Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer?

Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer? 

Melyik módszer gyógyít meg? Az orvosi? Annak melyik módja? A ThetaHealing? A Reiki? A ZYO? Az Ayurvédikus? Az akupunktúrás? A népgyógyászati? A természetes? A mesterséges?
Ki gyógyít meg? Az orvos? A természetgyógyász? A terapeuta? A pszichológus?
EGYIK SEM.

Nem a módszer gyógyít, nem az ember gyógyít

A feltétel nélküli szeretet, vagy más néven az Önvalód, vagy más néven a Teremtő, vagy más néven a teremtő erőd, vagy más néven az életenergiád, életerőd. Valami olyasmi, amit nem lehet birtokolni, nem lehet megragadni, nem lehet leírni, legfeljebb szavakkal lehet “illetni”. Azzal gyógyít, hogy szabadon áramolva “visszatéríti” a testet a természetes öngyógyító működésébe, egyensúlyi állapotába. 
A módszerek, az emberek “csupán” elérhetővé teszik őket, csupán “kijátszák” azokat a hitrendszereket, blokkokat, ellenállásokat, stb., amik a gyógyulás természetes erőinek “útjában állnak”. Másként fogalmazva, olyan “csatornák” ezek, amik antennaként fogják be a gyógyító adást, ami amúgy folyamatosan sugárzik. Ámde hiába van adás, ha nincs vétel, vagy ha blokkolt a vétel. 

Honnan tudjam nekem mi a jó gyógyító módszer? Kinek ki a megfelelő?

Ami, aki az adott személyiség genetikai-hitrendszer-szokás-gondolkodás-érzelmi mintái által létrehozott blokkokon át, a legszabadabban képes a gyógyítás útját biztosítani. Ezt bizony kipróbálás nélkül művészet eldönteni. Ugyanakkor a próbálkozások remek személyiség fejlesztő lehetőségek. Ez nem az univerzum, a Teremtő kiszúrása az emberrel, nem is büntetés, bár mikor az ember komolyan beteg és megoldást keres, akkor pont így tűnhet. A sikertelen próbálkozások változtatják a személyiséget. Az ehhez való pozitív hozzáállás pedig lehetővé teszi, hogy a próbálkozások során önmagunkról született felismerések feloldjanak egy jó csomó blokkot. Ez pedig végsősoron fontos része a végső sikernek, a gyógyulásnak. Fontos eleme annak is, hogy egyáltalán észrevegyük azt a megoldást (pl. van, hogy előbb meg kell szülessen bennünk a hit egy-egy mód iránt, ahhoz, hogy hajlandóak legyünk vele foglalkozni), ami meghozza a test visszatérését a természetes állapotába.

Miért nem mindegy, miként nézünk a gyógyulási folyamatra?

Ha leragadunk annál a gondolatnál, hogy egy embernek, módszernek kell meggyógyítania minket, akkor beleragadunk abba a gondolkodási mintába, hogy ezek rajtunk kívül álló dolgok (a Teremtő sem rajtad kívülálló!).
Ezzel lelki függőséget, kiszolgáltatottságot hozunk létre saját magunknak, hiszen ezek vagy elérhetőek, vagy nem. Ha viszont tudatosítjuk, hogy ez az erő bennünk van, nem külön van tőlünk, akkor el kezdjük észrevenni, hogy a gyógyulásunk rajtunk múlik, nem valaki kívülállón. Ez pedig nem azt jelenti :), hogy akkor neked kell megműtened magad :). Csak azt jelenti, hogy ha rajtad múlik, akkor te magad vonzod be a megfelelő segítséget. Azaz a segítség, a támogatottság tapasztalása ez, a kiszolgáltatottság, a függőség helyett.
Ha valaki mástól várjuk a gyógyulásunkat, akkor hajlamosak vagyunk őt hibáztatni, amikor az adott módszer nem passzol a személyiségünk összetevőihez. Ilyenkor épp a lényeg mellett megyünk el. Amellett, hogy vajon mit árul el rólunk, nekünk magunknak az, hogy ez a módszer épp nem passzol? Ne feledd a vonzás törvénye itt sem aludt! Ha ez a módszer, ember tudott megjelenni számodra, akkor ez bizony mutatni akar valamit.
Ha abban hiszünk, hogy a módszer gyógyított meg, akkor be is korlátozzuk magunkat. Akkor erre az 1-2 módra szűkítjük a lehetőségeink végtelen tárházát, ami újabb esetekben szintén gátjává válhat az újabb gyógyulásnak. Pedig gyógyulhatnánk akár úgy is, hogy az nem köthető semmilyen módszerhez sem :).

Legyél nyitott, éber a lehetőségekre

A betegségek “visznek” az önmegismerés útján. Az önmegismerés pedig feloldja a gátakat, amik megbetegítenének. Engedd meg, hogy az eredendő, végtelen, megfoghatatlan (mégis tapasztalható) gyógyító erőid kibontakozhassanak.

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Egy komment

 1. Kupás Ferencné Ancsa

  Hálásan köszönöm Kata!
  Szép jó reggelt!
  Sikerült a videót a tv-ben ytub programjai
  Kata 2tő napja rajta lógok.
  En egyfolytában bőgögök😟 a figyelem, kitar
  tás,hú a megkönnyebbült a szívem. 😅😚
  Én most értem meg, hogy ezzel kellet volna kezdeni 😏a gondolataim nemkell telót tartani iszom szavaid olyan mintha itt lennél és a figyelmem csak rád hárul nincs feszkó hú ez mennyei .Hálásan köszönöm Kata csodálatos napot kívánok neked és mindenkinek szeretettel. Nagy ölelés puszi 😚♥️

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!