Intuíció forrása – Ami a látható világ mögött van

Nem kétséges, hogy az intuíció létezik, bár nem tudjuk megfogni és nem értjük, mikor, miért és hogyan jelenik meg az életünkben. Számtalan vészhelyzetben eredményezett már csodákat és utólag sem sikerült megérteni, hogyan lehetséges. Ha van intuíció, akkor jönnie kell valahonnan. De honnan jön az intuíció forrása?

Nem halljuk, nem látjuk, nem tapintjuk, nem szagoljuk és nem is egyszerűen érezzük. Több ez, még az érzékelésnél is. Nem látjuk okát, csak az eredményén szoktunk megdöbbenni. Mert mindig valamilyen kivételes, valamilyen lehetetlenség számba menő dolog a következménye, mindig valami jó, valami jobb történik, mint amire számítunk.

Sokáig kerestem, kutattam hogyan is működik az intuíció. Mert szerettem volna, ha kiszámítható módon lenne része az életemnek. Szerettem volna, ha minden döntésemnél világos, hogy mit súg az intuícióm, hogy jobbak lehessenek. Szerettem volna azt is, hogy védjen meg balesetektől, előre nem látható anyagi és más problémáktól.

Végre megértettem mi ez és hogy működik.

Az intuíció forrása nem az Elme – De akkor mi?

Az egyik legfontosabb a megértésében, hogy tudd, bár az Elme kizárólagosságában hiszünk, mégis van túl az Elmén (erről sokat tudnék mesélni) és az intuíció is ilyen.

Már a Védákban (Ayurvéda “társ védái” leegyszerűsítve) leírták és a hindu filozófia része is, de a buddhizmusban, a TAO-ban is megjelenik különféle formában az, hogy az embernek létezik egy úgynevezett Önvalója. Az, aki Önmaga, méghozzá az az önmaga, aki sokkal több annál a személynél, akinek most hiszi magát. Az az Önmaga, aki egy a Teremtővel, aki maga a Teremtő szikrája (Vianna Stibal szavaival). Az Elme az Önvalóban jön létre és bár információi elsősorban a tudatból és a tudatalattiból származnak, mégis jóval kevesebbek, mint az az információ, amihez az ember az Önvalója szintjén fér hozzá a világmindenség összes információjából.

Tudósok meglepő dolgot találtak

Tudósok megállapították (lsd. Élő mátrix c. film a Youtube-on), hogy az ember reakcióját nem csupán az Elme gondolkodási folyamata előzi meg, hanem meglepő módon a szív reagál először és még meglepőbb módon a szívből információk jutnak el az agyba az Elméhez, majd gyakran megtörténik a cselekvés az információ hatására és a gondolkodás csupán ezután következik.

Mi köze az Önvalónak a szív reakciójához

Intuíció forrása - Ami a láthatón túl van

Az Önvalónak nem létezik fizikai testi helye, mert nem fizikai szerv, inkább egy információs “tér” vagy “mező” (Einstein szerint is létezik egy egységes információs mező). Viszont, mikor önmagunkban megtaláljuk (megvilágosodás vagy Ébredés), akkor a szívünkön “át” vagyunk képesek erre. Mintha a szívünk, a Mindenség szíve lenne, mintha kapuja lenne annak. Milyen különös, hogy a tudomány épp ezt kezdi felismerni, hogy az információ forrása nem az Elme, hanem az a szíven át jelenik meg.

Az intuíció forrása is éppen ez

Az Elme korlátozott, csak a múltbeli tapasztalatok, látottak alapján képes előre megítélni mi következik és képtelen több ember várható reakcióját jól megbecsülni, emiatt (is). Ellenben intuíciónk forrása a szívünkön át – az Önvalónk – tudja mi következik és akár egy nagyobb tömegben is tudja mit a legjobb cselekednünk (pl. mikor a tömeg hirtelen veszélyessé válik). Döntési helyzetekben is tudja, hogy mi a legjobb döntés az adott helyzetben. Mikor az Önvalónkra, vagy ha úgy tetszik a belső hangunkra hallgatunk, akkor szinte mindig jól járunk. Az Önvalónk, maga az információs tér, amely minden tudás birtokában van, tudja mi van készülőben az információs tér “másik szegletében”, csak az a kérdés, hogyan juttassa el azt az Elmének.

Az intuíció forrása téved vagy sem?

Amikor rosszul sül el, hogy a belső hangunkra hallgattunk, akkor annak 2 oka van:

  • Összekevertük a belső hangunkat az Elme hangjával.
  • A tudatalattinkban olyan blokkok vannak, amik megakadályozzák, hogy a legjobb kimenetele legyen a dolgunknak.

Sok-sok embert segítek Theta konzulensként és közben komoly tapasztalatokra teszek szert, erről is. Innen származik az a véleményem is, hogy maga az Önvalónk tévedhetetlen, az Elménk viszont folytonosan téved és mivel a tapasztalatok jobban hihetőek a számára mint az újdonságok (pláne, ha nagy a tét), ezért hibázik. Gyakran annyira nem hiszünk a saját belső hangunknak (épp a hibázástól való félelem miatt), hogy inkább meg sem “halljuk” vagy elnyomjuk vagy félre magyarázzuk, aztán hibáztatjuk.

Velem is megtörtént, én is így kezdtem megismerni…

Egyszer késő este kerestem az autóm, nem emlékeztem rá, hol parkoltam… Álltam pár utcányira a Duna parttól a körúton és érzékeltem, hogy egy utcányira jobbra, szemközt áll az autóm. De az Elmém azonnal megmagyarázta, hogy az képtelenség, mert emlékszem, ahogy túl mentem azon az épületen, ami tőlem balra állt. Tiszta emlékképem volt róla, ezért balra mentem és 1 óra autókeresés után végül ott találtam az autóm, ahol elsőre érzékeltem.

Mikor az intuícióm forrása egyszer azt érzékeltette velem, hogy a keresett dokumentum a könyvespolcom leglehetetlenebb helyén van, akkor már egyből ott kerestem. Elsőre láthatatlan volt, azt hittem tévedett a belső hang. De mikor kiemeltem a könyveket az érzékelt helyen, kiderült mögötte van a dokumentum… 🙂 .

Biztos neked is van ilyen történeted…

Honnan tudjuk, hogy a belső hangunk az Önvaló-e vagy valami más? Ezzel folytatom majd…

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Egy komment

  1. Üdvözöllek Fekete Kata..Terplán Judit vagyok, az általam megalkotott dolgok után iparművèsz címet kaptam kb 45 èvvel ezelött, lezsűrizett tárgyaim után.Nem vègeztem főiskolát, nem vagyok kèpes tanulni. Magam jövök u.m. rá arra, hogy valamit, hogy csináljak meg..Ezek Istentől kapott tudás.Minden pátosz nèlkül irom. Èn mindig a fejemben látok kèpeket ès munkám során ezt valósítom meg…Ekkor be van csukva a szemem, ugy nèzek sokszor ki mint aki csak nèmán ábrándozik..Le vagyok magamtól döbbenve miket kèszítek…Megállás nèlkül tudnèk alkotni..oriási izgalom a kèszítèse valaminek, ès nagyon nagy boldogság…Az oldalamon meglehet nèzni.Üdvözlettel Terplán Judit

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!