Guru nap és teljes holdfogyatkozás ma – Elme és Önvaló

Ma a hinduizmus, a buddhizmus és más vallások szent ünnepe van, a Guru Purnima. Ez a nap azonban még ennél is különlegesebb, mert idén egybeesik az évszázad leghosszabb holdfogyatkozásával. A Gu a sötét, a Ru a fény, amely eloszlatja a sötétséget, azaz a tudatlanságot. Azaz a mai nap a tudatlanság eloszlásának ünnepe. A tudatlanság értelmezése nem a hazánkban megszokott. Nem arról van szó, hogy elmegyünk egy iskolába és ott tanulunk valamit. A tudatlanság a keleti ősi tanok szerint a önmagunkról való tudatlanságot jelenti.

De, hát én tudok magamról

Igen, mindenki így hiszi :). Ez a tudatlanság maga a keleti tanok szerint. Ilyenkor fel sem merül bennünk, hogy nem azok vagyunk, akiknek hisszük magunkat, hanem annál sokkal több :). Míg azonosulunk a személyiséggel, addig az életben ritka madár és múlékony az öröm, boldogság, szeretet és minden más, amit jónak tartunk. A tudatlanság eloszlatása, maga a megvilágosodás, amikor ráébredünk, hogy valójában nem a személyiségünk vagyunk. Ez a ráébredés olyan, mint amikor a fény elárasztja a sötétséget. A lényünk minden szintjének mély megértése ez, ami megszünteti addigi tudatlanságunkat és eltünteti annak összes következményét, mint pl. a szenvedés, félelem, aggódás, stb.

Ez a Guru lényege

A Guru az Abszolút megtestesülése emberként. Nevezzük Önvalónak is. Olyan emberként, aki a még tudatlanságban élők számára megmutatja a fényt és segíti őket, hogy maguk is ráébredjenek saját Guru létükre. Addig segíti őket, míg el nem mélyülnek saját guruságukban és már nem lesz szükségük a külső gurura. A Guru nem kiváltság, nincs speciális feltétele. Mindenki Guru, csak nem mindenki éli azt, tudatlansága okán. A tudás itt nem azt jelenti, hogy oké most már elolvastam, tudom, tehát Guru lettem. A tudás a megvilágosodás, amikor (nnaaaagyon leegyszerűsítve a leírhatatlan, elmondhatatlan, de megtapasztalhatót) már nem a véges nézi a végtelent, hanem a végtelen a végest (Ákos, Igazán c. zenéjéből idéztem), benned!

A megvilágosodás útját járók Guruhoz kerülnek hát és ezen a napon a mesterüket ünneplik, hálájukat kifejezve a Guru útmutatásaiért. A Guru pedig áldást ad számukra. Ez a jelképes kifejezésmód segít erősíteni a személyiség Én illúzióján való túllépés folyamatát még úgyis, hogy ez még a személyiség tudat szintje.

A Guru Purnima nap erejét az óriási kollektív tudati hatás támogatja, ami a sok-sok keleti hívőnek köszönhető. Ez egy áldott nap, amikor te magad is fókuszálhatsz a hálára, az áldásra, a szeretetre, a békére, a megnyugvásra, az örömre és lelki, érzelmi terheid letételére. Kérhetsz isteni áldást is, ha nincs Gurud.

Guru nap és teljes holdfogyatkozás

Guru Purnima és teljes holdfogyatkozás - Elme és Önvaló

Az asztrológusok szerint holdfogyatkozáskor nagy a feszültség, ingerlékenyebbek, agresszívebbek az emberek, különösen a mostani esetben, ahol más bolygó állások is ezt támogatják. Egyúttal ez az időszaka az érzelmi lezárásoknak is, a felszíre kerülő eddig rejtett dolgok feloldódásának is.

Guru Purnima nap és Önvaló

A személyiséggel való azonosulásunk tudatlanságuk oka. Az elme pedig az a funkció együttes, ami ezt támogatja. Annyira, hogy az elme-személy, elme-személyiség a megvilágosodás útját járók számára egy fogalommá vált és az egyszerűség kedvéért gyakran a személy, személyiség Én helyett annyit hallunk, hogy az elme. Ennek ismeretében fogod megérteni ezt is:

Mooji mester egyik kedves hasonlatát idézem, körülbelül:

“Az elme nem létezik önmagában, az elme fényét az ő forrása, az Önvaló (a Guru) adja. Éppen úgy, ahogy a hold fényét a nap adja. Míg csak azt látod, hogy a hold fényes, addig könnyedén hiheted, hogy ő világít (lsd. történelem). Ez egy olyan illúzió, mint az elme, a személyiség illúziója. “

Így hát, a mai napon, amikor a hold megmutatja nekünk, hogy el tud “tűnni”, azt üzeni, hogy elme-személyiségünk is el tud “tűnni”. Azaz kiváló lehetőségünk van ma, mind asztrológiai, mind kollektív tudati, mind áldottsági, ünnepi energiai hatások által támogatottan a megvilágosodásra.

Igen, tudom, most jön a kérdés, hogy és az mire jó? Mire jó önmagad halovány másaként élni és nem ismerni azt, ami ennek a forrása, ami elképzeletetlenül jó?

Legyen utad a szeretet útja, hogy eljuthass oda, ami már nem út kérdése többé. Legyen áldott minden, ami odavezet téged is, ahol ezt mélységében, elmén túlról érted. Kellemes ráébredést kívánok!

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!