Hagyni lenni az életet vagy inkább irányítani? Sok hűhó semmiért: videó

Hagyni lenni az életet sokak számára tűnik nehéznek, pedig az a fáradtság, mikor irányítani próbáljuk az életet. A tűnik-en van a hangsúly. Az élet irányítása, kontrollja a félelmek által ösztönzött. Kontroll az, amikor befolyásolni szeretnénk a dolgok menetét. Szeretnénk, ha a dolgok úgy történnének, ahogy mi gondoljuk. Azt hisszük, attól fog úgy történni valami, ahogy szeretnénk, ha kontrolláljuk, irányítjuk az életünket. Ez azonban nem ahhoz vezet, hogy elégedettek, boldogok legyünk és élvezzük a történéseket, hanem inkább az ellenkezőjéhez.

Íme videóra rögzítettem egy élő példát arról, milyen amikor nem kontrollálunk és megengedjük az életnek, hogy “tegye a dolgát”. Természetesen nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. Erről is esik most szó.

A kontrollt szoktuk pozitívnak hinni, pedig pont miatta alakulhatnak rosszul a dolgaink

Azért akarjuk befolyásolni a dolgokat, mert félünk, hogy nem úgy fognak sikerülni, ahogy szerintünk kellene. Azért is kontrollálunk, mert hisszük, hogy ha nem tesszük, akkor az meg sem fog történni, amit szeretnénk. Még sok, sok más hasonló tudatalatti hitrendszer létezik. Ezek mindegyike azt jelenti, hogy nekünk csak az az elfogadható, amit mi elképzeltünk.

Mi alapján találtuk ki, hogy mit szeretnénk és hogyan? Úgy, hogy láttunk ilyen mintákat, tapasztalatokat, stb. Ugyanakkor nem tudjuk figyelembe venni az összes tényezőt, ami aktuális lesz majd, amikor az adott dolog történik. Az életet, a létezést nem a mi mintáink vezérlik. Annyi pici fogaskeréknek kell stimmelnie, hogy az élet általában keresztül húzza a számításainkat. Ha pedig sikerül jó irányba terelni az élet folyását, akkor nincs igazán jó íze.

A vége pedig leggyakrabban a csalódás, mert nem az vagy nem úgy történik, ahogy elképzeltük és amerre befolyásolni szerettünk volna.

A hagyni lenni az életet, azaz a kontroll nélküliség a legtöbb ember számára negatív dolgot jelent

Az emberek ritkán merik elengedni a kontrollt, hiába érzik milyen súlyos, terhes ez. Valójában nem szó szerint arról van szó, hogy el kell engedni a kontrollt. A hagyni lenni az életet azt jelenti, hogy valódi Énemként, az Önvalóként vagyok, aki vagyok. Nem hiszek semmit a történésekről, nem töltöm fel őket gondolatokkal, elképzelésekkel, értelmezésekkel. Hagyom megjelenni, ami megjelenik és elmenni, ami megy. Észlelője, szemlélője vagyok mindennek, még önmagamnak a szemlélődésnek is. Az állandó vagyok a változások mögött. Az, ami észleli a változást, tehát szükségszerűen állandó. A tudata vagyok a történésnek. Az vagyok, ami a tudatában van mindezeknek. Ha ekként, Önvalóként nézem az életben felbukkanó és eltűnő dolgokat, akkor nem tudok félni és nincs szükségem rá, hogy befolyásoljam, irányítsam az életet.

Valódi lényem annyira teljes, hogy nyugodtan felbukkanhat benne még az azonosulás illúzója is. Azaz nyugodtan azonosulhatok az aggódóval, a félővel is, aki azt hiszi irányítania, kontrollálnia kell a dolog folyását, mert az csak így lesz jól. Ha viszont ezt szeretném megtapasztalni – bár nem ez a természetem -, akkor természetesen ez így is lesz, a következményeivel együtt. Ha pedig azt is meg akarom oldani – hisz én irányítok -, akkor ám legyen, jól megküzdhetek a megoldással is.

Valahány emberrel végigvizsgáljuk mire megy az élet kontrollálásával mindig ugyanaz az eredmény, leegyszerűsítve és kisarkítva:

Sok hűhó semmiért. 

A kontroll nélküliség pozitív oldala – Hagyni lenni az életet

Ha csupán úgy döntök, hogy oké, hagyom lenni az életet, az így nem fog menni. Nem mást kell csinálni vagy máshogy kell csinálni. A nézőpontodnak kell megváltoznia és onnantól automatikusan “hagyódik lenni az élet”. A nézőpontod ilyenkor a szűk, a korlátozott személyiség Én helyett a valódi Éned, az Önvaló nézése. Ettől könnyű, tágas, békés, nyugodt, szabad. Ez a természetes léted, ez az eredete annak az elképzelésednek is, hogy te egy tulajdonságokkal, szerepekkel meghatározható személyiség vagy. Ezt a “nézőpontot” nem elég tudni, csak felismerni, tapasztalni lehet önmagadat eként. Ehhez készítettem neked egy videót, ami segít az első felismerésekben. 

Videó arról, milyen amikor Önvalóként “hagyódik lenni az élet”

Ebben a videóban a szereplő – akivel ez történt – az Önvalóban való mélyülés “fázisában tart”, ott volt az első felismeréseket segítő videó készítésekor is. Még keveredik benne Önmaga valódi természete szerinti észlelése és a megszokott személyisége, azaz Önmagáról korábban megalkotott képek, hitrendszerek, gondolkodás minták halmaza. Ilyenkor a valódi énje, az Önvaló mutatja élettörténéseken keresztül mindazt, amit fontos felismerni. Ennek során tisztul le az, ami most össze van keveredve. Látszik a történetében is a kettősség, amit fontos tisztáznia. Látszik, ahogy az események hatására olvad le róla a kontroll a mély (elmén túli) megértés révén. Nézd meg mi és hogy történt vele. Szép megmutatkozása ez annak, milyen csodás az élet, ha békén hagyjuk lenni olyannak, amilyen. Természetesen Önvalóként és nem személyiség Énként, mert utóbbiból nem biztos, hogy olyan csodás dolog születik.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

ZYO A belső életenergia felfedezése - Önvaló Tudatosság, mini elvonulás

ZYO A belső életenergia felfedezése – Önvaló Tudatosság, mini elvonulás dec. 1-3.

A belső életenergiát nemcsak érzékelni, figyelni, tudatosítani fogjuk, hanem ki is fejezzük, és megnézzük, hogy válik fizikaivá. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!