Hidrogén-peroxid – A Lourdes-i zarándokhely titka

Hidrogén-peroxid – Természetes gyógyszer. Egyszerű, olcsó, természetes és még lehetséges is? Mi ez? Hogyan működik? Megtalálták a Lourdes-i zarándokhely forrás vizében is

Amit a hidrogén-peroxidról tudni érdemes

Míg külföldön tucat számra jelennek meg a hidrogén-peroxidról írott tanulmányok, Magyarországon a titkok ködfátyolába bújtatta a szakma ezt az egyszerű vegyületet. A hidrogén-peroxid – az eltitkolt gyógyszer c. könyvem felfedi a sebfertőtlenítő szerként ismert vegyület sokoldalú gyógyító tulajdonságát, különböző betegségek kezelésére kínál megoldásokat e szer alkalmazásával olyan esetekben is, amikor az akadémiai orvoslás már tehetetlen. Számos betegségnél a hazánkban rég elfeledett, de máig is hatékonyan működő népi gyógymódokkal egészítem ki a könyvemet, mely az érdeklődők széles táborának íródott, beleértve az alternatív gyógyítókat és az újító szellemű orvosokat is, akik érdekeltek abban, hogy egyszerű és megbízható módszerekkel gyarapítsák a hivatalos gyógyító eljárásokat.

Mi a hidrogén-peroxid?

A hidrogén-peroxid külső jellemzői: színtelen, szagtalan folyékony vegyület, szinte összetéveszthető a vízzel. Vegyi képlete is hasonlít a vízéhez, mindössze eggyel több oxigén atom különbözteti meg a víztől. Ám ez az egy oxigénatom jelentős különbséget okoz a két vegyület kémiai tulajdonságaiban.

Szervezetünkben a hidrogén-peroxid az immunrendszer sejtjei által, oxigénből és vízből képződik: 2H2O+O2=2H2O2

Bomláskor a hidrogén-peroxid vízre és nascens oxigénre (jelentése: “frissen született”)

bomlik: H2O2=H2O+’O’.

A nascens oxigén működésének mechanizmusát a kémia szemszögéből nem egyszerű megmagyarázni, mivel reakciók sokasága zajlik általa, ráadásul különböző időkben és különböző sebességgel, hő termelődés kíséretében. Mindezek a reakciók sejtszinten mennek végbe, peroxidos kötések, nascens és molekuláris oxigén, valamint szabad gyök létrehozásával, energia felszabadulásával – hő formájában. Ez a hő biztosítja testünk 36,6°C hőmérsékletének a fenntartását, szabályozza a sejtek osztódását, az energiainformációs mező (bioenergia-mező) képződését.

Képletesen gondolkodva mondhatjuk úgy is, hogy a szervezet minden sejtje egy reaktor, mely ellátja energiával a sejtszintű folyamatokat, és életet ad a szervezet egészének.

Életünk alapját a levegő, a víz és a táplálék képezi. Természetes, hogy ezen tényezők nélkül a szervezet nem tud létezni. De ha megnézzük a fontossági sorrendet, akkor azt állapítjuk meg, hogy levegő nélkül 3-5 percet lehet az ember (utána visszafordíthatatlan folyamatok kezdődnek), víz nélkül elvan 3-7 napot, étel nélkül pedig akár 30 vagy több napot.

Ebből látszik, hogy a levegő a legfontosabb.

Tisztázzuk, mivel is lélegzünk. A levegő összetétele 760 mm higanyoszlop nyomása mellett a következőképpen oszlik meg: 78% nitrogén, 21% oxigén, 0,01-0,03% széndioxid, 1% argon és jelentéktelen mennyiségű egyéb gázok.

Bizonyított tény, hogy a gázszennyeződések, füstök és az oxigéntermelő erdők kivágása miatt az atmoszféránkban közel 20% oxigén hiányzik, ami valós, megoldatlan, komoly veszélyként áll az emberiség előtt.

Miért jelentkezik az embereken a levertség- és fáradtságérzet, az álmosság, a depresszió?

Azért, mert a szervezet nem kapja meg a számára szükséges mennyiségű oxigént. Ezért lettek oly népszerűek az utóbbi időkben az oxigénkoktélok, amelyek ezt a hiányt próbálják pótolni. Azonban ezek – a rövid ideig tartó jó érzésen kívül – semmit nem adnak.

Mi lehet a megoldás? A tökéletes megoldás az lenne, ha megszüntetnénk a levegő szennyezését, visszaállítanánk az atmoszféra eredeti állapotát.

A hidrogén-peroxid előfordulása a természetben

A sejtanyagcsere folyamatai során hidrogén-peroxid keletkezik. A H2O2 rendkívül erélyes oxidálószer. Elbontása a sejt számára életfontosságú. A hidrogén-peroxidot a kataláz enzim és a vele együtt előforduló peroxidáz nevű enzim bontja vízre és nascens oxigénre. (Ezek az enzimek már az aerob baktériumokban is jelen vannak. A peroxidázok a kataláz nevű enzim jelenléte alapján ismerhetők fel.)

Tehát a hidrogén-peroxid nem mesterséges vegyület, amelyet csak laboratóriumokban lehet előállítani. Környezetünkben jelentős mennyiségben van hidrogén-peroxid: az esővízben, a hóban, a hegyi levegőben, a fenyőerdőben, a sebes folyású patakok vízében, vízesések közelében.

Lourdes-i zarándokhely gyógyító vízforrása – természetes hidrogén-peroxid

Hidrogén-peroxid a Lourdes-i forrásban

Lourdes a Szűz-Mária tisztelet egyik leghíresebb zarándok helye, reménye mindazoknak, akik nem tudnak gyógyszerekkel gyógyulni. A csodával határos gyógyulásokat egy 1883-ban alakult Orvostudományi Iroda (CMIL) vizsgálja ki.

A római katolikus egyház összesen 68 esetet fogad el csodás gyógyulásnak (nem fizikai és nem pszichologikus hatás alatt történt), amit a víz gyógyító erejének tulajdonítanak. A legutolsó ilyen beteg porckorongsérv miatt lebénult Serge Francois volt, aki 2002. április 12-én volt a barlangnál, és tartósan meggyógyult. (Forrás: Wikipédia)

A kutatók tudományosan is tisztázták a franciaországi Lourdes-i zarándokhely vízforrásának gyógyító erejét, amikor nagy mennyiségű természetes eredetű hidrogén-peroxidot fedeztek fel benne.

Hogy hogyan került oda?

Igen egyszerűen. A hóval. A hó táplálja a gyógyforrás vízét. A hó, míg a földre kerül, a légkör felső rétegéből feltöltődik ózonnal. Az ózon pedig, mint háromatomos (O3), igencsak instabil molekula: nascens oxigénre és oxigénmolekulára bomlik.

Feltételezhető, hogy a többi hasonló hegyi forrás is hasonló gyógyhatással rendelkezik, de komolyabb kutatásokat ezen a téren nem végeztek.

A friss gyümölcsök és zöldségek szintén tartalmaznak hidrogén-peroxidot. Ám ha termikus és egyéb hatásnak kitesszük, ízletes ételt nyerünk, amiben marad ugyan némi vitamin és nyomelem, de megsemmisül benne az oxigén, és így „holt” étellé válik.

Folytatjuk a hidrogén-peroxid szervezetünkre gyakorolt hatásával….

Kovács József természetgyógyász, reflexológus, természetgyógyász-szakíró

Nézd meg ezt is

Azonnali gyógyulás orvosi szemmel – Kvantumi folyamatok

Miért lehetséges az azonnali gyógyulás? Mi lenne, ha megpróbálnánk megérteni? Mi lenne, ha tanulnánk belőlük? Orvosként így látom...

3 hozzászólás

  1. Nekem is van pozitiv tapasztalatom a Hidrogén peroxid hatásairól, használni kell 1-2 dcl vizben 15-20 csepp elfogyasztani naponta 2, 3 alkalommal

  2. Nekem is van pozitív véleményem a hidrogén peroxid hatásáról, csak ajánlani tudom.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!