Gyöngy sors – Szenvedésből szépség: Hol az ember határa?

Tudtad-e, hogy a tenyésztett gyöngyért mit fizet a gyöngykagyló? Íme videón. Hol van a határa az emberi beavatkozásnak a természetbe? Csak mert szép és sok kell belőle, ez már elég indok a bántalomra? A gyöngy sors maga a szenvedésből nyert szépség.

Tudtad? Én nem…

Videót készítettem Vietnamban egy gyöngy farmon. A gyöngyök gyönyörűek tényleg… De én nem tudtam eddig, hogy ez kagyló “kínzás” és tudom furán hangzik, de a kagyló is csak egy élőlény. Mióta megláttam, hogyan “készül” a gyöngy, azóta elment a kedvem a tenyésztett gyöngyöktől…

A gyöngy sors a gyöngykagyló sorsa, a szenvedés maga

A gyöngykagyló emberi beavatkozás nélkül kb. 30 év alatt “növeszt” magában gyöngyöt és a tenger mélyének nehezen hozzáférhető részein él, általában. De jött az ember, aki nem bír 30 évig várni és akinek nem elég annyi, amennyit a természet ad… Pénzt akar csinálni, minden áron….

Így hát a gyöngykagylót ma már farmokon tenyésztik.

“Születése” után nem sokkal kifeszítik a héját és beletuszkolnak egy akkora műanyag golyót, mint amit szoktál látni gyöngyként a boltokban. A kagylónak ez olyan beavatkozás, mint neked, ha mondjuk a hasadba tömnek egy 20 kg követ. S, ha ez még nem lenne elég, ráadásul havonta újra felfeszítik és kicserélik benne azt az antibakteriális szalagot, ami segíti a kagylót, hogy élve kibírja az évekig tartó tortúrát.

Nem is bírják, kb. 60%-uk belepusztul…

A maradéknak sincs sok hátra, mert 3-5 évvel a művelet után kiveszik a gyöngyöt belőle és a kagyló elpusztul. Ezalatt persze gyönyörű bevonat képződik a műanyag golyón és kész a gyöngy.

A gyöngy sorsa, hogy utána bennünket ékesítsen.

Íme videón

Igen, tényleg szép. De megéri? 

Az energiákra érzékeny és tudatos emberek biztosan érzik a kagylók körül ugyanazt, amit én éreztem. A kagylók szenvednek…

Lehet legyinteni arra, hogy ezek csak kagylók. Szerintem viszont mi emberek vagyunk a felelősek azért, hogy mit csinálunk a természettel, még a kagylókkal is. Ha éhesek vagyunk és megeszünk egy kagylót, akkor igen, ez a természet körforgása. Na de tömegesen pusztítani és szenvedtetni őket? Csak mert olyan szépek?

Gyöngy sors és kollektív tudat

Ma már kutatják a tudósok a kollektív tudatot és kagylók is (ahogy minden más) részei ennek. Gondolhatjuk-e azt, hogy ez a szenvedés, amit okozunk ez nincs benne a kollektív tudatban? És, ha benne van, akkor nem üt vissza valahol valamilyen természeti láncreakció által?

Kérdezheted, hogy ugyan mi köze a kagylónak hozzánk?

De vajon hány olyan kérdésünk van a természeti csapásokról, amikre nem ismerjük a választ, hány olyan gomba, rovar, baktérium, stb. “támad” bennünket, aminek valaha valami ilyesmi lehetett a kiinduló pontja?

Még nem tartunk ott, hogy ilyen természeti folyamatokat tudjunk lekövetni.

Vajon hol van az ember “mindent megtehetek a természettel, mert úgysem tud visszavágni, tiltakozni” fölényének a határa?

Szabad-e tehetetlen élőlényeket pusztán önös pénzérdekből bántani? 

Vajon azok, akik ebből élnek tudnának-e másból élni? Valami olyanból, ami harmóniában áll a természettel? És mi, fogyasztók vajon mit tehetünk a természettel való harmónia előmozdítása érdekében?

Szerintem egyet biztosan

Én nem veszek és nem is fogadok el tenyésztett gyöngyöt, mert nem kérek a szenvedés energiájából, amit közvetítenek. Úgy gondolom, hogy te és sokan mások is így tesznek, akkor csökkenni fog a kereslet az ilyen gyöngyök iránt. Ha pedig csökken a kereslet (netán megszűnik), akkor előbb-utóbb nem áll majd érdekében senkinek a gyöngy termesztés.

Mondhatod erre, hogy sokáig tart és hogy utópisztikus. Szerintem viszont valahol el kell kezdeni és valakinek el kezdenie… Hol és kinek a legegyszerűbb? Önmagunknak bizonyosan

Az Egészség a Föld Egészségével kezdődik…

Fekete Kata természetgyógyász, Theta Healing tanár

Nézd meg ezt is

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Anyagi kérdéseink az Önvaló Tudatosságunk teréből

Az anyagiak szegény-gazdag játszmája Önvalóként (a valódi Énünk) energia mezővé szelidül, amit tudatosan meghaladunk. Az anyagi kérdések ily módon többé nem okoznak szenvedést, bánatot, vagy aggodalmat, problémát. 

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!