Intuitív Anatómia a Theta Healingben – Hogyan beszél hozzánk a testünk?

Testünk mely jelzése milyen életünket akadályozó lelki, érzelmi összefüggésekről árulkodik a tudatalattiban? Az is, aki nem orvos, hogyan használja az Anatómiát a saját egészsége érdekében? Mi az Intuitív Anatómia?

Mi az Anatómia?

Az anatómia az a tudomány, amely a test felépítésével, a sejtek, a szövetek, és a szervek szerkezetével foglalkozik. A szó jelentése élettan, felosztható szabad szemmel látható, és szabad szemmel láthatatlan struktúrákra. Az anatómia tudománya a könnyebb érthetőség kedvéért általában részekre bontva mutatja be az emberi testet. De valójában belül az emberi test meglehetősen zsúfolt. A szervek és szövetek szorosan egymáshoz nyomódnak. Nincs sok szabad hely és állandóan történik valami. Állandó mozgásban vannak.

Mi az Intuitív Anatómia?

A testünkben lévő szervek összhangban működnek. Testünk legapróbb részeiben, a sejtekben, a sejtmagban, az abban lévő DNS molekulákban van minden információ, ami a test működéséhez elengedhetetlen. De nem csak biológiai információk kódolódnak a sejtekbe, hanem megtalálható benne az, amit bármely létformában megtapasztaltunk. Ott kódolódik az a tudás, az a tapasztalat, amit szüleink, nagyszüleink tapasztaltak és ránk örökítettek. Természetesen örököltünk külső és belső tulajdonságokat. Külső mindenkinek egyértelmű: a testméret, a szemed színe stb. Belső tulajdonságok, azaz hogy milyen személyiség vagy, vidám vagy melankolikus, barátságos vagy visszahúzódó, ezeket a minőségeket a családi minták és a neveltetésed adják.

A sejtekben tiszta információk vannak, de ha a sejtek összeállnak szövetekké, vagy szervekké, azokban már más információt hordoznak. Minden szerv más programmal, azaz hitrendszerrel rendelkezik. Ezzel foglalkozik, ezt tanítja az Intuitív Anatómia.

Mit árul el rólunk a testünk?

A szervezetünk érez és mutatja az érzéseit, adó –és vevő funkciói vannak. A testünk, a sejtjeink tárolják azokat az információkat, amelyek valaha érték, tárolja az elszenvedett traumákat, tárolja az örömöt, és a közte lévő sok-sok érzelmi minőséget. Minden érzésnek megvan a helye a testünkben, hiszen nem csak egy funkcionálisan működő mechanizmus, hanem érző, és ha jól figyelünk rá, akkor együttműködő rendszer. Pár könnyen emészthető példát írok le a továbbiakban.

Intuitív Anatómia a Theta Healingben - Mit jelent? Miről szól?

CSONTOK hitrendszere

A csontok fizikai értelemben a testet támasztják. Érzelmi szinten – nem is olyan meglepő- a támogatottság érzetét mutatják. Ha a sejtjeink ismerik ezt az érzést, akkor a csontjaink egészségesek, ha nincs meg ez a minta, akkor a csontok többet törnek, deformálódnak. A támogatottság érzése, vagy ennek hiánya a szeretet elfogadásával is összefügg, hisz akit szeretnek, az érzi a támogatottságot és viszont. A csontok hitrendszere lehet az is, hogy a világ terhét kell a hátamon hordoznom, ez a támogatottság elfogadására való képtelenséget mutatja, és azt a mártír magatartást, hogy majd én egyedül megoldom, vagy azzal büntetem magam tudat alatt, hogy vezekelnem kell valamiért. Nagyon sok ember túl sok feladatot vállal magára, és ez gyönyörűen megmutatkozik a tartásukon, a gerinc felső szakaszán.

EMÉSZTŐRENDSZER hitrendszere

A gyomrunk tárolja azokat az érzéseket, amik számunkra feldolgozatlanok, megemészthetetlenek. A magyar nyelv nagyon kifejező: „Mit nem vesz be a gyomrod?” Nem veszi be például a bántás, vagy akár a bántalmazás minőségét. A szexuális bántalmak a has jobb alsó részében, míg az érzelmi bántalmak a bal alsó részében raktározódnak. A máj a düh érzését tárolja, és a méreg érzését raktározzuk benne. A lép a bűntudatot őrzi. Ha az ember nem tudja milyen érzés szeretve és elfogadva lenni, az kihat a gyomrára, és nem emészt rendesen. Ha az egyén ismeri a szeretet, odafigyelés, elfogadás erényét, akkor nincsenek emésztési problémái, könnyen fogadja az érzéseket és könnyen dolgozza fel azokat. Nincs elakadás a rendszerében. Ezt a minőséget szintén a családunktól hozzuk, ők tanítják nekünk a fogantatásunk pillanatától kezdve a mai napig. Az emésztőrendszer természetesen nemcsak a gyomorból áll, számtalan hitrendszer és érzés tartozik még ide.

SZEMEK hitrendszere

Egy dolgot tudunk megtartani életeink során: a szemeink energiáját. Azt is szokták mondani, hogy a szem a lélek tükre. A szem az emlékek tükre, csak nézz bele valakinek a szemébe, és ha hosszasan szemléled, életeket láthatsz benne. Ha valakinek a szemében az igazságot látod, azt az ember tiszteled. De az az ember, aki hazudik, nem is tud a szemedbe nézni. Amikor a szemekkel dolgozunk, az igazság erényével dolgozunk. Néhányan olyan nehezen látják meg azt a helyzetet, amiben vannak, hogy a szemük látása sínyli meg. Az se mindegy, hogy melyik szemünkkel van gond, aki a bal szemével lát kevésbé, ő a múltban lévő dolgokra képtelen ránézni, aki a jobb szemével küszködik, ő a jövőtől tart. Aki nem mer, vagy nem akar meglátni dolgokat, ő saját magát akadályozza. És hogy miért, az már egy másik történet.

A Theta Healing módszer keretein belül az Intuitív Anatómia tanulható egy 15 napos tanfolyam keretében Alap és Haladó Tanfolyam elvégzése után.

További cikket találsz a témában itt. 

Molnár Erika A ThetaHealing® módszer hivatalos tanára, Master of ThetaHealing

Nézd meg ezt is

Képzettársítás a betegségek lelki okai között - Ne legyél beteg, ha nem muszáj :)

Képzettársítás a betegségek lelki okai között – Ne legyél beteg, ha nem muszáj :)

El sem tudom képzelni, mennyi ilyen "betegség" lehetséges, azaz mennyi ilyen egészség lehetséges :). Legalább ne képzettársítás miatt legyél beteg :)

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!