A feltétel nélküli szeretet mélységei – szeretet kérdések

A feltétel nélküli szeretet mélységei feltárulhatnak önmagadban, amikor a figyelmedet arra fordítod, hogy szívből válaszold meg ezeket a kérdéseket. Akkor, amikor nem felületesen válaszolsz, hanem mélyen elmélyülsz önmagadban.

A feltétel nélküli szeretet mélységei – haladj befelé magadban

Ugye nem kérdés, nem kétséges számodra sem, hogy létezik a feltétel nélküli szeretet? Ugye valami meghatározhatatlan helyen érzed, érzékeled, hogy van? Akkor hogyan lehetséges, hogy az emberek szeretet hiányban szenvednek?

Ha egyszer feltétel nélküli, akkor hogy lenne lehetséges, hogy most épp nincs vagy hogy számodra épp nincs? És, ha tényleg nem lenne számodra, akkor honnan tudnál róla?

Belegondoltál már abba, hogy amikor úgy érzed téged nem szeretnek, neked szeretet hiányod van, akkor valójában mi történik? Figyelj meg egy ilyen helyzetet élesben. Magad is látni fogod, hogy ahhoz, hogy kinyilváníthasd a szeretet hiányát ott kell legyen benned a szeretve vagyok érzése, érzete. Hiszen csak ehhez viszonyítva tudod az ellenkezőjét állítani.

Ez még mélyebbre visz

Ha pedig tovább figyelsz, észre fogod venni, hogy, amint felismered a szeretet jelenlenlétét, megjelenik az elméd a színen egy gondolat formájában és azt mondja, “á ez az, ami nincs nekem, mert X Y nem szeret, mert ez a helyzet nem szerethető, mert ártottak nekem, bántottak, stb.”. De valójában a feltétel nélküli szeretet ekkor is ott van, csak te jobban hiszel az őt elfedő gondolatnak, mint annak, amit valójában érzel. Ahogy elhiszed, hogy tőled távol van a feltétel nélküli szeretet, akkor bizony szenvedsz is, mert megéled a hiányát. Pedig ott van. Hol lehetne máshol, ha egyszer feltétel nélküli? Hogyan, honnan és hová jöhetne mehetne, ha feltétel nélküli? És ha jöhetne, mehetne, akkor mi lenne ott, ahol ő nincs? Hiány? De akkor ha ő nincs, akkor honnan tudsz a hiányáról?

Ha a szeretet feltétel nélküli, akkor hogyan lehetne olyan feltétele, hogy a “rossz” dolgok nincsenek benne (tudom ez jó erős!)? Hogyan lehetne olyan hely, ahol ő nincs? Hogyan lehetne olyan ember, akinek ő nincs? Hogyan lehetne olyan pillanat, amikor ő nincs? Hogyan fordulhatna elő, hogy meg kell szerezni? Hogy ki kell érdemelni? Hogy egy másik embertől függ? Hogy teljesítményt kell felmutatni az érdekében? Hogy megbűntet? Hogyan lehetne a célod, a vágyad? Hogy maradhatna abba? Hogy lehetne téged megfosztani tőle? És miért pont téged? Hogy fordulhatna elő, hogy kudarcot vallasz vele? Hogy neked nem megy? Ha ez mind igaz lenne, akkor hogyan lehetne a szeretet feltétel nélküli?

Ugye látod, hogy a feltétel nélküliség nem fér össze mindezekkel. Mégis ilyen és hasonló hitrendszerei vannak 1-2 kivételtől eltekintve mindenkinek. Ezért nem érezzük jól magunkat igazán a bőrünkben. Közben pedig valahol mélyen, mélyen tudjuk, értjük, látjuk, hogy ennek nem így kéne lennie. De addig, amíg nem kezdünk el “akarni” ráébredni a feltétel nélküli szeretet valóságára, addig ez nem is tud másként lenni. A feltétel nélküli szeretet nem fog dörömbölni a fejünkön, hogy szóljon: – Halló, itt vagyok ám. Nekünk kell meggyőzödnünk arról mi a valóság és mi a téves hitrendszerünk, érzelmi mintánk tudatalatti szinten is. Mélyülj el önmagadban, fedezd fel szeretet lényed. Ott van, most is, mindig.

Fekete Kata természetgyógyász, ThetaHealing tanár, ZYO

Nézd meg ezt is

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban – videó

Shiva Énünk a Tiszta Tudatosság, megvizsgáljuk magunkban, hogy ez mit is jelent és hogyan tapasztalható. …

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!