Halott Szelleme – Találkozunk egy másik életben

Szeretteink Szellemei nem akarnak ártani, mégis testi, lelki tüneteket okoznak. A tudatalatti kötődés gyász után is megmaradhat. Vajon milyen hiányt pótol a halott Szelleme? Hogyan lehetne elengedni őt?

Sokszor találkoztam olyan emberekkel, akikkel együtt élt halott szerettük Szelleme. Én így tanultam meg, hogy korábbi hitemmel ellentétben ez egy létező dolog. A Szellemek nem ártani akarnak, nem bántani jöttek és nem akarnak megőrjíteni. Csak meg van a maguk célja. El szeretnének menni oda, ahová immáron tartoznak, a saját síkjukra.

Addig nem tudnak elmenni, amíg szeretteik nem engedik el őket, hiszen szeretik itt maradt szeretteiket és nem akarnak nekik bánatot okozni. Maradnak hát, szeretteik kedvéért. Ahhoz, hogy maradhassanak, földi energiára van szükségük, ezt pedig épp szeretteikhez való kötődés révén tudják megkapni.

Miért épp szeretteiktől veszik az energiát?

Mert szeretteik öntudatlanul megengedik ezt, sőt így érzik jól magukat, mert valahol mélyen nem tudják elengedni szerettüket. Ennek köszönhetően úgy érzik, mintha velük lenne szerettük. És tényleg… Egy energetikai szál keletkezik az élő és a Szellemi létező között, ami belső látással látható.

A Szellemi létező már menne, de az élő nem engedi

Ilyenkor a Szellem az élő tudtára próbálja hozni, hogy itt van és menni szeretne. Ilyenkor az élő különös belső késztetést érez, hogy látóhoz menjen, vagy Theta Healing konzultációra, tanfolyamra vagy más olyan helyre, ahol van valaki élő, akinek segítségével a Szellem problémája megoldódhat.

Rosszkedvű Szellem

A Szellemi létező itt ragadása az élő számára beragadás érzéssel jár, úgy érzi mintha az ő élete ragadt volna be, mintha ő nem tudna haladni, továbblépni. Van, hogy fél valami megmagyarázhatatlantól és mivel keresi mitől fél, ezért a saját maga számára elfogadható dologra vonatkoztatja a félelmét, gyakran szellemekre, halálra. Van, hogy az élő döntésképtelennek érzi magát. Van, hogy magányosnak, pedig kapcsolatban él. Ezek valójában nem az élő érzései, bár sajátjának érzi. Ilyenkor a halott Szelleme az, aki nem tud tovább haladni, aki nem tudja eldönteni, hogy mi tévő legyen és ő az, aki magányos, mert már nem tartozik ide és el sem tud menni új helyére.

A legtöbben nem is tudják, hogy velük van a halott Szelleme, ezért fel sem merül bennük, hogy érzéseik, gondolataik nem sajátjuk. Eszükbe sem jut, hogy a rosszkedvük nem az övék és hogy csak azért nem tudnak kigyógyulni a gyászukból, mert ehhez el kellene tudniuk engedni a halottjuk Szellemét.

Halott Szelleme - Találkozunk egy másik életben

A halott Szelleme fizikai tüneteket, betegségeket is okoz

Eltávozott szeretteink nem akarnak megbetegíteni. Nem azért lesz beteg az élő, mert bántani akarják, hanem azért mert a Szellemnek energiára van szüksége, amit az élő nem bír el hosszú távon. Láttam olyat, aki meghízott, mert úgy érezte valamiért többet kell ennie (nem tudta, hogy van vele élő Szelleme). Tapasztaltam már magas vérnyomás, cukorbetegség, fáradékonyság, energia hiány drámai javulását, amikor az élő Szellemét elengedtük a saját síkjára. A Szellem jelenléte az egyensúlyunkat is felboríthatja, ami szédüléssel, hormonális problémákkal járhat.

Miért nem tudjuk elengedni a halott Szellemét?

Azt tapasztaltam, hogy ez azoknál fordul elő, akik valaminek a hiányát élik, ha nincs velük legalább a halott Szelleme. Míg élt, addig pl. biztonságban érezte magát mellette, esetleg addig érezte csak a szeretetet vagy addig tudta magát nőnek érezni. Mikor szerette meghalt, akkor vele halt meg a biztonság, a szeretet, a nőiesség érzése, stb. Ezt senki sem tudja elfogadni, ezért ilyenkor inkább ragaszkodnak a halott Szelleme itt maradásához és így az általuk nyújtott érzés megtartásához.

Láttam olyat is, amikor az élőnek lelkiismeret furdalása volt a halottal szemben, mert úgy érezte, nem tett meg mindent, amit kellett volna. Nála például a lelkiismeret furdalás tartotta itt a halott Szellemét.

Van, hogy csak azért nem merjük el elengedni a Szellemet, mert attól félünk, hogy az tényleg végleges búcsú lesz. Ez a legkülönösebb, mert tudatosan azt hisszük, hogy már kész, már végleges a temetés óta a távozás. Mikor kiderül, hogy a Szellem itt van és végleges búcsút lehetne venni tőle, kiderül, hogy nem akarnak tőle búcsút venni!

Hogyan szabadulhat ki a halott Szelleme a Földi létezésből?

A Theta Healing-ben, az SVT-ben és más hasonló módszerekben is vannak technikák, amivel a Szellemek elküldhetőek. Ez azonban akkor sikeres, ha már nem kötjük őket magunkhoz azért, hogy a hiányainkat pótolják. Ehhez a tudatalattit tanítjuk meg arra, amit hiányként élünk meg és mikor megszűnt a hiányzó érzés, akkor a Szellem már könnyedén elküldhető. A legfontosabb az, hogy tudatosítsuk, a számunkra hiányzó érzést máshogyan is megkaphatjuk, nem a halottól függ, nem lehet ő az egyetlen forrása.

Lelkiismeret furdalás esetén a helyzetet meditációval lehet megoldani, ahol az élő maga búcsúzhat el szeretettjétől, aki maga meg tudja nyugtatni az élőt arról, hogy nincs miért lelkiismeret furdalást éreznie.

Amikor a halott szerettünk Szelleme kiszabadul a földi létezésből, az nagy megkönnyebbüléssel jár az élő számára is. Azt szokták érezni, hogy helyesen cselekedtek és megnyugszanak, megbékélnek szerettük elvesztésével. Egészségi állapotukban is hirtelen javulás áll be.

A halott Szelleme és a végleges búcsú – Tényleg végleges?

Nem kell véglegesnek érezni a búcsút. Theta technikával bármikor tudunk a halottainkkal “beszélni” a feltétel nélküli szeretet 7. síkján át, akkor is, amikor ő már a saját új síkján éli az életét. És hát sok-sok életet éltünk és élünk még együtt, találkozunk egy másik életben…

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Reziliencia, vagyis hogyan működik a pszichológiai immunrendszerünk?

Reziliencia, vagyis hogyan működik a pszichológiai immunrendszerünk?

A reziliencia az a képességünk amelynek segítségével a nehézségekkel nem csupán megküzdünk, de erősebbé is tesz minket ahelyett, hogy összeomlanánk.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!