Fekete András – test-lélek edző

Ha csak felületesen nézel rám azt hiszed, hogy csak a gyúrással foglalkozom és életemet az edzőtermekben töltöm. Ha beszélsz velem, már látod, nem az vagyok, akinek látszom. Ha megismersz, meglátod, hogy ki vagyok valójában.

Fekete András test-lélek edző
Fekete András

Sosem érdekelt a külsőm, számomra ez csupán mellékhatás. Fizikailag nehezen kivitelezhető, erőfeszítést igénylő gyakorlatokkal a végsőkig feszítem a testem-lelkem húrjait. Így keresem, ismerem meg a határaimat, hogy azután legyőzhessem őket. Minden önmagam felett aratott győzelmemtől fejlődök. Míg a határaim meghaladásának útját járom testi szinten, közben megismerem önmagam és megtanulom, hogyan legyek egyre jobb és jobb. Megtanulom, hogyan váljak azzá, akivé szeretnék. Így számomra a sport a lélek fejlődésének eszköze.

A sport mélyebb filozófiája az ellenfél tisztelete, önfegyelem, önuralom, fair-play, játék, eredménye a lelki béke, kiegyensúlyozottság, belső erő, kitartás. Emellett tapasztalatom az, hogy lelki épülésre, erős tiszta mentális állapotra törekedve testünkből is sokkal többet hozhatunk ki, mintha csupán a külsőségekre építkeznénk, így inkább oda-vissza hatást látok a test és a lélek között.

Edzéseim

Az edzéseimen épp ezért az erősítés és technikai oldal mellett mindig fontos szerepet kap a meditáció, a relaxáció, valamint a jóga gyakorlatok, és alapelvek, melyek elősegítik személyiségünk fejlődését, szunnyadó képességeink kibontakozását.

Én leginkább a sport mélyebb filozófiáját tartom szem előtt, elkerülendő a testtudat túlzott megerősítését, a túlzott függőséget a test külső formájától.
Persze ki ne szeretne elégedett lenni a testével. De úgy tartom ennek nem szabad elsődlegessé válnia senki számára, hiszen ezzel alábecsülnénk magunkat és képességeinket.
Személy szerint rengeteget köszönhetek a sportnak, mestereimnek és edzőimnek. Korábban többféle küzdő sportot űztem magas szinten (kupákat is nyertem), mint a karate (különböző stílusokban), kick-box, thai-box, számomra ez művészet. Filozófiai gondolkodásom vonzott a budhizmus, hinduizmus iskoláinak irányába, ahol a lélek fejlesztésének ősi módszereit tanulmányozhattam, ill. ennek hatására fordultam a jóga irányába, majd a holisztikus masszázs irányába. Ez a fajta szemléletem vitt el ahhoz is, hogy 2005 óta vegetáriánus vagyok.
Edzéseim személyre szabottak, egyéni edzéssel is foglalkozom, de a csoportos edzéseim is a test-lélek egyensúlyáról szólnak. Ennek megfelelően az erőfeszítést igénylő gyakorlatokat váltja az általam vezetett relaxáció ill. használom a jóga elemeit is.
Személyre szabott edzéseimen felmérem a személyes határokat, a terhelhetőséget, megbeszéljük a motivációkat, pontosítjuk a még homályos elképzeléseket, tisztázzuk a célokat és a fontossági sorrendet.

Küldetésem

Megfelelni a mestereimnek, edzőimnek azzal, hogy ahogy ők, úgy én is ki tudjam hozni másokból a legjobbat, segítsek megerősíteni, megmutatni, hogy erőnk, energiánk nem kívülről jön, hanem belülről. A technikai tudás mellett átadni a belső fejlődés kulcsait is. Akkor tartom magam sikeresnek, ha tanítványaim elérik a céljaikat, javul az önbizalmuk, a testképük, a teljesítményük és sikerül átlépniük a saját határaikat.

Elérhetőségem

Tel: +36 70 255 0719

Fekete András

Te mit gondolsz? Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!