Hogy gyártsunk szenvedést magunknak? 17 biztos lépés

A mai 10 milliószoros nap a 4 nemes igazság napja, amelyeket Buddha fogalmazott meg a belső békéhez vezető út kulcsaként. Dióhéjban és leegyszerűsítve a szenvedésből való kitörésről van szó. Az igazságok szerint fel kell ismerjük, hogy szenvedünk (van, aki úgy megszokta, hogy nem veszi észre 🙂 ), ismernünk kell a szenvedés forrását, megkeresni a megoldását és végül megoldani.

Ezek játékos módja, ha kipróbáljuk – gondolatban – hogy gyártsunk szenvedést. Miközben ezt tesszük, ráébredünk, hogy szoktuk elrontani az életünket…

17 biztos lépés arra, hogy gyártsunk szenvedést magunknak

 1. Legyen jó sok elvárásunk magunkkal és másokkal szemben, lehetőleg olyat, amitől mi vagy mások biztos nem tudnak Önmaguk lenni.
 2. Akarjuk nagyon erősen, hogy mindenki legyen olyan, amilyennek mi szeretnénk. Tudatosítsuk milyen nagy igazságtalanság az, ha mégsem ilyenek.
 3. Koncentráljunk arra, ahogyan nem sikerül megfelelni az elvárásoknak és utáljunk ezért.
 4. Panaszkodjunk a lehető legtöbbet. Sajnáljuk nagyon magunkat és legyünk mások társai a saját önsajnálatukban.
 5. Érezzük át a mások szenvedéseit is és higgyük, hogy ez az együttérzés, így helyes. Szenvedjünk együtt minél több emberrel.
 6. Segítsünk úgy, hogy ebből mások nem kérnek és akarjuk megoldani az ő életüket, ha akarják, ha nem. Mélyüljünk el a mások problémáiban és utáljuk őket, ha ezt nem hagyják.
 7. Higgyünk rendületlenül abban, hogy a világ rossz, hogy mindenki utál minket, hogy semmit sem tudunk megoldani, hogy csak másoknak lehet jó és mi szerethetetlenek vagyunk.
 8. Ha valaki segíteni próbál magyarázzuk el neki, hogy az adott megoldás miért lehetetlen az esetünkben.
 9. Hozzuk fel életünk összes sérelmeit, bánatait, gondjait, aggodalmait és merüljünk mélyen el bennük, még jobb, ha újra és újra átérezzük, átéljük őket és élményeinkről mindenkinek beszámolunk.

Hogy gyártsunk szenvedést magunknak? - 17 biztos lépés a négy nemes igazság napja alkalmából

 1. Hibáztassunk: az életet, a sorsot, a körülményeket, a körülöttünk levőket és ne hagyjuk ki ebből a szeretetteinket sem. Legyünk őszinték és mondjuk is el nekik egy jó veszekedés keretében, hogy ők a hibásak és hozzuk őket lehetetlen helyzetbe, mert ebből úgysem fognak tudni kimászni.
 2. Még jobb, ha magunkat is hibáztatjuk, minél jobban ostorozzuk magunkat, minél jobban büntetjük magunkat annál jobban sikerülhet konzerválni a bűntudatot és megakadályozni, hogy új életet kezdjünk.
 3. Eszünkbe se jusson megbocsátani se magunknak, se másoknak. Higgyük el, hogy sérelmeinket képtelenség elengedni és tartogassuk a gyűlöletünket, utálkozzunk minél többet.
 4. Fütyüljünk a vonzás törvényére, a tükrözés törvényére és ragaszkodjunk ahhoz, hogy mi majd csak akkor változtatunk, ha a másik is változtat vagy ha a körülmények előbb változnak. Találjunk más módokat is a változás halogatására.
 5. Használjuk a gondolat teremtő erejét és minél több gondolatunkat irányítsuk negatív érzésekre, negatív gondolatokra, hitekre és tudatosítsuk, hogy mi csak a múltbeli rossz tapasztalatainkból tudunk kiindulni és ezzel vetítsük ki a jövőbe is ugyanezeket. S, hogy erősebb legyen a hatás, képzeljük el, mennyire képtelenség változtatni. Idézzünk fel mindenkit, aki ezzel valaha egyetértett és minden helyzetet, ami mind ezt mutatta. Emlékeztessük magunkat minderre naponta többször.
 6. Ne akarjuk vállalni a cselekvés, a másképp gondolkodás, a személyes fejlődés, az önvizsgálat felelősségét inkább keressünk másokat, akik majd megoldják helyettünk a dolgokat és ragaszkodjunk ahhoz, hogy mi erre képtelenek vagyunk, csakis mások tudják helyettünk megoldani. Feltétlen várjuk meg, amíg ez bekövetkezik és igyekezzünk mások ilyen erőfeszítéseit minél jobban meggátolni.
 7. Higgyük el, hogy szenvedés nélkül lehetetlen élni, hogy ez természetes és kötelező része az életnek. Fontos, hogy mindig tudatában legyünk sorsunknak, ami nem más mint a szenvedés. Meg se próbáljuk elképzelni sem, hogy esetleg ez nem így van és ne is keressünk erre lehetőségeket.
 8. Fogadjuk el belül az összes kritikát, utáljuk érte magunkat és másokat is. Kifelé pedig tiltakozzunk, győzködjük a másikat, hogy nem is úgy van. Kritizáljunk mi is, jó sokat.

Ha megelégeltük a hogy gyártsunk szenvedést magunknak játékot, akkor

Ha úgy döntünk, a mai 10 milliószoros nap alkalmából, hogy kihasználva a nap extra teremtő erejét inkább kiszállunk a szenvedés mókuskerekéből és elindulunk a változás útján, akkor ehhez készítettem egy makrózott Theta Healing letöltést, ami a tudatalattid szintjén fogja ezt támogatni (nem kell hozzá theta-snak lenned). Itt találod meg, ebben a Facebook csoportban sok más hasznos letöltéssel együtt: https://www.facebook.com/groups/524617121073203/

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Az anyagiak szegény-gazdag játszmája Önvalóként (a valódi Énünk) energia mezővé szelidül, amit tudatosan meghaladunk. Az anyagi kérdések ily módon többé nem okoznak szenvedést, bánatot, vagy aggodalmat, problémát. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!