd, hogy hol érezhetnéd jól magad. Ugyanígy bármelyik másik “mérgező” összefüggést rendbe lehet tenni.

Mi kell ahhoz, hogy Jó kolléga lehess és így is érezhesd magad?

Állj meg egy pillanatra és sorold fel a jó és rossz tulajdonságaidat. Nézd meg, hogy melyik tulajdonságról mi a véleményed, mit hiszel róluk? Nézd meg, hol mondanak ellent egymásnak? Már az is segít, ha tudatos vagy a saját ellentmondásaidra. Ne fogadd el a rossznak hitt tulajdonságaidat, ne éld bele magad. Mert a gondolat teremtő ereje értelmében ezzel teremted magadnak ezeket a rossz tulajdonságokat. Ezek nem szükséges “részeid” és nem is kell, hogy előbb elvégezz még egy sulit, hogy előbb bebizonyíts valamit, hogy előbb visszajelzést kapj, hogy értékes vagy, bízhatsz magadban, hogy már eleget tudsz, stb. Helyette bármilyen módszerrel, amit ismersz csak éld bele magad abba, hogy már az vagy, akinek nincsenek meg ezek a rossz tulajdonságai. S, ha így teszel, akkor ezt fogja visszatükrözni a környezeted is, Jó kollégának fognak tartani.

Először fura lesz, mert úgy érzed nem igaz

Viszont ezzel el kezdesz egy új valóságot teremteni magadnak. Azt a valóságot, ahol nincs már meg a rossz tulajdonságod. Ha kitartó vagy és függetleníteni tudod magad attól, hogy ez ebben a pillanatban nem igaz, akkor egy idő után menni fog. Ha gyors eredményt szeretnél, ha rövid idő alatt szabadulnál meg a rossz tulajdonságaidtól, akkor ezt a tudatalatti szintjén lehet megoldani.

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!