Hiány – Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

.. a hiány mögött a szeretet áll? 
A vágy előbbre visz, vagy hátráltat?
Szorosan a témához tartozik az is, hogy: mit jelent a JELENBEN LENNI! 🙂

Hogyan van ezek között összefüggés? Rögtön kiderül, és persze mindezek között a szeretet a kapocs, és még csak nem is úgy, ahogyan hiszed, sőt: egy jókora egós csapdát fogunk leleplezni közösen, és meglátod, a szíved tudni fogja, hogy “igaz” lesz ez, mert a szeretet az “igaz”, a hiány pedig csak egy trükk….

Hamarosan megérted ezt a működésedet is! Jókora AHA-élményed lesz a cikk végére!

Olvass tovább!

A csinos hölgy rendkívül szomorúan, megtörten panaszolja, hogy:

Nem tudok mit kezdeni magammal. Nagyon hiányzik a kedvesem. Épp nem együtt töltjük egy estét. A hiánya mardos, nélküle minden perc egy gyötrelem.”

Értem”. – feleltem – “és mi az, ami igazából rossz, mi az, amit nem tudsz kezelni, mi fáj a nélküle-ségben?” – kérdeztem.

Hogy vele szeretnék lenni, hozzábújni, de ő nincs itt. Egyedül nem jó.” – hangzott a válasz. 

Jól van” – mondtam. – “akkor válts nézőpontot, és próbálj rágondolni más nézőponttal! Próbálj arra figyelni, ami VAN és nem arra, ami NINCS!

De hogyan lehetne másképp? Ha arra figyelek, ami van, akkor is az van, hogy ő NINCS itt!” – mondta dühösen, mintha én nem érteném őt. (Pedig ez épp fordítva lehetett… ;))

Valójában ismét a NINCS-ben vagy, és nem arra figyelsz, ami van, de tudod mit? Csináljunk egy gyakorlatot! Tudod uralni a gondolataidat?” – vetettem fel!

Igen!” – mondta bizonytalanul, de kíváncsibban.

(A kíváncsiság JÓ! A jeget töri meg, kinyit az eddig nem ismert lehetőségek felé! Ezért jó kérdések között élni! (Nem kétségek között, hanem érdeklődve, kérdezve! 🙂

Akkor most gondolj a párodra! Jól idézd fel magadban a külsejét! Lásd a mosolyát, lásd a járását, a gesztusait, idézd fel a hangját is! Ez eddig megvan? – kérdeztem, és bólintott, hogy igen.
Akkor most figyelj az érzéseidre! Kérlek mondd, hogy mit érzel!”

Hogy hiányzik, és nagyon rossz, hogy nincs itt most se, pedig vele szeretnék lenni!  – tört ki belől újra a “kín”.

“,… és mit érzel még?” – kértem, hogy lássa meg a VAN-t”

“...semmit, csak, hogy fáj.” – felelte. 🙁

Hiány - Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

Azt nem érzed, hogy szereted?” – kérdeztem.

….”jaaa?? de, persze…”

“:( Csak ráfogtad most, mert hisz ciki lenne letagadni. Valójában a fejedben vagy egy sor fájó gondolat között. Éled az egód csapdájának keserves kínjait, pedig a szívedre is figyelhetnél, és választhatnád azt is, hogy az abban lévő érzést éled: azt, hogy szeretni tudod. :)”

A hiány a fejedben létezik, ott éled – egós alapprogramod működésének egyik aspektusa! Kiszakít a jelenből….

Ha elég cikket olvastál már tőlem, akkor tudod, hogy az egód maga a személyiséged, és a földi léted idejére “szolgál” téged születésedtől halálodig. Akkor meg fog halni a testeddel.
Az egód olyan, mint egy “pitbull szolgáltatás”: az a dolga, hogy téged életben tartson, és óvjon, biztonságos úton tartson. A szerepe szerint kiszagolja a veszélyt, biztossá akarja tenni a bizonytalant és mindenre felhívja a figyelmedet, ami nem biztonságos, amit nem tudsz kontrollálni, ami eltéríthet a tanult sablonjaidtól.

2 alapprogramja meghatározza mindennapjaidat:

1. A megszerzés:

az egód mindent meg akar szerezni neked, ami boldoggá tehet. Ételt, oxigént… mások elismerését, figyelmét, pénzt, tárgyakat… stb.
Ezért, a figyelmed középpontjában a “hiány” van. Azt keresi az elméd, amid épp nincs, ami hiányzik a boldogságodhoz, hisz csak azt lehet megszerezni, arra lehet vágyni, ami NINCS.
Ezért minden hiányérzetedet az egós személyiségednek köszönheted. Ebben van bizony ám sok köszönet is, hiszen ha nem lenne ez a program, akkor nem vennél magadhoz élelmet, nem hordanál télen meleg ruhát… stb és igen rövid lenne az életed.

A gond ott van, amikor a hiány-centrikus EGÓ eluralkodik feletted, és beleesel a csapdájába!

Vedd észre csupán, hogy a hiány egy szükséges egós működés, haszna is van, de nem kell, hogy szenvedj tőle! Ha felismered, hogy mit “játszik” veled az elméd, azonnal le is fogod tenni a szenvedést. 🙂 Hisz innentől te “uralod” az egódat és nem az egód ural téged”.

2. A félelem:

az egód biztonságra törekvéséből azonnal következik, hogy felhívja a figyelmedet a veszélyekre. Neki pedig veszélyes minden, ami bizonytalan. Egyedül lenni, a társad nélkül pedig több szempontból is bizonytalan dolog:
Egyrészt nem tudhatod, hogy mi van vele, és tarthatsz tőle, hogy kimaradsz egy csomó jóból, amit ő épp megél, te meg itt szenvedsz. (Jókora butaság ezt így megélni, de így, hogy látod leírva, talán látod te is ezt!”)
Egy másik ok miatt pedig: ha ő nincs veled és egyedül vagy, akkor önmagaddal vagy, és az egó számára ez nehezen értelmezhető, hiszen az egónak folyton kifelé, a külvilágon van a figyelme a megszerzendő dolgok és a veszélyek miatt. Nagyon ügyesen kerül ki minden szituációt és feladatot, amikor önmagaddal kellene szembesülnie. Inkább figyel és okol másokat és körülményeket.

Amikor tehát a hiányt éled és szenvedsz a falat kaparva, akkor a fejedben létezel épp, és az egós személyiséged megszerző-programját éled, csak épp kudarc-szerűen, hisz épp nincs veled, akit megszereztél… 🙂 A hiány FÁJ, és ez logikus. Ha nem lenne kellemetlen, nem indulna az ember, hogy megszerezze, ami enyhítheti. Ez nem hibás egós működés. A “hiba” az, ha ezt nem vesszük észre és nem tudatosítjuk a működést!

A SZERETET és a JELEN adott! Ez VAN!

Sok írásomban olvashattad azt is, hogy a szeretet van.

Azért csak VAN, mert te magad vagy a szeretet. Szeretet energiából létezel. Ez a lelked energia-rezgése. Ezért a tiszta, valódi, isteni, szeretet ott van benned, de csak ritkán élheted meg tisztán, mert az egód “elárnyékolja” a programjaival.
Az egód nem gonosz, te nem vagy gonosz, csak ritkán veszed észre, hogy a JELEN-ben ott a SZERETETED és semmit se kell tenned érte!

Egyszerűen csak élni a pillanatot! Nem a jövőt fürkészni és aggódva félni, vajon mi vár rád, nem vágyni a hiányok pótlását, és nem is a múltban kapaszkodni a szép emlékekbe ragadva! A most jelenti az ÉLET-et. Csak a mostban tudsz cselekedni, tenni, ÉREZNI, élni valójában!

Hogyan működik ez energiák-szintjén?

Amikor a társadra hiánnyal gondolsz, azzal az ő energiát szívod. 🙁 Gondold csak el: vele akarsz lenni, és attól rosszul vagy, hogy ő épp nincs. Egy nyomást küldesz felé, egy elvárást, egy terhet, hogy az ő jelenléte neked létszükséglet… és így az, amit ő épp csinál, az egy számodra nem értékes cselekedet.

A hiány neked is rossz, és neki is teher. Ez pedig energetikailag is átmegy. Olyan, mintha azt üzennéd neki, hogy “nélküled nem érezheti jól magát, hisz te épp megpusztulsz“. 🙁

Amikor szeretettel gondolsz rá, akkor energiát adsz neki. A figyelmed adásban van, és örömmel, jósággal, tisztán áramlik felé. Ő is töltődik, és Te is. Amikor szeretsz, akkor ugyanis eredendő éned rezgésén vagy, épp önmagadat éled meg, és ez a legmagasabb energiarezgésed.

Akkor hát mit tegyél, ha hiányzik neked?

  1. Először is ne szenvedj! Nem elfojtani, nem átlépni felette, hanem tudatosítani kell az érzést és valóságát! Azaz, vedd észre, hogy az egód alapprogramja kapcsolt működésbe! Tudd, hogy a folyamat természetes, és egyszerűen fordítsd a figyelmedet a NINCS-ről, az egóról a szívedre!
  2. Figyelj arra, hogy szereted! Idézd fel magadban a tiszta szereteted érzését, és adj hálát azért, hogy ilyen szeretetet tudsz érezni felé!
  3. Küldj neki szeretetet, akár mondd is ki: “szeretlek,örülök, hogy létezel!“.
  4. Észre fogod venni, hogy nagyon jól leszel!

Hiszed-e, hogy szeret?

A szeretet – a tiszta, szívből érkező szeretetet – abszolút gyógyír a hiányra és a legtöbb egós működésre.
Csak épp a legtöbbször a szeretetet a társadtól várod.
Azt reméled, ha ő szeretetet ad, azzal enyhül a te fájdalmad. Igen, enyhül, rövid távon, hisz az egó expressz kielégülést nyerne, de hosszú távon újra visszaesel ide, sőt: egy idő után el sem hiszed majd a párodnak, hogy szeret, hiába is mondja neked.

A szeretet belőled jön, és a benned élő szeretet tudja a leginkább kezelni és felfényesíteni az egód szenvedéseit! Te figyelj hát a szívedre, csillapítsd az elmédet és küldj hálát, áldást és szeretetet minden esetben, ha hiányt élsz meg! Gyakorold, gyakorold, a nélkül nem megy, de meglátod, ha sikerül, nagyon klassz élményed lesz! 🙂

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat!

Némethi Erika szeretet tanító

Nézd meg ezt is

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

Miben segíthet a párkapcsolati horoszkóp?

A párkapcsolati horoszkóp vagy szinasztria segít önmagunk és a párunk jobb megismerésében, és rálátást ad mit tehetünk a kapcsolatunk jobbá tételéért.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!