Hidrogén-peroxid – A Lourdes-i zarándokhely titka

Hidrogén-peroxid – Természetes gyógyszer. Egyszerű, olcsó, természetes és még lehetséges is? Mi ez? Hogyan működik? Megtalálták a Lourdes-i zarándokhely forrás vizében is

Amit a hidrogén-peroxidról tudni érdemes

Míg külföldön tucat számra jelennek meg a hidrogén-peroxidról írott tanulmányok, Magyarországon a titkok ködfátyolába bújtatta a szakma ezt az egyszerű vegyületet. A hidrogén-peroxid – az eltitkolt gyógyszer c. könyvem felfedi a sebfertőtlenítő szerként ismert vegyület sokoldalú gyógyító tulajdonságát, különböző betegségek kezelésére kínál megoldásokat e szer alkalmazásával olyan esetekben is, amikor az akadémiai orvoslás már tehetetlen. Számos betegségnél a hazánkban rég elfeledett, de máig is hatékonyan működő népi gyógymódokkal egészítem ki a könyvemet, mely az érdeklődők széles táborának íródott, beleértve az alternatív gyógyítókat és az újító szellemű orvosokat is, akik érdekeltek abban, hogy egyszerű és megbízható módszerekkel gyarapítsák a hivatalos gyógyító eljárásokat.

Mi a hidrogén-peroxid?

A hidrogén-peroxid külső jellemzői: színtelen, szagtalan folyékony vegyület, szinte összetéveszthető a vízzel. Vegyi képlete is hasonlít a vízéhez, mindössze eggyel több oxigén atom különbözteti meg a víztől. Ám ez az egy oxigénatom jelentős különbséget okoz a két vegyület kémiai tulajdonságaiban.

Szervezetünkben a hidrogén-peroxid az immunrendszer sejtjei által, oxigénből és vízből képződik: 2H2O+O2=2H2O2

Bomláskor a hidrogén-peroxid vízre és nascens oxigénre (jelentése: “frissen született”)

bomlik: H2O2=H2O+’O’.

A nascens oxigén működésének mechanizmusát a kémia szemszögéből nem egyszerű megmagyarázni, mivel reakciók sokasága zajlik általa, ráadásul különböző időkben és különböző sebességgel, hő termelődés kíséretében. Mindezek a reakciók sejtszinten mennek végbe, peroxidos kötések, nascens és molekuláris oxigén, valamint szabad gyök létrehozásával, energia felszabadulásával – hő formájában. Ez a hő biztosítja testünk 36,6°C hőmérsékletének a fenntartását, szabályozza a sejtek osztódását, az energiainformációs mező (bioenergia-mező) képződését.

Képletesen gondolkodva mondhatjuk úgy is, hogy a szervezet minden sejtje egy reaktor, mely ellátja energiával a sejtszintű folyamatokat, és életet ad a szervezet egészének.

Életünk alapját a levegő, a víz és a táplálék képezi. Természetes, hogy ezen tényezők nélkül a szervezet nem tud létezni. De ha megnézzük a fontossági sorrendet, akkor azt állapítjuk meg, hogy levegő nélkül 3-5 percet lehet az ember (utána visszafordíthatatlan folyamatok kezdődnek), víz nélkül elvan 3-7 napot, étel nélkül pedig akár 30 vagy több napot.

Ebből látszik, hogy a levegő a legfontosabb.

Tisztázzuk, mivel is lélegzünk. A levegő összetétele 760 mm higanyoszlop nyomása mellett a következőképpen oszlik meg: 78% nitrogén, 21% oxigén, 0,01-0,03% széndioxid, 1% argon és jelentéktelen mennyiségű egyéb gázok.

Bizonyított tény, hogy a gázszennyeződések, füstök és az oxigéntermelő erdők kivágása miatt az atmoszféránkban közel 20% oxigén hiányzik, ami valós, megoldatlan, komoly veszélyként áll az emberiség előtt.

Miért jelentkezik az embereken a levertség- és fáradtságérzet, az álmosság, a depresszió?

Azért, mert a szervezet nem kapja meg a számára szükséges mennyiségű oxigént. Ezért lettek oly népszerűek az utóbbi időkben az oxigénkoktélok, amelyek ezt a hiányt próbálják pótolni. Azonban ezek – a rövid ideig tartó jó érzésen kívül – semmit nem adnak.

Mi lehet a megoldás? A tökéletes megoldás az lenne, ha megszüntetnénk a levegő szennyezését, visszaállítanánk az atmoszféra eredeti állapotát.

A hidrogén-peroxid előfordulása a természetben

A sejtanyagcsere folyamatai során hidrogén-peroxid keletkezik. A H2O2 rendkívül erélyes oxidálószer. Elbontása a sejt számára életfontosságú. A hidrogén-peroxidot a kataláz enzim és a vele együtt előforduló peroxidáz nevű enzim bontja vízre és nascens oxigénre. (Ezek az enzimek már az aerob baktériumokban is jelen vannak. A peroxidázok a kataláz nevű enzim jelenléte alapján ismerhetők fel.)

Tehát a hidrogén-peroxid nem mesterséges vegyület, amelyet csak laboratóriumokban lehet előállítani. Környezetünkben jelentős mennyiségben van hidrogén-peroxid: az esővízben, a hóban, a hegyi levegőben, a fenyőerdőben, a sebes folyású patakok vízében, vízesések közelében.

Lourdes-i zarándokhely gyógyító vízforrása – természetes hidrogén-peroxid

Hidrogén-peroxid a Lourdes-i forrásban

Lourdes a Szűz-Mária tisztelet egyik leghíresebb zarándok helye, reménye mindazoknak, akik nem tudnak gyógyszerekkel gyógyulni. A csodával határos gyógyulásokat egy 1883-ban alakult Orvostudományi Iroda (CMIL) vizsgálja ki.

A római katolikus egyház összesen 68 esetet fogad el csodás gyógyulásnak (nem fizikai és nem pszichologikus hatás alatt történt), amit a víz gyógyító erejének tulajdonítanak. A legutolsó ilyen beteg porckorongsérv miatt lebénult Serge Francois volt, aki 2002. április 12-én volt a barlangnál, és tartósan meggyógyult. (Forrás: Wikipédia)

A kutatók tudományosan is tisztázták a franciaországi Lourdes-i zarándokhely vízforrásának gyógyító erejét, amikor nagy mennyiségű természetes eredetű hidrogén-peroxidot fedeztek fel benne.

Hogy hogyan került oda?

Igen egyszerűen. A hóval. A hó táplálja a gyógyforrás vízét. A hó, míg a földre kerül, a légkör felső rétegéből feltöltődik ózonnal. Az ózon pedig, mint háromatomos (O3), igencsak instabil molekula: nascens oxigénre és oxigénmolekulára bomlik.

Feltételezhető, hogy a többi hasonló hegyi forrás is hasonló gyógyhatással rendelkezik, de komolyabb kutatásokat ezen a téren nem végeztek.

A friss gyümölcsök és zöldségek szintén tartalmaznak hidrogén-peroxidot. Ám ha termikus és egyéb hatásnak kitesszük, ízletes ételt nyerünk, amiben marad ugyan némi vitamin és nyomelem, de megsemmisül benne az oxigén, és így „holt” étellé válik.

Folytatjuk a hidrogén-peroxid szervezetünkre gyakorolt hatásával….

Kovács József természetgyógyász, reflexológus, természetgyógyász-szakíró

Nézd meg ezt is

Azonnali gyógyulás orvosi szemmel – Kvantumi folyamatok

Miért lehetséges az azonnali gyógyulás? Mi lenne, ha megpróbálnánk megérteni? Mi lenne, ha tanulnánk belőlük? Orvosként így látom...

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.