Gyógyítás hidrogén-peroxiddal – Mikor alkalmazzuk?

Sokat vitatott kérdés a gyógyítás hidrogén-peroxiddal. Milyen betegségekben használható jól és hogyan? Milyen ellenjavallatok vannak? Nézzük meg, nekünk való-e?

Dr. W. Douglas „A hidrogén-peroxid: az orvosi csoda” c. könyvében olyan feljegyzéseket és példákat sorakoztat fel, amelyekből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a ma létező betegségek között szinte nincs olyan, amelynél ne jöhetne szóba a gyógyítás hidrogén-peroxiddal.

Dr. Neumivákin a hidrogén-peroxidról írt tanulmányaiban (videókat vele a youtube.com-on találsz) nyomatékot ad annak az álláspontjának, miszerint a hidrogén-peroxid a szervezetben végbemenő mindennemű rendellenes anyagcsere-folyamatoknak a visszarendezője, függetlenül attól, hogy milyen eredetű a betegség:

szív- és érrendszeri, légúti, ideg, endokrin vagy más rendszeri.

A különbség csak a kezelés módjában van.

Vírus, gomba, baktérium, fertőzések

Mivel a hidrogén-peroxid megsemmisít mindennemű patogén mikroflórát, így alkalmazható különböző vírusos fertőzések esetében, gombás megbetegedéseknél, gennyes fertőzéskor, a belek baktériumfertőzésénél, vagy olyan veszedelmes betegségnél, mint a sarjadzó gombás megbetegedés (Candida).

Szív- és érrendszer

Kiváltképpen aktívan fejti ki hatását a hidrogén-peroxid a szív és érrendszeri rendellenességek által kiváltott betegségek esetén, mint például az agy véredényeinek betegségei, a szív tájékán észlelt különböző patológiai elváltozások, visszértágulat, trombózis, agyi infarktus, artéria-belhártya-gyulladás stb.

Diabétesz esetén

Eléggé hatékony eredmény érhető el a nem inzulinfüggő diabétesz esetében, és jó irányú tendenciát fejt ki a kezelés az inzulinfüggő diabétesz esetében is.

Gyógyítás hidrogén-peroxiddal - Mire használják és milyen ellenjavallatai vannak?

Rák gyógyítás hidrogén-peroxiddal?

A választ ismét Neumivákin professzortól idézem:

A rákos betegek kezelése eléggé bonyolult folyamat és a daganat fejlődési fokától, valamint lokalizációjától függ. A kemo- és sugárterápia használata a hivatalos orvoslásban arra az elméletre épült, hogy a rákos sejtek érzékenyebbek ezekre a hatásokra és ezáltal lelassul növekedésük. Azt is bebizonyították, hogy a rákos sejtek jelentősen gyorsabban szaporodnak, mint az egészségesek. Ám az utóbbi idők tudományos megfigyelései azt igazolták, hogy a rákos sejt lassabban szaporodik, mint az egészséges sejt. Hisz az egészséges sejtek elhalásuk függvényében szaporodnak, amennyi elhal, annyi keletkezik, a rákos sejtek szaporodása pedig egyszerűen ellenőrizhetetlen és az új sejt egy kicsivel gyorsabban jön létre (alapprogramja miatt), mint mielőtt a régi szétesne. Ezért keletkeznek a daganatok, no meg azért, mert a sugárkezelés után jelentősen nő a szabad gyökök száma, ami egymaga is kihat a daganatok kialakulására (N.Emanuel).

Bajok a sugárkezeléssel és a kemoterápiával

Az egészségügy válsága az onkológiai betegségek kezelésénél – mint a gyógyítás más területén is – abban rejlik, hogy nem a betegségek kialakulásának okait kutatják, hanem a tüneteket mulasztják el műtéti beavatkozással, vagy akár kemo- vagy sugárkezeléssel, ami a legtöbb esetben, mint a gyakorlat is bizonyítja, eredménytelen.

A hidrogén-peroxid bármilyen formában történő alkalmazása nem lehet a rákos betegségek kezelésének módszere. De mivel a rák oxigénhiányos közegben alakul ki és a hidrogén-peroxid épp az ilyen jelenségek felszámolását idézi elő, így az onkológiai betegségeknél, a hidrogén-peroxid a leghatékonyabban szolgálhat segítségül, de még inkább a hivatalos orvoslással együttesen alkalmazva, ha a sejtekre nézve nem túlméretezett dózisokban történik a gyógyszeres kezelés.

Sebészeti beavatkozás a daganatoknál

A sebészi beavatkozás csak a daganat képződésének kezdeti szakaszán hatékony, bár az utóbbi idők gyakorlatából a szakemberek azt figyelték meg, hogy a sebészi beavatkozás megnyitja az aktivizáló oxigén útját és elindítja a szabad gyökök nagy mennyiségű képződését, ami a maga módján az áttétes szövődmények kialakulásához vezet.

Akut és krónikus megbetegedésekben is alkalmazható a gyógyítás hidrogén-peroxiddal

Tudnunk kell, hogy míg az akut esetekben a hidrogén-peroxid alkalmazása néhány kezelés után látványos javulást eredményez, a krónikus betegségeknél, mint például a tüdő- asztma, a huzamosabb ideig tartó helyi jellegű és belső kezelés (heti 1-2 alkalommal) szükséges. A kezelés következtében javul a vérkeringés és a beteg sejtek oxigénellátása.

Amikor helyi a gyógyítás hidrogén-peroxiddal

Ugyanazt a hatást érjük el a daganat körbeinjekciózásával, vagy ha a hidrogén-peroxidot a lokalizált terület belsejébe juttatjuk.

A szakemberek feljegyeztek olyan eseteket, amikor a jelentősen csökkentett mennyiségű kemo- és sugárterápiával is – a szokásosnál enyhébb mellékhatásokkal – sokkal kedvezőbb eredményt értek el, ha a kezelést vénába adott hidrogén-peroxiddal és a vér UV sugárzásával egészítették ki.

Melanóma és a bőr felületén megjelenő daganatok kezelése hidrogén-peroxiddal

Külsőleg is lehet hatni a daganatra, ha az a bőr felületén jelent meg – hidrogén-peroxidos borogatással. Előbb 3%-os oldattal kezeljük a beteg felületet, majd fokozatosan erősebb 15-30%-os oldatot alkalmazunk. Ezzel a módszerrel kiégetjük a daganatot, ami után semmilyen nyoma nem marad, még akkor sem, ha a daganatnak vérző krátere van. Ez a módszer jó eredménnyel alkalmazható olyan nehéz eseteknél is, mint a melanóma.

Ismételten leszögezem, hogy a rákos betegségek sikeres kezelése hidrogén-peroxiddal azzal magyarázható, hogy a rákos sejt csak oxigénhiányos közegben képes létezni, így a nascens oxigén a pusztulását jelenti. Az orvosi gyakorlat azt mutatja, hogy a rákellenes terápiák hidrogén-peroxidos kezeléssel együtt alkalmazva sokkal hatásosabbak, mint nélküle.

Immunhiányos betegségek, allergia, arthritis

A hidrogén-peroxid úgyszintén hatásos olyan immunhiányos betegségeknél, mint a bőrfarkas (lupus), bármilyen allergiás megnyilvánulás, az ízületek tokjára és az ízületek körüli szövetekre terjedő idült gyulladás (reumatoid arthritis) stb.

Csont növekedés gyorsítása

Kortól függetlenül bárkivel előfordulhat, hogy leesik, megüti magát, eltörik valamilyen csontja. Ilyen esetben is a regenerálódást javítja, a törések helyén a csontok összenövését felgyorsítja a hidrogén-peroxiddal való kezelés.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hidrogén-peroxid képződése, aminek következtében nascens oxigénhez jut a szervezet, az immunrendszertől függ, amely elemeinek 3/4 része a gyomor-bél traktusban található. Ugyanitt termelik a bélpálcikák (bacilusok) a hidrogén-peroxidot.

Ahogy az immunrendszer, ugyanúgy a gyomor-bél traktus is igényli az állandó törődést. Folyamatosan fenn kell tartani az emésztőrendszer tisztaságát.

A szervezetben minden kölcsönösen függ egymástól és mindennek úgy kell működnie, mint egy jól összehangolt rendszernek – ellenkező esetben a betegség elkerülhetetlen.

Ellenjavallatok

A hidrogén-peroxid belső alkalmazásának nincs kontraindikációja.

Neumivákin professzor egyetlenegy betegnél tapasztalt fekélyes vastagbélgyulladás rosszabbodást (valószínűleg a kezelési séma megszegése miatt következett be).

A hidrogén-peroxiddal való kezelés abszolút kontraindikációjaként az Izsevszki Állami Orvosi Akadémia a következő betegségeket jelzi:

fibrino-genopénia, hajszálér toxikózis, trombocitopéniás purpura, hemofilia, DVS-szindróma, hemotikus anémia.

Más estekben a hidrogén-peroxid belső használatának és vénába juttatásának az ajánlott mennyiségben, a kezelési séma betartása mellett ellenjavallata nincs.

Ám szeretném figyelmeztetni a kedves Olvasót, hogy a hidrogén-peroxid vénába juttatása injekciós tűvel csakis orvosi megfigyelés mellett történhet. Azok az orvosok, akik először ismerkednek ezzel a módszerrel, előbb a félelem és a kockázat érzete mellett végzik az ilyen kezelést. Később úgy megszokják, hogy nem tudják nélkülözni ezt az eljárást a komolyabb betegségek kezelése során. Önöknek, tisztelt Olvasóim csak azt tudom tanácsolni, hogy találjanak rá az ilyen orvosokra.

Kovács József természetgyógyász, reflexológus, szakíró

Nézd meg ezt is

Fokhagyma - aktív biológiai anyag: Javallatok és ellenjavallatok, kutatási eredményekkel

Fokhagyma – aktív biológiai anyag: Javallatok és ellenjavallatok, kutatási eredményekkel

Sok új dolgot fedeznek fel a fokhagyma kutatói. Jó ismerni a számtalan előny mellett azt is, mikor érdemes visszafogni a fogyasztását.

23 hozzászólás

 1. PappFrancisc 06303596442

  Polyneuropatiam van 5eve sugárkezelés hozta ki égnek és zsibadnak a lábaim fáznak,minden fajta (milgamma benfogama dulsevia karika )neurop. Gyógyszer ki lett próbálva semmi sem használ képes lennék a peroxidot kipróbálni,Csak segítenie 3%-os a neurológia azt mondta visszafordíthatatlan betegség! Nem bírom idegekkel tovább,Segítsen valaki.koszi.

 2. Édesapám patkoló kovácsmester vot. A patasérüléseket miután ellátta, mindig ezzel fertőtlenítette. Azóta sok évtized eltelt. Örömmel látom, újra meggyőződök róla, az apukám tényleg mestere volt a szakmának. Köszönöm a jó tanácsokat.

 3. Kedves József! Magas kockázatú HPV fertőzés okozta súlyos rákmegelőző állapotnál hüvelyöblítésre milyen arányú hidrogén-peroxidod javasol? Továbbá fogyasztásra is érdekelne mennyit kellene inni, valamit szoptatás alatt alkalmazható e a szer? Köszönöm válaszát!

 4. Március óta alkalmazom a 3%-os hidrogén peroxidot, 1,5 dl langyos vízbe 10 cseppet reggel éhgyomorra, előtte egy csipet só. Általában heti 3-5 alkalommal, de ha tudom hogy úgy mond zsúfolt napom lesz, akkor mindenképpen vele kezdem a napot.
  Nagyon megvagyok elégedve. Plusz energiát ad, sokkal jobban jár az agyam, átgondoltabb vagyok, és kevesebbet stresszelek.
  Szakács vagyok, és nemrégiben nagyon megégettem a jobb mutató ujjamat. Próbáltam mindent mindhiába.
  Végül elkezdtem rácsepegtetni a gyógyszertári 3%-os hidrogén peroxidot. Látványosan, három nap múlva meggyógyult. Valóban egy eltitkolt csoda szer.
  Semmi érdekem nem fűződik a hiderogén peroxid dicsérésében. Saját tapasztalatom alapján bátran ajánlom mindenkinek.
  Fáradságérzet, letörtség ellen is nagyon hatásos. 1,5dl langyos vízbe 10-12 csepp, előtte egy csipet só. Akár naponta kétszer is. Nekem általában elég csak reggel, és egész délutánig rendben vagyok.

 5. Földi Józsefné

  Tisztelt Kovács József

  Decemberben lesz 5 éve, hogy Parkinson-kórt diagnosztizáltak nálam. Kb 4 és fél évig a kezelő orvosom által felírt gyógyszerekkel elég jól elvoltam, A gyógyszert / Madopár/ időnként emeltük. Most már oda jutottam, hogy egyedül nem tudok közlekedni, a kapun kivül nem érzem magam biztonságban. Az öltözködés nehezen megy. Kérdésem, hogy a betegségemen a hidrogén peroxid tudna-e segíteni?
  Szíves válaszát előre is köszönöm: Földi Józsefné

 6. Kedves József, Alopecia (teljes haj és szőrzet vesztés) esetén vannak tapasztalatok a hidrogénperoxiddal kapcsolatosan? Akár külsőleg, akár belsőleg használva? Semmi jóval nem kecsegtet a mai orvostudomány minket, maximum szteroiddal akarják telepumpálni a szervezetünket, de azt biztosan nem hagyom!!! Válaszát megköszönöm, Szilvia

 7. Kedves József! Vastagbél rosszindulatu daganatát májáttéttel most diagnosztizálták nálam. Milyen dózisban ajánlja a 3% os H2O2 adagolását. Az orvosi kezelések, esetleges műtétek csak január közepétől várhatók, időpontot csak akkorra kaptam. Várom mielőbbi gyors válaszát.
  Köszönettel
  Szekeres Sándor

 8. Szeretnem megkerdezni hogy tudo rak eseteben mi a napi adag. A kemoterapian mar tulvagyok

 9. Szilágyi Brigitta

  Jonapot azt szeretnem megkerdezni hogy maj betesegre jo

 10. Üdvözlöm!
  Szeretném megtudni, hogy autoimmun (CREST) betegségben is hatásos-e a hidrogén peroxid illetve ha igen akkor hogyan kell alkalmazni? Illetve Szénanátha esetén alkalmazható-e hatásosan?

  Válaszát megköszönöm!

 11. Foginy tályogra az inybe lehet e fecskendezni hidrogén peroxidot?

 12. Érdeklődnék , hogy lehetséges hogy a hidrogénperoxid napi 3×10 csepp vízben fogyasztva szívritmuszavart okoz ? Üdv: Veresné Marika

 13. Krónikus lábköröm gomba kezelésére milyen módon, milyen hígítással és -gyakorisággal alkalmazandó? Vajon mennyi idő elteltével várható értékelhető eredmény?

  • Kedves Károly!
   A 3%-os H2O2-t körömgomba kezelésére nem kell hígítani. Napjában tegyünk borogatást, sebtapasszal rögzítsük. A kezelési idő napi 15 perc, a fertőzés súlyosságától függően az eredmény kb. 1 hónapon belül látszik.

 14. Candida esetében mi a megfelelő adagolás? Köszönettel

 15. Felső légút és hallójárat valamint hüvelyi fertőzés kezelésére jó 3%-os töménységben.

  • A hozzászólás végén a pont helyett kérdőjel akart lenni – gondolom. Ha nem akkor kommentként jegyzem meg, hogy a hüvelyöblítésre a 3% os H2O2-t hígítva ajánlom használni. Hogy milyen célra, az se mindegy. De ez nem derült ki hozzászólásából. A felső légúti fertőzésnél is hígítva ajánlom, 2 dl vízben 20 cseppet az általános feltételek mellett. Fülbe csepegtetve a 3%-os H2O2-t vízzel 1:1 arányban tanácsolja Malahov doktor.

 16. Hatásos még felső légúti és hallójárat kezelésében is.

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!