Intuitív Anatómia a Theta Healingben – Hogyan beszél hozzánk a testünk?

Testünk mely jelzése milyen életünket akadályozó lelki, érzelmi összefüggésekről árulkodik a tudatalattiban? Az is, aki nem orvos, hogyan használja az Anatómiát a saját egészsége érdekében? Mi az Intuitív Anatómia?

Mi az Anatómia?

Az anatómia az a tudomány, amely a test felépítésével, a sejtek, a szövetek, és a szervek szerkezetével foglalkozik. A szó jelentése élettan, felosztható szabad szemmel látható, és szabad szemmel láthatatlan struktúrákra. Az anatómia tudománya a könnyebb érthetőség kedvéért általában részekre bontva mutatja be az emberi testet. De valójában belül az emberi test meglehetősen zsúfolt. A szervek és szövetek szorosan egymáshoz nyomódnak. Nincs sok szabad hely és állandóan történik valami. Állandó mozgásban vannak.

Mi az Intuitív Anatómia?

A testünkben lévő szervek összhangban működnek. Testünk legapróbb részeiben, a sejtekben, a sejtmagban, az abban lévő DNS molekulákban van minden információ, ami a test működéséhez elengedhetetlen. De nem csak biológiai információk kódolódnak a sejtekbe, hanem megtalálható benne az, amit bármely létformában megtapasztaltunk. Ott kódolódik az a tudás, az a tapasztalat, amit szüleink, nagyszüleink tapasztaltak és ránk örökítettek. Természetesen örököltünk külső és belső tulajdonságokat. Külső mindenkinek egyértelmű: a testméret, a szemed színe stb. Belső tulajdonságok, azaz hogy milyen személyiség vagy, vidám vagy melankolikus, barátságos vagy visszahúzódó, ezeket a minőségeket a családi minták és a neveltetésed adják.

A sejtekben tiszta információk vannak, de ha a sejtek összeállnak szövetekké, vagy szervekké, azokban már más információt hordoznak. Minden szerv más programmal, azaz hitrendszerrel rendelkezik. Ezzel foglalkozik, ezt tanítja az Intuitív Anatómia.

Mit árul el rólunk a testünk?

A szervezetünk érez és mutatja az érzéseit, adó –és vevő funkciói vannak. A testünk, a sejtjeink tárolják azokat az információkat, amelyek valaha érték, tárolja az elszenvedett traumákat, tárolja az örömöt, és a közte lévő sok-sok érzelmi minőséget. Minden érzésnek megvan a helye a testünkben, hiszen nem csak egy funkcionálisan működő mechanizmus, hanem érző, és ha jól figyelünk rá, akkor együttműködő rendszer. Pár könnyen emészthető példát írok le a továbbiakban.

Intuitív Anatómia a Theta Healingben - Mit jelent? Miről szól?

CSONTOK hitrendszere

A csontok fizikai értelemben a testet támasztják. Érzelmi szinten – nem is olyan meglepő- a támogatottság érzetét mutatják. Ha a sejtjeink ismerik ezt az érzést, akkor a csontjaink egészségesek, ha nincs meg ez a minta, akkor a csontok többet törnek, deformálódnak. A támogatottság érzése, vagy ennek hiánya a szeretet elfogadásával is összefügg, hisz akit szeretnek, az érzi a támogatottságot és viszont. A csontok hitrendszere lehet az is, hogy a világ terhét kell a hátamon hordoznom, ez a támogatottság elfogadására való képtelenséget mutatja, és azt a mártír magatartást, hogy majd én egyedül megoldom, vagy azzal büntetem magam tudat alatt, hogy vezekelnem kell valamiért. Nagyon sok ember túl sok feladatot vállal magára, és ez gyönyörűen megmutatkozik a tartásukon, a gerinc felső szakaszán.

EMÉSZTŐRENDSZER hitrendszere

A gyomrunk tárolja azokat az érzéseket, amik számunkra feldolgozatlanok, megemészthetetlenek. A magyar nyelv nagyon kifejező: „Mit nem vesz be a gyomrod?” Nem veszi be például a bántás, vagy akár a bántalmazás minőségét. A szexuális bántalmak a has jobb alsó részében, míg az érzelmi bántalmak a bal alsó részében raktározódnak. A máj a düh érzését tárolja, és a méreg érzését raktározzuk benne. A lép a bűntudatot őrzi. Ha az ember nem tudja milyen érzés szeretve és elfogadva lenni, az kihat a gyomrára, és nem emészt rendesen. Ha az egyén ismeri a szeretet, odafigyelés, elfogadás erényét, akkor nincsenek emésztési problémái, könnyen fogadja az érzéseket és könnyen dolgozza fel azokat. Nincs elakadás a rendszerében. Ezt a minőséget szintén a családunktól hozzuk, ők tanítják nekünk a fogantatásunk pillanatától kezdve a mai napig. Az emésztőrendszer természetesen nemcsak a gyomorból áll, számtalan hitrendszer és érzés tartozik még ide.

SZEMEK hitrendszere

Egy dolgot tudunk megtartani életeink során: a szemeink energiáját. Azt is szokták mondani, hogy a szem a lélek tükre. A szem az emlékek tükre, csak nézz bele valakinek a szemébe, és ha hosszasan szemléled, életeket láthatsz benne. Ha valakinek a szemében az igazságot látod, azt az ember tiszteled. De az az ember, aki hazudik, nem is tud a szemedbe nézni. Amikor a szemekkel dolgozunk, az igazság erényével dolgozunk. Néhányan olyan nehezen látják meg azt a helyzetet, amiben vannak, hogy a szemük látása sínyli meg. Az se mindegy, hogy melyik szemünkkel van gond, aki a bal szemével lát kevésbé, ő a múltban lévő dolgokra képtelen ránézni, aki a jobb szemével küszködik, ő a jövőtől tart. Aki nem mer, vagy nem akar meglátni dolgokat, ő saját magát akadályozza. És hogy miért, az már egy másik történet.

A Theta Healing módszer keretein belül az Intuitív Anatómia tanulható egy 15 napos tanfolyam keretében Alap és Haladó Tanfolyam elvégzése után.

További cikket találsz a témában itt. 

Molnár Erika A ThetaHealing® módszer hivatalos tanára, Master of ThetaHealing

Nézd meg ezt is

Mire jó a hála mikor rossz történik? - Videó

Mire jó a hála mikor rossz történik? – Videón érthetőbbé válik

Az ember nem szeretne mű hálát erőltetni magára. Itt most nem is erről van szó. Az eredendő hála, más.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.